Nyilván a két hajtómű azért fér el egy alig nagyobb gépbe, mert bár "Oroszos" szerinted, s ha az abszolút teljesítményei a Snecma-nak nem is olyan faszák, de a fajlagos meg nem lehet olyan rossz, mivel gyanúsan könnyebb, kisebb, kb. ugyan akkora teljesítmény mellett, mint az amcsi, ami cserébe takarékosabb, meg időtállóbb. A tervezett repteljesítmény tipikusan a hidegháborús gépeknél, s "eurokacsáknál" a lehető legjobb volt, amit el tudtak érni, ne kábits, hogy a Gripent direkt erőtlennek/gazdaságosnak tervezték, a Rafit meg erősnek, lassan már ide jukadunk ki, holott az összeset az akkori hiper manőverezhető csúcs Szovjet/Orosz gépek ellen tervezték, és akkor még abban jobban benne volt a manőverező légiharc, mint a mostani Stealth világban...
Az hogy én mit láttam, meg hogy ejtett át, azt majd én tudom. Ahogy azt is, hogy miért fogta be az F-22-t dogfightba, amiről kamerafelvétel is van a neten. TUDOM Balázs, direkt póttartállyal repült célt a Rafale-nak, ami nem repül olyat, mint egy Mig-29, vagy F-15, vagy EF.
Az EU országok jelenleg sajnos valóban függenek az USA-tól, sokkal inkább, mint ők tőlünk. Ennek is isszuk meg a levét. Azért vannak itt kecsegetető dolgok mégis, METEOR, ASTER renszer, IRIS-T, StormShadow, pár drone program. Ezeket nem szabadna/szabadott volna feladni, pl. ilyen F-35 programokért. Majd az idő eldönti...
A 80 as évekbeli NATO vs SZU erőt és szembenállást lehet hogy én eltúlzom, ha hasonló fenyegetést látok a világban jelenleg kibontakozni, de azért szeretném felhívni a figyelmed, hogy a NATO sem lett erősebb azóta, nem csak a SZU örököse, Oroszország szakadt össze, és onnan kb. 10 éve áll fel, s szedegeti össze magát. Látni kell, a teljes képhez, hogy hogy áll pl. a Német/Brit/Olasz/Spanyol légierő. Azért megkockáztatom, az USA sem lett erősebb, mint volt, sőt. Az Oroszok vitán felül erősödtek a 10 évvel ezelőtti magukhoz, a régi SZU nak nyomában sincsenek, ez tény. Kína? India? Gazdag arab országok? Törökök-Görögök? Hogy áll jelenleg a világ helyzete, Balázs? Mindenhol csend és béke, szivárvány? Nem feltétlenül vagyok abban sem biztos, hogy Európára valóban katonai értelemben, és abban sem, hogy Oroszország személyében leselkedik a legnagyobb veszély. Az EU-nak nagyon gyorsan kapcsolnia kéne, hogy rántsa össze magát, mert nem a jó irány felé halad, szerintem, de hogy ki tudjunk állni a saját érdekeinkárt, nagyon nem ártana, korszerű és megfelelő képességű haderő, amely nem áll le, ha pl. az USA nem küld több hajtóművet. NA EZÉRT is éri meg megfizetni a SNECMA-t a Franciáknak.