molnibalage
"Ismertlen pozíciójú mozgó célpont ellen szerinted ez mennyi lehet? Mert a Kinzsál esetén 10 perc nagyságrendű az idő. A hajó arra fordul, amerre jól esik..."
"És a végfázis korrekció távolsága limitált, mert a radar hatótávolsága nem végtelen."
Én az Iskanderről írtam, te meg írtál egy választ a Kinzalra. Jó így dumálni
Amúgy egy hordozó csoport 10 perc alatt kb. 6 -8 km-t mászik arrébb.
Viszont ha már a Kinzalról beszélgetünk akkor ez feltételez egy 1000 km-s indítási távolságot. 500 km-n a repülési idő kb. 5 perc lehet. Az alatt 3-4 km-t mozognak a hajók. Meg nem mellesleg nem tudjuk milyen a Kinzal végfázis vezérlése. Az Iskander nem radaros, hanem optikai+IR képalkotós a források szerint.
"Ez a bibi. A kis csali aerodinamikai jellemzői annyira eltérnek, hogy mitől működne csaliként? Mert ez sem magyarázta meg soha senki."
Repülők esetén miért működik drága Molni?
Amúgy attól, hogy valami kicsi még lehet sűrű. Ha meg hasonló a keresztmetszeti terhelése, mint a rakétának akkor hasonlóan is zuhan....
"Ezen felül a kombinált radar és képalkotó IR vezérlés ellen kívánok sok sikert mezei csalikkal, nem fog hasonlítani a nagy rakétára. Semmilyen szinten. A HT összefoglaló újabb részét nem sikerült fejben összekapcsolni, pedig erről is szó van benne..."
Senki se mondta, hogy ez nem jó dolog.
De az SM-3B-n kívül van még ilyen rendszer?
Mert tudtommal a többi vagy radar vagy IR vezérlésű, nem kombináltak.
"Az, hogy a rakéta hány G-t visel el az nem mutatja meg, hogy hol képes rá. Lásd Sz-300. Max. 18G, 24 km magasan M5-tel meg 2G. Na, akkor most hogyan is állunk a dolgok összekombinálásával?"
Egyelőre ott, hogy ezek szerint az SZ-300 tehetetlen az Iskander ellen. Bár nem írtad melyik rakéta verzióé az adat.
Maradjunk annyiban szerintem, hogy a TVC nélküli elhárító rakéták nagy valószínűséggel tehetetlenek.
Amúgy az elhárító rakéták közül mennyi a TVC-s? És ezek mekkora G-s terhelésre is képesek adott magasságon?
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért "hit to kill" szinte az összes új rendszer. Valószínűleg pont azért amiről kb. fél éve beszélgettünk és le lettem hurrogva. Vagyis a közelségi gyújtó és a pár grammos repeszek nem elegendőek az ilyen tárgyak megállításához. Egyszerűen a védekező fél bele lett kényszerítve a közvetlen találatba.
"Nem, ez egy paramétere a manővernek a többi mellett. Te meg végtelenbe extrapolálsz. Azt, hogy mégis mi a túró állítaná elő a 30G-t arra semmiféle forrásd nem adtál."
Ez konkrétan nem igaz. Adtam meg forrást az ilyen rendszerekről. Azt remélem nem várod el, hogy becsöngessek hozzád egy ilyen eszközzel, hogy:
"Szia Balázs! Ezt most kaptam ki egy Iskander M-ből, gyere nézzük meg mire képes! "
Ez egy fórum, amit itt meg lehet tenni azt szerintem megtettem
"Vérpimitívre egyszerűsíted a modellet, amikor első körben azt kéne megérteni, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy a BM pont manőverezni fog, amikor az elfogó rakéta végfázisban van."
Honnan tudod, hogy mikor indítja a BM a manővert vagy manőver sort? 40 km magasan is bele kezdhet, vagy 20 km magasan is. Semmilyen adatom nincs erről.
Neked van? Mert elég kíváncsi természet vagyok
"Egyáltalán nem igaz. Lásd fent. N+1 tényezőt mondtam, hogy az az egyszámos valami miért hülyeség. Kb. akkora marhaság, mintha azt mondanám, hogy az F-16 9G-vel fog mindig manőverezni."
Én hol mondtam olyat , hogy mindig 30G-vel manőverezik? Az a maximum, szó szerint le is írtam:
"1. Az Iskandernek van gázdinamikai kormányzása és a végfázisban is manőver képes, maximum 30 G-ig. Forrásokkal igazoltam."
Tessék figyelmesen olvasni légyszíves!
"Ha nem manőverezik, akkor semmivel sem nehezebb célpont, mint egy másik M10-es BM. Nem manővereő specilás BM a műhold is. Olyat meg lőttek le és nem M10 sebességgel. Jó lenne végre ezt is megérteni..."
Ennek se állította senki az ellenkezőjét. Néha úgy érzem, hogy inkább magaddal vitázol és nem velem.
Ha nem lennék lusta vissza lapozni akkor szó szerint bemásolhatnám azt ahol leírtam, hogy erre képesek az ABM rendszerek.
Amúgy már azt sem tudom miért vitatkozunk ezen.