Informatika

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 592
10 672
113
Nincs ilyen előírva a windowsra, a facebook és hasonló online szolgáltatásokhoz van a hozzáférés előírva. A Linuxba sincs beépítve. Mégis mindkettőt felnyomják, ha a szükség úgy hozza, van elég hiba bennük amúgy is.
.

Akkor "csak" a véletlenül beépítettbenn-maradt hibák miatt lehet viszonylag egyszerűen feltörni a Windowst! Megnyugodtam! :rolleyes:

... viszont ha ez van, akkor inkább az "ingyen-hibás"-at használnám állami szinten --ahol csak lehet/többségében--, mint "fizetős-hibás"-at! :oops:
...mint nálam is! ;)

... ééés + : Azért a megtakarítás-milliárdok feléből mennyivel is lehetne "megtolni" az IT-s Linux-oktatást? ... kb?

.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 969
15 778
113
.

Akkor "csak" a véletlenül beépítettbenn-maradt hibák miatt lehet viszonylag egyszerűen feltörni a Windowst! Megnyugodtam! :rolleyes:

... viszont ha ez van, akkor inkább az "ingyen-hibás"-at használnám állami szinten --ahol csak lehet/többségében--, mint "fizetős-hibás"-at! :oops:
...mint nálam is! ;)

... ééés + : Azért a megtakarítás-milliárdok feléből mennyivel is lehetne "megtolni" az IT-s Linux-oktatást? ... kb?

.
Jajj a linux... mindenre is a megoldás... és hibátlan is! Szerencse, hogy ehhez IS értesz!

....

.
.

...

.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 969
15 778
113
Pistorius most megszámoltatja fizikailag a Leókat. 1,2,3….24.
Úgy tűnik, szàmukról, àllapotukról,stb. nincs központi kimutatàs. Excel táblát nem ismerik?
Nem, mert már sikeresen átálltak linuxra!

Ja nem, már visszaálltak róla. Akkor nem tudom.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 592
10 672
113
Nem, mert már sikeresen átálltak linuxra!

Ja nem, már visszaálltak róla. Akkor nem tudom.

Van az a német "Microfos"(forgalmazói) továbbképzés a Bahamákon, Thaiföldön és/vagy Marokkóban, ami után München Eva Kaili-je is szakmai döntéseket hoz! :oops:

Gondolom ismerős az orvoslátogatói "marketing+, és társai, célzott-/személyre-szabott-marketing...

.

• Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
3 593
6 139
113
Ableton_majestic_hungarian_dragon_with_shades_of_red_white_and__76cd2457-c696-48fb-9da2-71ece1435a1b.png

Ez kb. 2 perc munka volt... Nem lennek ma designer. :rolleyes:
Ableton_Amorphous_blobs_of_shimmering_colour_in_the_shape_of_a__07ad43af-56ed-44c1-b3e8-72c34f015a5d.png

Nem is rossz ez a MidJourney. :)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 592
10 672
113
.

Hahó, "Kakukk" és Bikk-makk: Ezt hogyan lehet lementeni a Yt-ról az automatikus magyarra fordítással együtt?

Ha már szóba került a SAR képalkotás, igyekeztem kicsit jobban utána nézni a dolognak, és találtam egy szerintem nagyon informatív és friss YT videó podcastot ahol szakértő beszél a technológiáról, annak nehézségeiről;

Előre is Kösz! ;)

.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 682
18 186
113
Nem tudom mi lehet a gond. Ezeket mind facebookról linkelem, sokszor én sem látok képeket, ráadásul nem a csajok topikból. S néha jobb klikk open picture in new tab-al meg betölti. Lehet a fórum motor csinálja. Vagy a face szar... :mad:
Ide hozom át, mert általában a fórumra beillesztett képekre igaz és jobb ha megvan egy fix helyen. Főleg, hogy nem egy technikai topikban (meg a humorban) csak üres linkek fogadnak a régebbi FB képek helyett.

Szóval a hiba nem a mi készülékünkben van, hanem egyszerűen ezek a FB linkek egy idő után elavulnak és azokon keresztül nem érhető el az adott kép. Amikor meg azzal a linkkel akarod megnyitni a képet egy "URL signature expired" szöveg fog fogadni. Gondolom egy idő után a FB "tartós tárba" pakolja át a képeket és ezért van az, hogy a korábbi elérési link megszűnik. Lehet érdemes inkább letölteni és képfeltöltő oldalra beágyazva feltölteni az adott képet vagy magát az egész FB posztot belinkelni.

Groove

Active Member
2017. október 3.
58
156
33
Vpn-el állítsd át magad chile-re amíg regizel és 300 forint az előfizu havonta.
Kaspersky total security (reklámblokkoló szolgáltatása+ követés elleni védelem) + adblockPlus = freedom
Erről a VPN megoldásról Én is hallottam, de tényleg működik ? A youtube-om "magyar" ... régió,nyelv, regisztráció, kapcsolt e-mail cím meg hasonló dolgok ezt nem befolyásolják ?
Ha előfizetek "Chilében" akkor nem azon a nyelven fog majd megjelenni ez meg az ...ajánlás meg szöveg meg .... szóval ez érdekelne. Van aki már kipróbálta ezt és működik ?
Vagy ez csak akkor működik ha teljesen új fiókot regisztálok ?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 969
15 778
113
Nekem az adblock leveszi gépen az összes reklámot.
Vagy ha már PC-n vagy, akkor yt-dlp segítségével offline letölteni és úgy nézni. Én erre rászoktam, mert sok videóval fordult elő, hogy nyitott fülön tartogattam, hogy majd megnézem, aztán amikor lett volna időm videót nézni, és egy yt ikonos fülre kattintottam, 404-es hiba volt, videó törölve, és még a címét se tudtam megnézni ilyenkor, hogy tudjam mit tartottam fontosnak, amit már nem nézhetek meg.