Nem fog olyat mondani amire ő sem tudja a választ.Bár mi itt kiokoskodjuk , de vhogy a.minisztertől is szívesen hallanám hogy nem veszünk , vagy veszünk több gépet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem fog olyat mondani amire ő sem tudja a választ.Bár mi itt kiokoskodjuk , de vhogy a.minisztertől is szívesen hallanám hogy nem veszünk , vagy veszünk több gépet.
Egy politikus?!?Nem fog olyat mondani amire ő sem tudja a választ.
10 gomb/darab áron nem hiszem, de ha már nagyon nem kell senkinek a Gripen, akkor 1,8 gomb/ darabáron szerintem biztos veszünk...Bár mi itt kiokoskodjuk , de vhogy a.minisztertől is szívesen hallanám hogy nem veszünk , vagy veszünk több gépet.
A válaszom egy határozott talán.Egy politikus?!?
Hát valami ilyen kellett volna már az oroszoknak nem most hanem 10 évvel ezelőtt ! De egy iylen elég scifi náluk mégIcipicit hasonlít az SDB-re...
Maradjon is így!De egy iylen elég scifi náluk még
Ugyanazon a napon két egymás követő interjúban nem képes ugyanazt kétszer ugyanúgy elmondani...Bár mi itt kiokoskodjuk , de vhogy a.minisztertől is szívesen hallanám hogy nem veszünk , vagy veszünk több gépet.
Amikor bedobták a köztudatba azt hogy az amerikaiak kontrolálják az AMRAAM használatunkat, akkor volt egy olyan teória hogy minden rakétát a felfüggesztéskor egy kóddal kell aktiválni hogy működjön és a kód az amerikai nagykövetnél van. Ezért is örültek néhányan nagyon a Meteor és az IRIS-T beszerzés hírének, mert ott szerintük nincs ilyen. Mi van, ha többi amerikai fegyvernél is van ilyen? Akkor nem lenne jobb, ha más forrásból is lennének levegő-föld fegyvereink?Maradjon is így!
Ez egy konteós hülyeség, hogy "nagykövet nélkül nem működnek a rakéták". Ha ez így lenne, senki nem venne amerikai fegyvereket!Amikor bedobták a köztudatba azt hogy az amerikaiak kontrolálják az AMRAAM használatunkat, akkor volt egy olyan teória hogy minden rakétát a felfüggesztéskor egy kóddal kell aktiválni hogy működjön és a kód az amerikai nagykövetnél van.
Az oroszokról volt szó: erre írtam hogy maradjon csak így, hogy nincsenek nagy számban precíziós bombáik. Az oroszoktól akarunk fegyvert a Gripenre vagy most ez hogy jön ide?Ezért is örültek néhányan nagyon a Meteor és az IRIS-T beszerzés hírének, mert ott szerintük nincs ilyen. Mi van, ha többi amerikai fegyvernél is van ilyen? Akkor nem lenne jobb, ha más forrásból is lennének levegő-föld fegyvereink?
Lehet hogy más országokban nem a nagykövetnél vannak a kódok, hanem odaadják a rakétákkal együtt...Ez egy konteós hülyeség, hogy "nagykövet nélkül nem működnek a rakéták". Ha ez így lenne, senki nem venne amerikai fegyvereket!
Van hogy a politika felülírja az észszerűséget... (ahogy múlt héten is láthattad)A mi amcsi-fóbiás kormányunk meg pláne nem, aztán még is vettünk 100+ AMRAAM-ot.
Az új török SDB-re írtad...Az oroszokról volt szó: erre írtam hogy maradjon csak így, hogy nincsenek nagy számban precíziós bombáik. Az oroszoktól akarunk fegyvert a Gripenre vagy most ez hogy jön ide?
A lehetséges izraeli dolgok ki voltak állítva a 2021-es kecskeméti repülőnapon, ha idén is lesz repülőnap, akkor talán meglátjuk hogy változott-e valami. Linkeltem a Tömböl interjút, amiben elmondja hogy terveznek venni ezt-azt, pl. a konténernél valószínűleg a Reccelite-ra gondol. A Saab 2022 januári bejelentésében meg le van írva hogy Meteor, Iris-T és GBU-49. Kilián is többször ezt mondta.Ha már levegő-föld fegyvereket akarunk "nem-amerikai forrásból", akkor irány Izrael: nagyon jó cuccaik vannak, jó áron és mind élesben kipróbált cucc. Nagy része különösebb integrálás nélkül bevethető Gripenről is. A RAMPAGE leoldható mint bármilyen GPS vezérlésű bomba, de a Paveway bombcsaládnak is meg van az izraeli klónja Lizard néven.
Hallottam olyan pletykát, hogy izraeli levegő-föld fegyvereket akarnak venni a magyar Gripenre - remélem ebből lesz is valami. Bár ez valószínűleg nem igazán a bejelentős kategória, szóval majd ha látjuk a gépeinken spottereknek köszönhetően akkor tudjuk hogy lett ilyen véve...
Nem kicsi huszar.Te bebofogtel nyekulturnij modban olyasmibe,amit meg se ertettel.de szép is lenne
de igazából itt arról szoktak beszélgetni hogy grif így meg úgy meg miért nem ez meg miért nem az, erre akartam rávenni Celebet de nem túl együttműködő
És akkor ezt hogy? Ugrik a kód, mindig más milyen? Mert az előfordulhat, hogy felfüggesztés után nem indítják el el, visszahozzák. Utána szabadon használható? Valahogy ez életszerűtlen.Amikor bedobták a köztudatba azt hogy az amerikaiak kontrolálják az AMRAAM használatunkat, akkor volt egy olyan teória hogy minden rakétát a felfüggesztéskor egy kóddal kell aktiválni hogy működjön és a kód az amerikai nagykövetnél van. Ezért is örültek néhányan nagyon a Meteor és az IRIS-T beszerzés hírének, mert ott szerintük nincs ilyen. Mi van, ha többi amerikai fegyvernél is van ilyen? Akkor nem lenne jobb, ha más forrásból is lennének levegő-föld fegyvereink?
látom nem lépünk túlNem kicsi huszar.Te bebofogtel nyekulturnij modban olyasmibe,amit meg se ertettel.
uhum, esküszöm valamiben egyet tudok Veled érteni de tudom hogy nem azért mondod mert érted és belelátsz abba amiről beszélsz, ha ennyire ténylges ( szerinted) AP-n kívül semmire nem jó a grif, akkor minek vannak itt? minek van légierőnk és miért fejlesztjük? és miért fogjuk fejleszteni? nem elég egy L39NG?A mi vedelmi doktrenankaz,hogy a NATO majd megved.A NATO vezető hatalmai meg mar csak olyanok,hogy ezert valamit azért el is varnak már manapsag.
A mi vallaszunk erre a Zplan,meg a legi rendeszkedes.Miota a legirendeszkedesben reszt veszunk,azota igeny van erre a plusz rajra.Vagyis az igeny mar fennallt egy ideje.
Ez a 4 gep ehez a NATO majd megved biztonsagpolitikahoz kellenek,es nem Mordor ellen.
Gripen C,foleg erdemi korszerusites nelkul egy elavult,kis teljesitmenyu gép.Egy esetleges mordori haboruban ez a plusz 4 gep kulonosebben sokat nem számít.Se felszereltseguk,se felfegyverzettseguk,se kepzettseguk,se uzemeltetesi hatteruk nem felel meg egy önálló mordori háború lezavarasahoz.Meg semmienehez se.
Arra viszont boven jok,amire használjuk őket.Legi tendeszetre.Igazabol még tul jok is ra
Ahoz,hogy valtoztassal,forras kell.Novelni akarod a kikepzettsegi szintet?Forras,penz kell rá.Amit elo kell teremteni.
És maris nem mindegy,hogy mit,es mennyiert vettel
szóval akkor még mindig ott tartunk hogy vegyük meg a " 40 éve használtan vett" 50-60 éves gépeket amikre Venezuelának nem volt pénze hogy üzemeltesse, nagyjavítással rakjuk rendbe és faszák vagyunk 2024-ben? jól értem hogy ez lenne a javaslatod?Leforditom ezt a kokainos kefirekre,mert jol ertelmezheto pelda.
Ezek 40 eve hasznaltan vett C2ek 90 es evekben felhoztak oket C7 szintre.Vagyis nem vadaszgepek voltak,hanem csapasmerok ( gepeik fele most is C12 csapásmérő,aminek nins is radarja).Az orszagban gyakorlatilag folyamatos polgárháború van,kellenek a csapasmerok.
2000 es evekben megint modernizaljak a gepeket.Van meg bennük 15 év.Venezek Szuhojokat vesznek,az egyik szazadot radaros vadaszgepekke modernizaljak,ARH bvr raketakkal,amikkel bvr harcban folenybe kerulnek.Harcelektronikai szinvonaluk meghaladja a Gripen C,vagy az F16C szintjet-toredek arn.Ellensulyoztak igy a venez gepeket,tescogazdasagossan .
De 2017 ben ujra modernizalni a mar elettartamuk véget jaro gepeket, ráadásul olyan aron,hogy nem marad penz az uzemeltetesre ....(frissen csucsszinvonalu elektronikaval ellatott gepek 2/3 all,mert nincs penz a hajtomuvek nagyjavitasara).
Szerintem nem jo dontes.Dragan beepittatni egy kivonas előtt allo gepbe egy integralt Ew rendszert mar szerintem pazarlas.Inkabb REH poddal oldottam meg volna a kérdést,amiket aztan majd a valtotipus is hasznalni tud.
Vannak pillanatok, amikor annyi önkritikának kellene lennie az embernek, hogy ha véleménye van akkor úgy kezdi a mondatot, hogy "szerintem". A fenti kijelentésed egy része -függetlenül attól, hogy értem én mi alapján fogalmazódott meg benned, őszintén tisztelve bizonyos témákban olvasottságodat és műveltségedet- nettó hülyeség:Gripen C,foleg erdemi korszerusites nelkul egy elavult,kis teljesitmenyu gép.
Nem arra mondtam...Lehet hogy más országokban nem a nagykövetnél vannak a kódok, hanem odaadják a rakétákkal együtt...
Van hogy a politika felülírja az észszerűséget... (ahogy múlt héten is láthattad)
Az új török SDB-re írtad...
Hát valami ilyen kellett volna már az oroszoknak nem most hanem 10 évvel ezelőtt ! De egy iylen elég scifi náluk még
Maradjon is így!
Mert ezek a MS20 Block2-vel elérhető fegyverek hivatalosan.A lehetséges izraeli dolgok ki voltak állítva a 2021-es kecskeméti repülőnapon, ha idén is lesz repülőnap, akkor talán meglátjuk hogy változott-e valami. Linkeltem a Tömböl interjút, amiben elmondja hogy terveznek venni ezt-azt, pl. a konténernél valószínűleg a Reccelite-ra gondol. A Saab 2022 januári bejelentésében meg le van írva hogy Meteor, Iris-T és GBU-49. Kilián is többször ezt mondta.
Majd ha eljutsz odáig,hogy két kézzel sikerűl megtalálni a hátsó feleden a tojáshéjat,akkor majd talán megérted.látom nem lépünk túl
uhum, esküszöm valamiben egyet tudok Veled érteni de tudom hogy nem azért mondod mert érted és belelátsz abba amiről beszélsz, ha ennyire ténylges ( szerinted) AP-n kívül semmire nem jó a grif, akkor minek vannak itt? minek van légierőnk és miért fejlesztjük? és miért fogjuk fejleszteni? nem elég egy L39NG?
szóval akkor még mindig ott tartunk hogy vegyük meg a " 40 éve használtan vett" 50-60 éves gépeket amikre Venezuelának nem volt pénze hogy üzemeltesse, nagyjavítással rakjuk rendbe és faszák vagyunk 2024-ben? jól értem hogy ez lenne a javaslatod?
Egyébként ez sem igaz feltétlen.Megfelelő terepen hajitó bombázással lehet akkor is még kis siklószámú bombákat is biztonsággal bevetni.Zsidők Libanonban,angolok Falklandon már csinálták.lézerbombák bevethetetlenek aktív légvédelem mellett.
Ezek a bombák hivatalos hatótávja kb. 14-15 km. Ha elhajítod dupla ennyire még akkor is benne vagy bármelyik kis-közepes hatótávú rendszer megsemmisítési zónájában! A nagyokról nem is beszélve. Nagyon magasról sem lehet őket dobni, mert a felhők is bejátszhatnak és a gép nem tudna megvilágítani a célt.Egyébként ez sem igaz feltétlen.Megfelelő terepen hajitó bombázással lehet akkor is még kis siklószámú bombákat is biztonsággal bevetni.Zsidők Libanonban,angolok Falklandon már csinálták.