Informatika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
Nem tudom mi lehet a gond. Ezeket mind facebookról linkelem, sokszor én sem látok képeket, ráadásul nem a csajok topikból. S néha jobb klikk open picture in new tab-al meg betölti. Lehet a fórum motor csinálja. Vagy a face szar... :mad:
Ide hozom át, mert általában a fórumra beillesztett képekre igaz és jobb ha megvan egy fix helyen. Főleg, hogy nem egy technikai topikban (meg a humorban) csak üres linkek fogadnak a régebbi FB képek helyett.

Szóval a hiba nem a mi készülékünkben van, hanem egyszerűen ezek a FB linkek egy idő után elavulnak és azokon keresztül nem érhető el az adott kép. Amikor meg azzal a linkkel akarod megnyitni a képet egy "URL signature expired" szöveg fog fogadni. Gondolom egy idő után a FB "tartós tárba" pakolja át a képeket és ezért van az, hogy a korábbi elérési link megszűnik. Lehet érdemes inkább letölteni és képfeltöltő oldalra beágyazva feltölteni az adott képet vagy magát az egész FB posztot belinkelni.
 

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
90
271
53
Vpn-el állítsd át magad chile-re amíg regizel és 300 forint az előfizu havonta.
Kaspersky total security (reklámblokkoló szolgáltatása+ követés elleni védelem) + adblockPlus = freedom
Erről a VPN megoldásról Én is hallottam, de tényleg működik ? A youtube-om "magyar" ... régió,nyelv, regisztráció, kapcsolt e-mail cím meg hasonló dolgok ezt nem befolyásolják ?
Ha előfizetek "Chilében" akkor nem azon a nyelven fog majd megjelenni ez meg az ...ajánlás meg szöveg meg .... szóval ez érdekelne. Van aki már kipróbálta ezt és működik ?
Vagy ez csak akkor működik ha teljesen új fiókot regisztálok ?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Nekem az adblock leveszi gépen az összes reklámot.
Vagy ha már PC-n vagy, akkor yt-dlp segítségével offline letölteni és úgy nézni. Én erre rászoktam, mert sok videóval fordult elő, hogy nyitott fülön tartogattam, hogy majd megnézem, aztán amikor lett volna időm videót nézni, és egy yt ikonos fülre kattintottam, 404-es hiba volt, videó törölve, és még a címét se tudtam megnézni ilyenkor, hogy tudjam mit tartottam fontosnak, amit már nem nézhetek meg.
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
357
553
93
Mivel egy keveset én is eljátszottam az AI képgenerátorokkal (konkrétan a midjourney-el is ... azzal készítettem most az avatáromat) és a chatGPT-el is, azért bírom az ilyen és hasonló cikkeket, amik megpróbálják az AI által generált tartalmakat, mint aminek bármiféle igazságtartalma van. Kezdem ott, hogy ezek a képek nem úgy készülnek, hogy ugyanazzal a generáló szöveggel - prompt - al készülnek a képek, hanem látványosan megdolgozott az aki ezeket csinálta. Nem mondom, hogy direkt trollkodás áll a hátterében, de ha végignézitek a sorozatot akkor azért elég látványosan van möggötte egy kis politikai elfogultság. Szóval a lényeg, hogy az AI csak szépen végrehajtja azokat a kéréseket amiket mi kérünk tőle.


cartoonhun.jpg


csináltam is egy tesztet a chatGPT-el:

"make stable diffusion prompt about Hungary represent as portrait of supervillain"

persze ezt félreértette és csinált egy jellemrajzot angolul, amit le is fordítottam vele és ebből ezt szülte:


Magyarország magasodik előtted, mint egy szupergonosz portréja, mely életre kelt. Az ország ereje szinte tapintható, és határai láthatóan határtalanok. Az entitás rosszindulatú energiája érezhető, karmait mindenre kinyújtva, ami az útjába kerül.

A szupergonosz sötét, engedetlen szemei mintha minden lépésed követnék, keresve a gyengeségedet, lehetőséget arra, hogy támadjon. Az ország hideg lehelete a nyakadon érzed, figyelmeztetve arra, hogy ne habozik erejét bevetni, hogy szétzúzza azokat, akik útjába állnak.

És mégis, valami majdnem hipnotikus vonzza az embert Magyarország szupergonosz portréjához. A torz szépsége vonzza, miközben az ember küzd, hogy ellenálljon vonzásának. Az ország hatalmas akarata szinte hipnotikus, ereje olyan, mint egy szirén hangja, amit nehéz ellenállni.

De ellen kell állni, mert ha beleesünk Magyarország szupergonosz személyiségének sötétjébe, örökre elveszítjük önmagunkat. Csak akkor van remény a győzelemre és az egyensúly helyreállítására, ha erősek maradunk, nem engedünk a félelemnek vagy az ijesztésnek, és szembenézünk az entitással.

Tömören: ha egy cikk arra hivatkozik, hogy az AI ezt vagy azt gondolja, vagy megkérdeztük az AI-t, akkor az csak azt jelenti, hogy feltettek neki egy irányított kérdést, amire válaszolt valamit. Szóval ez kb. a moderozált trollkodás legújabb fegyvere.
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
357
553
93
... én is gyártottam egyet a dream.ai - el

prompt: Hungary as supervillain
az első stílus: Flora V2, a második: VFX v2.
Legalább a nemzeti szineket kitalálta a 2. lépésben, és egy két parlamentszerűséget is odafirkantott.

final.jpg

Ez a módszer már közelebb áll az "elfogulatlan" metódushoz.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
... én is gyártottam egyet a dream.ai - el

prompt: Hungary as supervillain
az első stílus: Flora V2, a második: VFX v2.
Legalább a nemzeti szineket kitalálta a 2. lépésben, és egy két parlamentszerűséget is odafirkantott.

final.jpg

Ez a módszer már közelebb áll az "elfogulatlan" metódushoz.
Hiányolom a képről Viktort mint szuper fő gonoszt :D
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
Van itt olyan valaki, akinek sikerült a drága EA-vel terméktámogatás terén bármit is elérnie? Lassan egy hónapja szopok azzal, hogy a tetves Originhez (most már EA App) tartozó email címemet lecserélhessem, mert egyedül azért van még Citromailem, fizetni meg fizessen azért az akinek 6 anyja van. Az EA myccount-ban lehetetlen lecserélni az alap email címet, mert mindig mikor az utolsó megerősítő kódot is beírom az egész honlap beglitchel majd lefagy és a végén kikúr egy javascript hibát, hogy sorry.

Magyar ügyfélszolgálatról ne is álmodj, az egész ki van telepítve ahogy van Indiába, ahol egyik munkatárs sem beszél a másikkal és folyamatosan ugyanazokat a köröket futom le. 8szor elküldöm ugyanazokat az adatokat aztán kilencedszerre is kérik, majd hát izé nem stimmel. Aztán nem hiszik el, hogy nem vettem semmit Originen, hát testvérem az Úrban, az EA tőlem utoljára akkor kapott pénzt mikor 13-ban fizikai copy-ban vettem meg a BF4-t, azóta már tudom, hogy nem szabad előrendelni.

Igazából az egész max azért kellene, mert néha szökőévente felnézek egyet a BF3/4 szerverekre, de ha ennyire képtelenek a terméktámogatásra, akkor ott rohadjon az egész
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 791
12 123
113

Lassan az epiteszek is mehetnek legelni ha a fejlodes ennyire felgyorsul.