Csak a vitaminos részhez szólnék hozzá, a többi politikai, meg személyi dolgot elengedtem a topikban, függetlenül pártállástól.Merkely tudtommal kardiológus, abban valószínűleg valóban az egyik legprofibb szakember itthon, legalábbis a városmajori szívklinika főigazgatóságáig vitte (azóta meg a SOTE rektora is, meg kvázi egészségügyi miniszterként szerepel a médiában, bár állítólag elutasította a miniszterséget). Nekem az a nyilatkozata is megalapozatlannak tűnt, amikor azt állította, hogy a SARS-CoV2-fertőzésen átesettek száma 20x-osa a hivatalosnak (akkor már ki kellett volna alakulnia a nyájimmunitásnak). Bár ezt később már nem is hangoztatta.
Biztos hasznos a D-vitamin, de akkor miért nem hallunk erről többet, a külföldi médiában pl. egyáltalán nem olvastam róla, szerintem a "vitaminmánia" egy speciális magyar beakadás Szent-Györgyi felfedezése óta, amit aztán Béres és mások is kihasználtak, külföldön valahogy nem tulajdonítanak akkora fontosságot a vitaminoknak úgy egyáltalában sem az orvosok sem a közemberek, legalábbis ez a felületes benyomásom.
A németeknél nézd meg milyen mennyiségben nyomja a lakosság a gyógynövény és homeopathia (ez utóbbi már veszélyes terep) témakört. És megy mellé a vitaminfogyasztás is 1000-el. Vitaminok és nyomelemek nélkül legyengül a védekezőrendszered, hiánybetegségek jönnek ki. Olvass utána és ne felületesen nézd, annak semmi értelme.
Csináld vagy ne csináld, köztes út itt most nincs. Az csak bevisz a "bozótosba".