Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A sorozatgyártás dolgot nem én találtam ki, hanem a kínaiak. Szerintem sem sorozatgyártás tucatnyi gép (persze lehet az eleje a sorozatnak, mert az is egy darabbal kezdődik) csak közben nem kellene becsússzon egy-egy új protó is, mert akkor valamit csak át kellett építeni, vagy nincs letesztelve. Lényeg, hogy erősen beárnyékolja azt a hírt, hogy sorozatérett lenne a J-20.A sorozatgyártást majd akkor hiszem el, ha min. 15-20 J-20 gépnél több lesz egy fotón. Hat-nyolc gépet régen max nullszériának vagy előszériának hívtak, nézz utána hogy nézett ki az első 8 példány a MiG-25-ből és hogy néztek ki a 9. példánytól (volt "egy kis" különbség). Vagy ugyanígy a 23-as első szériájához képest a későbbiek nagyon mások voltak. Csak mióta békeidőben a légierők propaganda-osztálya harcol az első vonalban (internet kora!), azóta ha 5 gépet össze tudnak hozni egy fotóra már bátran mernek sorozatgyártásban lévő harckész tipusról beszélni (és ugyan ki cáfolná meg ezt Kínából?!!).
J-20-ból van majdnem 30. Igaz, nem egy fotón, de nem hinném, hogy ugyanazt a gépet állandóan újrafestegetnék, hogy átverjék a világot.
Van műholdfelvétel, méghozzá elég sok. Viszont elég nehéz lesz egymás mellett 10 gépet lefényképezned, mivel minden reptéren van egy kakás könnyűszerkezetes hangár és azok alatt állnak.A J-20-ról miért nincs egy műholdfelvétel sem? Nem kell mind a 30-ról, de mondjuk 10db egymás mellett?
Nem kell az egész gépet újrafesteni csak a gépszámot, meg esetleg egy-két kis, de könnyen azonosítható részletet, és máris készíthető az "új" gépről a fotó. Másnap meg egy "következő", stb.J-20-ból van majdnem 30. Igaz, nem egy fotón, de nem hinném, hogy ugyanazt a gépet állandóan újrafestegetnék, hogy átverjék a világot.
Nem kell az egész gépet újrafesteni csak a gépszámot, meg esetleg egy-két kis, de könnyen azonosítható részletet, és máris készíthető az "új" gépről a fotó. Másnap meg egy "következő", stb.
Igen, és máris meglehet az okuk hogy ilyen propaganda-trükkökkel látszólag "szaporítsák" a gépállományt a leállított/lelassított gyártás ellenére.Nem hiszem, hogy a mennyiségi gyártással gondjuk lenne... Konstrukciós hiba viszont simán előfordulhat.
Kínában ugyanezt megoldják azzal, hogy hírzárlat, kivisznek két tervezőt a hátsó udvarra, ott agyonlövik őket, aztán megy tovább a munka. Ennyi az eltérés csak.
Én nagyon nem esek hasra a kínaiak alkotásaitól. Csaka titkolózás miatti misztifikálás van, de egypár ilyen hír pont megmutatja, ott is kínlódnak a mérnökök - csak ott nincs rászállva a világon a mindenki a hibákra (mert tarkónlövik érte)
S manapság már elég valószínű hogy a jogutód Oroszországban sem így csinálják.Értem én, hogy a zászló hasonlít, de a félreértések elkerülése végett érdemes észben tartani, hogy a 2018-as Kína nem úgy működik, mint a Szovjetunió 1923-ban.