[HUN] Védelempolitika

Status
Not open for further replies.
Belegondol az ember 1500 ember ha az utcára kerül... Akkor azok az emberek annyiba kerülnek az államnak 1 év alatt mintha töbségi résztulajdont vásárólna a Dunaferbe (nem felvásárlás csak a töbségi tulajdoné.)
Ha az állam beolvasztásra küldi a T-55-ösöket raktárról (kedvezményes áron) annyi első osztályú alapanyag acélt nyer hogy kihúzza a dunafert a gányból. Ha Titánba is belevágna a Dunafer (Kicsibe) Ujra tudnánk hasznosítani a 21-eseket is (Ezzel nyer a honvédség nyer az állam éls nyer az 1500 ember aki nem lessz kirúgva.)

Ha jól emlékszem már az összes T-55-ös és Mig 21-es kohóba került kézen közön kb 10 éve már. Előbb legyen cél hogy mit gyártsunk (kereslet) a többi (alapanyag,gyártósor,munkaerő) csak másodlagos. Meg kell találni a piacot, legyen az radiátor vagy zártszelvény. És PR,és minőség.

A magyar "rosszvasat" ausztriába viszik a nagykereskedők és boszniába olvasztani. Minimális mennyiség se marad itthon. Az osztrák elosztóból meg irány tovább nyugat a kohókba.

A T-72-eseket nem lehetne inkább egy közvetítőn keresztül eladni Szíriának? Sokkal jobb árat kapna a MH értük, mintha ócskavasként eladják és beolvasztják az egészet. A végén meg eljátszanák a hülyét, hogy: "mi erről nem tudtunk semmit és le vagyunk döbbenve"

@antigonosz

A MiG-21-esek meg pár Szu-22-es mind a mai napig ott álldogál Pápán.

Sziria rengeteg helyről kaphat ocsón T72t, Oroszoknál hegyekben állnak, miközben lényegesen jobb supportot... is képesek hozzá biztosítani.

Ez +1 hely lenne ahonnan kapnának és nem hiszem, hogy tiltakoznának 100+ db T72-es ellen. A szervízre meg tökéletesen fel vannak készülve, mivel napi szinten használják őket intenzíven. És így is jobb áron elkelnének, mint kilóra lemérve ócskavasként.

Hát pár józsefvárosi szír szőnyegkereskedő meg valutás bedobhatná magát a rokonoknál az érdekünkben. :)
GrGly minden 21-es ott áll? :O És a 23-asok? Azokban még több motyó van. Ez vár a 29-esekre is. Szétszedethetnék a rabokkal adagolható méretre ,jó része úgyis profi álumíneum meg stb ügyben.

@antigonosz

Most így térképen 43 db 21-est számoltam össze és 5 Szu-22-est. MiG-23-asokat nem látok.

Ez 2009-es kép, ha minden igaz:
28119275.jpg

Két db Mig-23-as Kecelen van a haditechnikai parkban (egy kétüléses és egy együléses), továbbá 1 db Su-22-es is van Kecelen + néhány Mig-21-es is van ott, nemrég láttam mindet.
Magam részéről jobban javaslom annak a néhány Mig-23-asnak, Su-22-esnek az olyan hasznosítását, hogy múzeumokban maradjanak meg, nem csak Magyarországon, hanem nyugati múzeumoknak is eladni, cserélni, ...
Sőt én egy Mig-29-est is megtartanék pl.: a Szolnoki múzeumnak, úgyis elég rossz állapotban vannak, a vevők sem tolonganak, és van köztük néhány, aminek a rövidke élete sem volt eseménymentes (külföldi repülőnapon olyan túlterheléses manőver, hogy sérült a szerkezet és többé nem repülhetett ...).

Akkor azért még akad belőlük. Csórikáim ott gazosodnak. Pedig jó kis gépek voltak. A 260-ból 75 lezuhant, kb 50 van pápán meg "múzeumban" Akkor kb fele ment el bontásra. Elég sok az a 74 lezuhant példány. Ezeket is idő előtt állították le mint a 29-eseket. Jobb üzemeltetési kultúrával még +10 évig üzemelhetett volna mindkettő és megúsztuk volna a gripenek árát. Érdekes hogy a régi magyar reptereken tudtommal egyiken se volt fedett hangár a gépeknek csak a szovjet bázisokon. Nem tudom kinek tartogatjuk még a Mig-jeinket, már aki akart szerzett magának.

Miről tárgyalhat Magyarországon Namíbia védelmi minisztere? A mai tisztavatáson ott álldogált Pintér Sándor mellett....... megnéztem az angol nyelvű wikit, hát vásárolgat azért magának ez a kis állam egy-két dolgot (lehet, hogy a 103 konzervért jöttek ?:)

"Pedig jó kis gépek voltak. A 260-ból 75 lezuhan..." :D

Na jó tényleg faxa az arány.:D Nem tudom máshol is ennyi zuhant e le? De olcsó gépek voltak ,a gripennek vagy a 29-esnek sokszorosan többe kerül a fentartása.
Azért a 93-as változattal még 2010-ig el terelgethették volna a sportrepülőket aprópénzért szinte. Ha meg pár lezuhant volna az se gond szerintem mert értéke semmi szinte. Gondolom a horvátok is azért ragaszkodnak a 40 éves gépeikhez, na meg a politikusaiknak is így lehet olcsó.:D

Egyik volt tanárom mesélte, hogy adott el a honvédség Dunaújvárosba olvasztásra egy 21-est.
Aztán jött a válasz, hogy húzzák a f_szukra a gépeket, nem szóltak, hogy wolfram a turbina tárcsája, tönkretett egy olvasztót.

Szvsz. a románok izmozása pont jó ürügy lenne több pénz kicsikarására, és a meglévő T-72esek reaktiválására, esetleg páncélelhárítók beszerzésére.
Tudom, vágyálom...

Status
Not open for further replies.