wsl2 -nek eleve kell hyper-v, azon fut.
A WSL a linux subsystem, pont ez a lenyege a WSL2nek, hogy semmi koze a Hyper-vhez.
Az Ubuntu 22 megy is rendesen, altalaban onnan masszirozom az AWS clustereimet, vagy VS Codebol, ha valamit irni is kell hozzajuk, de most SAM Lambdat kell hasznalnom (egy PoChez), ahhoz meg kell a local docker.
az installerje feltette, berakod a pipát a docker desktop konfig felületén,h ogy wsl-ben is legyen elérhető, mókol valamit, és megy. (a hibaüzenetekre, amik vannak közben, keresel, és találsz megoldást, mert egy kalap fos az egész, és kalapáccsal kellett életre lehelni elsőre, de a hibaüzenet alapján egyből volt jó találat a megoldásra)
Ezzel kezdtem. Semmi.
Lerantottam, kezzel ujra, powershellbol, detto.
Visszakapcsoltam a Windows Containerst, megint console de most --backend=windows, semmi.
Megneztem a config jsont, persze win containers = false, mondom, hurra, menni fog - javitom, restartolom a com.docker.servicet (az persze fut), ugyanugy semmi.
Itt mar kezdtem qrva ideges lenni erre a szarra - jol mondod, egy kalap fos windowsra -, meg1x lehuz, majd ujrapahol, ezuttal --backend=wsl-2 (hatha segit) es persze ugyanaz.
Majd ugyanezt a 3-4 variaciot eljatszottam
ket masik korabbi Docker verzioval, baszki. Most mar nagyon qrvara unom, azt hiszem, ez marad holnapra (es szerintem inkabb fellovok Hyper-Vt es megprobalom abban. Egy dolgot nem akarok semmikeppen, meg egy gepet bekapcsolni, mert kinn 3. hete 35 Celsius korul van egesz nap, ejjel meg 28 igy is.)