Szeintem alapvetoen ket dolog az ami a Kindzsal melett de egyben ellene is szol.
Egyreszt ott van az a brutalis sebesseg. Ez nagyon jo ha pontosan a celfele repul. Azonban ehez valoban es PONTOSAN a szamitott koordinata fele kell repulnie. Meg egy 155 mm es iranyitott tuzersegi lovedeknek is a celpont 70 meteres korzetebe kell erkeznie ahoz hogy a vegfazis iranyitas megtalalja es valoban be is tudja hozni a celpontott a "celkeresztbe". A cca 50 kg os 600m/sec sebbessegu tuzersegi lovedeknek van cca 20 masodperce a vegfazisban erre mig a Kindzsalnak cca ezt egy 3 tonnas tomeggel 2400 m/sec sebesseggel kell megcvsinalnia ugy hogy szerintem a radarjanak sem a felbontasa sem a felderitesi tavolsaga nem lehet valami fenyes.
Ez melyik irányított tüzérségi lövedékre vonatkozik? Mert 20 km felett minden löveg CEP-je messze 70 méter felett van.
70 meter vs 5600 meter. !!! Szerintem ha a celpont hajo akarcsak az utolso 2 percben 90 fokos iranyt valt mar a raketa nem kepes azt eltalalni. Ehez folyamatos celpont kovetes es a Kindzsallal valo adatkapcsolat kellene.
Ez biztosan nem igaz, mert akkor meg sem alkották volna a fegyvert. Az Oka is akkora fékezést tud csinálni, amitől a Patriot anno képes lett volna elvileg zavarba jönni. A baj az, hogy egyesek tényleg azt kombinálják össze, hogy pont a megfelelő pillanatban manőverezik a BM, csinálja mega végfázis korrekciót mozgó cél ellen, amiből az első már önmagában mázli kérdése...
Ott van meg akkor a passziv zavaras. Egyreszt a MK36 SRBOC rendszer :
https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_36_SRBOC Ezzel egy robolo vagy akar fregatt 6-12 hamis celt tud produkalni masodpercek alatt . Ott van meg a MK-45 loveg hasonlo lovedeke amivel szinten 4-6 celt tud produkalni.
Ott vannak meg az aktiv rendszerek. A MK32 aktiv zavaro rendszer amit kimondottan a hajo elleni raketak radarjainak mukodese ellen talaltak ki es mivel fazisvezerelt igy magas szogtartomanyban is lehet alkalmazni .
https://en.wikipedia.org/wiki/AN/SLQ-32_Electronic_Warfare_Suite
Erre jon ra a NULKA ami egy alattomos kis szerkezet.
Ezt a részt szándékosan nem írtam le soha, de végre valakinek feltűnt. Érdekes módon, ha csalizik egy BM, akkor fúdenagyszám. A hajók több féle cél és zavart us tudnak, de valahogy ez soha nem faktor. Pedig, ha kevés számú támadó rakéta van, akkor bizony a passzív zavarás is mehet mindent bele módon. Pesze, ha komibnált radar + IR van, akkor az radarok spekturmában a csali önmagában nem túl sokat ér.
Et az oroszok is tudjak szerintem . Szemelyes velemenyem hogy a Kindzsal projekt egy propaganda projekt vagy inkabb etetes vagy mindketto de nem tenyleges fegyverrendszer. Igyekeznek az oroszok mutatni valamit es egyben forraspazarlasra birni a nyugatott esetleges draga de nem is szukseges rendszeek fejlesztesere beszerzesere.
Én ezt nem mondanám. A Kinzsál úgy viszonyul az orosz ASM masszában a többihez, mint ahogy az F-22 minden más ASF-hez a világban. Vannak és használhatóak más vadászgépek is, de az F-22 akkor is az úr a placcon. (Ma.)
Nem furcsa amugy hogy az oroszok errol a szuper uj es potens fegyverrendszerrol milyen nagylalkuen szivarogtatjak az infokat felveteleket ?
Miért lenne furcsa? Anno az F-117 dark project volt a B-2-nek meg nyilvános rollout ünnepsége volt 1988-ban. Az még a hidegháború volt...
Ahhoz képest, hogy Tor-M2-őt látni videót szimulált üzemet és n+1 féle Sz-300/400 videót akár üzem közben is ez kb. semmi. Van egy-két videó és kép indítás és cipelés közben.
Az ICBM nel aklamazzak a felfujhato csalikat amik aonos RCS el rendelkeznek mint a robbanofejek de csak az URBEN nem a legkorben.
Pontosan. Egy MIRV esetén el lehet játszani azt, hogy csalikat vitt, robbanófej méretben, de mikor oda jutottak, hogy minden MIRV robbanófej volt már, akkor csalizni kb. értelmetlen, akkora a tűzerő... A hh végén a Moszka körüli rendszert - nukis rakétával - legfeljebb M3.0 elleni ABM képesség volt nyugaton és marginális mennyiségű Sz-300V M8-ig a Pershing II ellen de olyan Pk-val, hogy 2-4 rakéta ment volna egy bejövő célra...