J-20 Mighty Dragon (Chengdu,Kína)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Hát mondjuk a DAS az eléggé nyílvánvaló :)
A szűk keresztmetszet a hajtómű, de mintha azon a téren is kezdenének beindúlni a dolgok.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 942
113
Imádom, amikor ilyeneket jelent ki

Te komolyan azt hiszed hogy én itten a komcsi propit nyomom?
Legyél már végre felnőtt ember és nézd meg a két légierő közt a különbséget :confused:

Itt vagy 8 éve de semmi nem ragadt rád .Még Allesmor is elismerte hogy kínaiak valóban előrébb vannak már.
Tessék már felfogni hogy 2011 a j-10B már AESA radar volt és a j-20 még egy combosabb radart kap.

Mondjam azt hogy a j-20 lesz a 3-dik Aesa radarjuk?
https://www.popsci.com/blog-network/eastern-arsenal/stealth-radar-tests-passenger-jet

És ez 4 éves hír apukám:D És nem reklám duma

És itt striker 2 képességű HMD is bár nem sokat hallani róla .
A PL-10 is az aim-9x megfelelője és már az is 15 éves a jenkinél A K-74m2 meg még a kanyarba sincs .
171054rkumounjjfkuov0w.jpg

171050cerphae56a55epao.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 153
87 395
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest
Alacsony RCS érték mivel az f-35 technológián alapszik amit elloptak
HMD ,EOTS , AESA radar Még a bevonat rajta az is f-35 f-22 szerű.
Fegyverek DAS
És te ezt a képről megmondod? Szerintem az NSA sokat fizetne a röntgen szemedért, ami egy képrős a festést csak így értékeli. Technológiát meg nemigen lehet ellopni 1:1-bebn, legfeljebb a leírását, de az még önmagában kevés.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 942
113
És te ezt a képről megmondod? Szerintem az NSA sokat fizetne a röntgen szemedért,

Elég sok kritikát kap az RCS értékkel kapcsolatba a pakfa lásd pl nemrég India akik hagynák a fenébe az oroszokkal való fejlesztést.
Ja és amit 30 perce leírtam a j-20-ról az már alapjában vágja a pakfa programot úgy ahogy van :cool:

M

molnibalage

Guest
Elég sok kritikát kap az RCS értékkel kapcsolatba a pakfa lásd pl nemrég India akik hagynák a fenébe az oroszokkal való fejlesztést.
Ja és amit 30 perce leírtam a j-20-ról az már alapjában vágja a pakfa programot úgy ahogy van :cool:
Az indiaiak az egész PAK-FA programot kritizálták, nem konkrétan az RCS-t.

• Tetszik
Reactions: fishbed

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 971
10 993
113
Te komolyan azt hiszed hogy én itten a komcsi propit nyomom?

Inkább csak könnyelmű és elhamarkodott kijelentéseket teszel homályos fényképekre és vicclapokba illő karikatúrák alapján.:)

Legyél már végre felnőtt ember és nézd meg a két légierő közt a különbséget :confused:

Megnéztem Roni! És azt mondom neked, hogy most a Su-35 vásárlásával sikerült csökkenteniük a különbséget a kínaiaknak.;)

Itt vagy 8 éve de semmi nem ragadt rád .Még Allesmor is elismerte hogy kínaiak valóban előrébb vannak már.

Ez molni szövege. Tőle el is fogadnám. Neked viszont nem áll jól. :rolleyes:

Tessék már felfogni hogy 2011 a j-10B már AESA radar volt és a j-20 még egy combosabb radart kap.

Tessék már felfogni, hogy a Su-57 AESA radarjáról már legalább egy nyamvadt képet láthattunk. A j-20 cuccairól még semmit sem.

Ember! Van két gépünk egy kínai és egy orosz. Amit 1000% biztossággal kijelenthetünk velük kapcsolatban, az az, hogy mindkettő tud repülni. Az oroszon működik a TVC, a kínain még az sem. Kb. ennyi. Minden más csak feltételezés, kombinálás. Épp ezért kijelenteni olyan hülyeségeket, minthogy az J-20 sokkal komolyabb, picit bugyuta dolog. Mondjuk ezt már leírtam párszor....

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
A j-20 cuccairól még semmit sem.
Márpedig a J-10 radarjáról évekkel ezelött lett kép. Ezen kívül létezik hozzá fegyverzet és több példány van már legyártva.
Kijelenthetjük, hogy a J-20 program előrehaladottabb állapotban van mint a T-50.

• Tetszik
Reactions: Roni

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 576
53 163
113
Márpedig a J-10 radarjáról évekkel ezelött lett kép. Ezen kívül létezik hozzá fegyverzet és több példány van már legyártva.
Kijelenthetjük, hogy a J-20 program előrehaladottabb állapotban van mint a T-50.
Többet gyártottak belőle. Ezt lehet kijelenteni.
Tényleg most nem szenyóból, nem követtem mostanában, van már hozzá saját hajtómű, vagy még mindig orosszal repül?

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 942
113
Tessék már felfogni, hogy a Su-57 AESA radarjáról már legalább egy nyamvadt képet láthattunk.

És akkor mivan? ki nem xarja le hogy majd lesz egy 2027-gyártott AESA radaros gépük ha másnak már kínának 16 évvel ezelőtt sikerült sorozatba gyártani elsőt 4 ge gépen ! nem 5 gen gépen!

Ezenkívül a kínai 4 gen gépek olyan fegyvert kapnak mostanában ami az oroszoknak csak papíron van. Ja és csak majd a pakfa gépnek lesz olyan. valamikor!

Ez molni szövege. Tőle el is fogadnám. Neked viszont nem áll jól.

Ezt a részt nem értem de látom te is itt vagy 8 éve szóval nem tudom minek kell ehez molni szövege.

Márpedig a J-10 radarjáról évekkel ezelött lett kép

Erre orosz oldalról bedobja a pakfa radarját egy kínai 4 gen gép ellen.:oops: Ami már 2011 szolgálatba állt .Ja hogy azóta már lett j-10C is .:D

Épp ezért kijelenteni olyan hülyeségeket, minthogy az J-20 sokkal komolyabb, picit bugyuta dolog.

Az a bugyuta dolog hogy nekik 30 év alatt nem sikerült egy fullos multirole gépet összerakni.;)

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 971
10 993
113
Márpedig a J-10 radarjáról évekkel ezelött lett kép. .

Ezt nem is vitattam. De a J-10B az nem J-20, vagy tévedek?

Ezen kívül létezik hozzá fegyverzet

Kb. hasonlóan, mint a Su-57-hez. Rakétát még egyikükről sem indítottak.

Oké. Van olyan része a J-20 programnak, amiben valószínűleg előrehaladottabb állapotban van, mint a Su-57. Ha ezt el is fogadjuk, figyelmen kívül hagyva, hogy az oroszok viszont más területen tartanak előrébb (hajtómű), akkor sem jelenti azt, hogy a J-20 sokkal komolyabb, mint a Su-57. Ilyen blődséget nem lehet kijelenten, figyelembe véve a rendelkezésre álló információkat.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 628
62 453
113
Az igazi különbség a két projekt között az a rendelkezésre álló pénz mennyisége.
Például az oroszok is csináltak már legalább 10 éve AESA radart, csak épp nem volt pénzük gyártani. Meg nem volt hol. De a fejlesztő intézetek bármikor összedobnak egy AESA radart :)
A tudás meg van náluk ehhez is, de az erőforrások nincsenek. Sőt, úgy tűnik, hogy a PAKFA projekt már egy ideje nem prioritás náluk.
Ezzel szemben Kínában mindenre is van pénz. Más világ ebből a szempontból.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 576
53 163
113
v
Az igazi különbség a két projekt között az a rendelkezésre álló pénz mennyisége.
Például az oroszok is csináltak már legalább 10 éve AESA radart, csak épp nem volt pénzük gyártani. Meg nem volt hol. De a fejlesztő intézetek bármikor összedobnak egy AESA radart :)
A tudás meg van náluk ehhez is, de az erőforrások nincsenek. Sőt, úgy tűnik, hogy a PAKFA projekt már egy ideje nem prioritás náluk.
Ezzel szemben Kínában mindenre is van pénz. Más világ ebből a szempontból.
Nekem még mindig az az érzésem, hogy egy Irbisz semmivel sincs elmaradva PESA létére egy jelenleg valóban rendszerben álló akármilyen kínai repfedélzeti AESA radarral szemben, ha a marketing dumán túl a valós harcászati fő paramétereket kéne összevetni, mint pl. adott RCS ellen milyen hatótávval, vagy milyen zavarvédelemmel rendelkezik. Persze ez is csak egy megérzés, meg egy vélemény, viszont az benne a szép, hogy aki nem így gondolja, az sem tudja hogy mi a helyzet valójában, meg én sem...

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 628
62 453
113
zsolti

A PESA annyiból biztosan jobb megoldás volt az oroszoknak, hogy a 80's évek óta gyártanak PESA radarokat, így volt hol gyártani egy már ismert technológiát. E mellet olcsóbb is, mint az AESA vagyis értelmes mennyiséget is tudtak belőle venni. Ez sem elhanyagolható tényező.

• Tetszik
Reactions: zsolti