Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az egész stealh 90% geometria. A maradék 10 % a bevonat, festés egyéb cuccok. Btw pont az ilyenek miatt nem hiszek el semmit a kínai haditechrőlállítolag a leirás szerint olyan a felülete mint egy nyomtatott áramkör vagy mi
Az egész stealh 90% geometria. A maradék 10 % a bevonat, festés egyéb cuccok. Btw pont az ilyenek miatt nem hiszek el semmit a kínai haditechről
Persze, mert segítség, és jó is, csak az f 35 szintjét hozza címü ordas kamuk zavarnak. Ehhez képest az usaba a seeing alwaysba is bele van szállva.Attól még használnak RAM bevonatokat, festékeket régóta nem stealth gépeken is.
Akkor sem jön ki, a forma nem változik, bármilyen bevonatot használsz is. Szerintem fizikailag képtelenség, hogy egy 4. gen gép akár csak megközelítse egy külső fegyverzetet hordozó 5. gen gép értékeit.Hát nem hiszem, hogy baj lesz belőle, ha a régebbi vadászokat is bevonják ilyen metacuccal. Lehet ez az F-35-ös érték úgy jött, ki, hogy az F-35-ön raja vannak a külső függesztmények is, meg a szögvisszaverő.
De a tobbi kinai gep eseteben pl a dsi beomlo tok altalanos. /szivocsatorna abrakat mostanaba nem lattam de j 10 es ftc2000 eseteben mimdha odafigyeltek volnaAkkor sem jön ki, a forma nem változik, bármilyen bevonatot használsz is. Szerintem fizikailag képtelenség, hogy egy 4. gen gép akár csak megközelítse egy külső fegyverzetet hordozó 5. gen gép értékeit.
Csökkenteni persze lehet, és érdemes is, ahogy tették a Super Hornet és a Rafale esetében, viszont ott sem csak bevonattal: farkasfogaztak, a turbinákat elrejtették (ez pl a Flanker családnál konkrétan lehetetlen a szívócsatorna kialakítása miatt).
Ott igen, magát a turbinát el tudnák rejteni. De más nyoma nem látszik egyik gépen sem, hogy komolyan törekedtek volna az RCS csökkentésére. És mint írtam, ennek hagyományos gépnél mindenképpen nagyon komoly korlátai vannak. Ez a "levisszük F-35 szintre" duma full kamu. Még akkor is, ha az F-35 külső pilonon visz fegyverzetet. (Ha fönn van a szögvisszaverő, akkor meg kb tök mindegy, az kb "nullázza" a stealth kialakítást)De a tobbi kinai gep eseteben pl a dsi beomlo tok altalanos. /szivocsatorna abrakat mostanaba nem lattam de j 10 es ftc2000 eseteben mimdha odafigyeltek volna
Miért is lehetetlen?Akkor sem jön ki, a forma nem változik, bármilyen bevonatot használsz is. Szerintem fizikailag képtelenség, hogy egy 4. gen gép akár csak megközelítse egy külső fegyverzetet hordozó 5. gen gép értékeit.
Csökkenteni persze lehet, és érdemes is, ahogy tették a Super Hornet és a Rafale esetében, viszont ott sem csak bevonattal: farkasfogaztak, a turbinákat elrejtették (ez pl a Flanker családnál konkrétan lehetetlen a szívócsatorna kialakítása miatt).
S kanyarra gondoltam, azt a kialakítás miatt nem tudnák megcsinálni, viszont most utána gondolva, a Super Hornetnél használt árnyékoló betétet be lehetne szerelni.Mié
Miért is lehetetlen?
S kanyarra gondoltam, azt a kialakítás miatt nem tudnák megcsinálni, viszont most utána gondolva, a Super Hornetnél használt árnyékoló betétet be lehetne szerelni.
Jóóóóóó nagy és hosszú S kell beleMás módon nemis lehet.Igazából az SH-nál is azért kellett mert nem elégé "S" alakú a szívócsatorna ahoz,hogy teljesen leárnyékolja a hajtóművet.
Persze, ironizáltam is a dolgon. Ugye 5-gen gépet simán levihetsz 4-gen szinvonalra néhány szögvisszaverővel, meg kölső függesztménnyel.Akkor sem jön ki, a forma nem változik, bármilyen bevonatot használsz is. Szerintem fizikailag képtelenség, hogy egy 4. gen gép akár csak megközelítse egy külső fegyverzetet hordozó 5. gen gép értékeit.
Vagy a j 20 rcs értékéből tippeltek az f 35ösére, és az alapján mondják.Anno a B2 esetében is pedzegettek velami különleges réteget ami elektronikus módon csökkenti a radarképet, aztán mostanában nem hallani ilyesmit. Mindenesetre a nanotechnológia esetében meglepő dolgokat lehet produkálni, energiát elnyelni sok módon lehet, lehet hogy kitaláltak valamit