Az ugye megvan,hogy az ukran legvedelem 80 as evek vegi S300 es Buk tendszereit nem tudtak elnyomni az oroszok....
Ekkora marhasagot.
Hogyne tudnak, ok epitettek, baszki.
Csak ugye ahhoz ott kellene grasszalni felettuk, kozepmagasan, amit a nyugato legvedelmi raketak miatt nemigen mernek.
Ha nincsennek felderítesi adatok CM-el az életben nem szedünk ki HIMARS indítót.
Huh? Tudod hogyan mukodik a Taurus? Eleg egy muholdkep, meg azonositasra kep, es akar maga is megtalalja. Azt meg nehezen hinnem, hogy az erdelyi lakossag kozott ne lenne segitokesz ember egy ilyen helyzetben...
Oroszok se ezekre lövik el őket.Taurus me nincs napirenden a gépeinkhez könnyen lehet előbb lessz pl az Ukránoknak mint nekünk.
Haboruban is az ukranok vannak, nem mi. MIt szeretnel mondani...?
Legnagyobb gond ezekkel pont az élettartam nem az elavultság.
Mindketto, de valoban, nincs mar bennuk sok.
Avionikát 2000 körüli szintre húzták fel.Block 20 eredetileg 80-as években lett volna de a 2000-es évek elején korszerűsített F16A gepek kapták ezt a "típusjelölést".Nem csak maga a gép fontos hanem milyen fegyverzet csomagot vásarolnak hozzá.
Egyelore semmilyet. Nem is nagyon valogathatnak, mert a 5.x platform miatt az ujabb cuccok egyelore nem mennek.
Közelmúltik a mi gépeinkhez is minimális szinte semmire se elég fegyverzez volt rendszeresítve szerncsére ez változott a közelmúltba.Jön az Iris-t,meteor meg némi csapásmérő fegyverzet is.Nem vitatom korszerűbbek a gépeink viszont az F16MLU nem a 80-as évek szintjén álló F16-verzió.
Nem, azt irtam, hogy egy 40 eves gep, 1995-2000 kozotti elektronikai szinvonalon.
Mindekozben a Gripen 2000 utan erkezett, eleve joval fejlettebben, es azota is fejlesztettek.
F-16AM/BM Block 15 MLU
Within the Peace Carpathian program, the F-16AM/BM Block 15 purchased by the
Romanian Air Force were modernized to the MLU 5.2R standard. This version includes many features that offer capabilities similar to the Block 50/52 variants. Among the key elements of the upgrade process are: the
PW F100-PW-220E engine; standard F-16 C/D Block 50/52 cockpit, compatible with
night vision systems; two
multifunction displays; modular mission computer; modernized fire control radar; hybrid navigation system; advanced friend-enemy identification system;
electronic warfare management system and
Link 16 data transmission system.
Latatlanban lefogadom, hogy roman irta, ok kezdtek terjeszteni mindenhol, hogy az MLUval a kokorszaki F-16A majd F-16C Block 52 "szintuve" lesz - mert az az elso C, de persze ez egy szorakoztato hulyeseg.
Nem veletlenul sem a norvegok, sem a portugalok nem allitottak ilyen marhasagokat, mert nem volt kisebbsegi komplexusuk (ti. nem lyukassegu csoro senkik, mint a romanok, es vettek uj gepeket.)
Igen, ezt pontosan az az elavult, 1995-2000 kozotti elektronikai szinvonal, amirol irtam. Sot, szo szerint emlitettem, hogy csak ekkor kaptak ezek az ocskavasak MFD kijelzot eloszor.
In addition, the package also included the integration of other devices such as the
Sniper Advanced Targeting Pod as well as the
JHMCS helmet for the use with the
AIM-120C-7 AMRAAM, AIM-9M and
AIM-9X Sidewinder missile
Wikipedia?
Hadd tippeljek, roman szerkesztes volt ez a bekezdes?
Nezzuk - jo regen kerult bele az a romanos szoveg:
curprev 14:17, 17 September 2021
Alin2808 talk contribs 126,153 bytes
+1,676 Added information for the Romanian Block 15 MLU F-16s
undo
Oh noes, egy szorostalpu!
https://en.wikipedia.org/wiki/User:Alin2808
Dehogy van hozza JMCS, azt F-16C platformokhoz fejlesztettek.
Hat eppenseggel az LM szerint fwl lehetne huzni az F16A sarkanyt akar 16 k repult oraig is...
Stoval a szokasos Kamm fele SAAB propitol megreszegult marhadagot olvashattuk.
Kialudtad a mamorod a minapi sorszagu publikus, hajmereszto rohamod utan Lynx kapcsan?
Szokasos fogalmatlan hulyesegeid dolnek beloled.
Sehova nem "huzhato" semmi tovabb, mert ahhoz
at kellene epiteni, baszki.
Én ezt szoktam nézni mikor MLU-ról beszélünk (nagyon sok változata van), Románia 6.2-re húzza fel a gépeit a következő években. Szerintem az a csali nincsen integrálva sem az ALE-50.
Nocsak, szoval nem huzta meg fel, ahogyan a szorostalpu allitotta a Wikin 2021-ben?
Ugyan, dehogy huzza fel. Egy kanyit nem fognak erre kolteni a minimumon kivul, raadasul nem is igen lenne ertelme, olyan oregek.
https://www.f-16.net/f-16_versions_article2.html
Persze ahány fasor, annyi F-16 változat.
A román gépek 10.000 őrát bírnak újabb megerősítés nélkül valami cikk szerint, és nekik ebből átlagosan 2000 óra maradt hátra, azért nagyon sokat már nem érdemes talán velük mókolni. Akkor vegynek inkább letárolt USAF gépet.
Dehogyy vesznek. Nincsen egy ruppojuk sem, ertsetek mar meg. Ha a magyar ktgvetes szerintetek szarban van, akkor nezzetek ra a romanra, egeszen
eszement allami szektort tartanak el, nyakig ulnek a deficitben, es hozzajuk sehol nem aramlik befektetes ugy, mint Magyarorszagra.
Itt a válasz arra mennyire elaggott szarok.
Pontosan, jo nagy rakas szarok. Ezt irtam en is.
Jó ma már így se a csúcs 4 gen gépek között.
Hat nem csucs, hanem a legalja hulladek. AMiket idezett, az pontosan az a minimalcsomag, amit 2000 elott bele tudtak gyomoszolni, mert mar komolytalanok voltak a monokrom kepernyok, meg a 12Mhz procik (kb 100 ezres tranyoszammal.
)Mara a belelapatolt ujabb FCC is a vicc, belemehetunk a reszletekbe, ha akarod...
De ez igaz a mi gépeinkre is ha nem lessznek "felhúzva" gripenC+ "szintre"(aesa radar +gripen-e rendszerei.)
Dehogy igaz. Ezeket az ocskavasakat ma is letorlik, mar BVR.
A problema sokkal inkabb az, hogy nincs normalis es eleg fegyver a Gripenekre.