Kővári mint aki nem elfogult az USA technika felé? Csak magam olvastam TÖBB ilyen különféle haditechnikai - vagy konkrét repüléssel foglalkozó topikban ha előjött a régi Top-Gun/Aranysas, hogy anélkül, hogy én oda írtam volna, pont az "US bias" miatt jó pár ember írta, hogy MÁR NEM VESZI. Ezeket én láttam, ha leugrik miatta a gépszíj nálad, az nem az én bajom. Nálam szintén ugyan ez a helyzet. Keresgesse neked a nyavaja vissza, vagy elhiszed, vagy nem. Azt én nem állítom, hogy nekik, meg nekem van igazam, de emberek azért vélhetőleg nem azért vannak, akik orrolnak rá, meg az Aranysasra, mert folyamatosan szarozza az US technikát, és fikázza az Oroszt, hanem pont fordítva. Abszolút off topik ez, és nyilván nem lehet objektívan mérni egy elfogultságot, de azért én téged is elfogultnak tartalak, őt is, az ArtofWar-t is, és sorolhatnám. Nincs ezzel semmi bajom, TE valószínű engem tartasz elfogultnak, Kopp Karcsit, Bokit, Laikit, Akagit, etc... Minden nézőpont kérdése.
A kulcs az egészben szerintem csak annyi, hogy képes e valaki megérteni, hogy NEM BIZTOS hogy neki, és csakis neki lehet igaza.
Gripenre meg tényleg mindent leírtam már több helyen, hogy miért sérül az egész hasonlításod, mert azzal hogy magyar igényre kialakított 14db gépet, az eredeti szerződést aztán módosítva, más képességeket elvárva, szervízzel, olyan garanciákkal hogy ha NEM mi hibázunk, adnak új gépet, mennyiért vállaltak be a Svédek, AMIT MI meg elfogadtunk, összehasonlítva egy több százas F-15 flottával, amit a gyártó ország üzemeltet, saját magának árazva cehet(az meg ugye nem érdekelt, hogy a svédek, akik a gripent gyártják, mennyiért üzemeltetik azt), kihoztad, és LE IS ÍRTAD, hogy drágább a Gripen, mint az F-15, vagy az F-22. Ez számomra tipikus ALMA-KÖRTE. Ezt egyébként visszaolvasva, nem csak én láttam így, kb mindenki aki hozzászólt a témához, ugyan ezt írta neked. Aztán az meg kettős mércének tűnik nekem, hogy kis sugallást érzed tőled affelé, hogy a Svédek hazudnak, hogy mennyiért lehet üzemeltetni a Gripent. Mikor erre válaszoltam valahol, hogy "talán nem elképzelhetetlen, hogy az USA által gyártott gépeknél is pöppet szépítve van a statisztika??!" arra jött a válasz, hogy az ott nem a "vadkelet", meg elve, olyan nincs, mert ott minden igaz, meg szép, meg tutiság, meg amúgy is képben vagy a Super Hornet flottával, évekre visszamenőleg, hivatalos statisztikák meg nem hazudnak, OTT nem. Szépítés meg hazugság az csak a "vadkeleten", meg a Svédeknél van, az USA-ban ez elképzelhetetlen.PONT.
Elnézést ha "kicsit" sarkítok, ilyen a stílusom, meg így talán jobb a görbe tükör, és láthatóbb hogy mit sérelmezek, de nagyjából minden sarokpont áll egyébként, remélem emlékszel minden szavadra.