csak anyira, hogy leghetett rájuk ujjal mutogatni, hogy hülye ballibsik, szarul kezelik a járványt...A Svédek se hullottak !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
csak anyira, hogy leghetett rájuk ujjal mutogatni, hogy hülye ballibsik, szarul kezelik a járványt...A Svédek se hullottak !
Én csak FFP2 maszkot hordtam tömegben, meg ózonoztam. Ja, meg fertőtlenítőadagolót szereltem a bejárati ajtó mellé. És mellékesen elköltöztem az öregek mellől. Már csak sebészi maszkot hordok, az ózonozás és fertőtlenítés megmaradt, ne vigyem már haza, ha nem muszáj. De ha 65 feletti lennék, lehet a fentiek szerint járnék el.Engem nem zavar, ha így jársz el, de így is elkaphatod simán étkezéskor/iváskor, cigizéskor stb.
Így nem lehet majd hosszú távon (évekig) élni, szerintem te is belátod.
csak anyira, hogy leghetett rájuk ujjal mutogatni, hogy hülye ballibsik, szarul kezelik a járványt...
Milyen volt vajh' a kiszűrtek karantén-betartó hajlandósága? Na meg a teszt max. 70% szenzitivitású, szóval 30% szabadlábon maradt, a második kör meg koránt sem volt annyira felkapott. Viszont Kínában nagyon hatákonyan fojtják el a bajt csírájában.teljes tesztelő szlovákok, akiknél aztán pont utána pár hétre robban a terjedés.
Hááát..., ki érti ezt?
Nézd meg a tháiokat (remélem így kell írni ) és a kérdésből csak még több lessz.Milyen volt vajh' a kiszűrtek karantén-betartó hajlandósága? Na meg a teszt max. 70% szenzitivitású, szóval 30% szabadlábon maradt, a második kör meg koránt sem volt annyira felkapott. Viszont Kínában nagyon hatákonyan fojtják el a bajt csírájában.
Tavasszal is vázoltam a járvány terjedésének ütemét és mostanáig eléggé bejött az, amit akkor írtam.Ha így lenne ahogy írod már rég üres lenne a világ fele !
Tavasszal is vázoltam a járvány terjedésének ütemét és mostanáig eléggé bejött az, amit akkor írtam.
Két okból nem ürült még ki a világ fele:
Ne feledjük, a fertőzöttek száma a Földön teljesen ismeretlen. Eleve többszörösen fals statisztikák állnak csak rendelkezésre. Ennek oka, hogy a mérés is gyenge lábakon áll, hiszen a tesztek a teljes emberi populáció nagyságához képest csak elenyésző számban állnak rendelkezésre, komoly hibaszázalékkal és csak egy “akkor és ott” aktualitással közölnek eredményt. Ezen túlmenőleg a politika is össze-vissza torzítja az eredményeket, lásd pl a másfél milliárdos Kínát.
- Még messze nem telt el elég idő a járvány kezdete óta
- Nem mindenki hal bele
További tévedések forrása az időtényező. Az emberek, de főleg a gazdaság és a politika nem tud mit kezdeni ezzel a blokkolt helyzettel, így a járvány hivatalos kitörése óta eltelt alig egyetlen évet is túl hosszúnak tartja.
A nagytöbbségnek fogalma sincs arról, hogy egy világjárvány spontán lefutása kb 2-4 év, vagy legalábbis ennyi volt 6.5 milliárd ember idején kb tizenöt éve, a jóval kevésbé fertőző H1N1 vírus idején.
De ide sorolandó még a spanyolnátha is, pedig akkor teljesen mások voltak akörülmények.
Ezzel a kb 2-4 év természetes lefutással szemben a vakcina/vakcinák tényleges hatásossá válása 10-15 év.
Aki tehát most, 2021 január elején már vissza akarja kapni a 2020 előtti életét, az nyilván nagyot csodálkozik, hogy lokálisan pár tízezer, globálisan pár millió adag többlépéses, többhónapos átfutású, de csak pár hónapos védettséget adó kísérleti, elsőgenerációs vakcinától érdemi javulást magára valamit is adó szakemberek belátható időn belül nem várnak.
Mutációt annál többet.
Ezt nyilván a politikusok és a néphülyítők nyilván nem tudják elfogadni, belátni.
Egyesek ezért keresnek “ésszerűbb” magyarázat-pótlékot a különféle összeesküvések világából, hiszen az legalább emberi akarat eredménye, jobban elfogadható, kevésbé félelmetes.
A politika, mint olyan, nem tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a gazdaságot és a megszokott politikai játékteret megbénító lezárások a szokásosan belátható időtávokon (pár hónap, maximum fél év) tovább maradjanak.
Ráadásul, mindezekkel ellentétben a vírusok természetes működési mechanizmusa, hogy elképesztően széles variancia mentén mutálódnak, amely ütemnek semmiféle köze nincs sem egy vakcina engedélyeztetési, gyártási, de még a lehető legprogresszívabb fejlesztési üteméhez sem.
A vírus terjed, mutálódik, fertőz és betegít, vagy öl. Függetlenül attól, hogy ehhez képest a fejlesztők hogy sietnek, a bürokraták hogy védik be állásaikat, vagy a politikusok mit ígérnek a népüknek.
Látva a vírus valós, kismintás (lokális) fertőzési ütemét, a világ népességéhez képest a megismert totális átfertőzöttség aránya még szinte semmi. Ez a járvány még az elején tart nagyon.
Véleményem szerint 2022-2023 körül jelennek majd meg az első olyan vakcinák, melyek lényegesen gyakorlatiasabban, jóval hosszabb időre és esetleg hamarabb adnak valamilyen védettséget.
Addig a vírus mutálódni fog, jobb esetben egy gyorsabban és biztosabban fertőző, de kevésbé agresszívabb lefutású betegséget okozó változattá.
Veled nem lehet normálisan vitatkozni, mert mindig belemagyarázol valami olyat, amit nem is mondtam.Szerintem meg megtalálltad a kivételt, de nem akarod elfogadni, hogy nincs igazad. Az első kínai betegek meg csak szimuláltak...
Arra is kitérhetünk, hogy mégis miként alakítja ki a média a betegek többségénél a tüdőgyulladást, szemben azzal a vírussal, amit elkaptak és tényszerűen okozza.
A fekete himlő olyan volt, mint az ebola.Az csak kincstári optimizmus, hogy a mutálódott vírus majd enyhébb lefutású betegséget okoz. A fekete himlő évezredekig megőrizte a 30%-os halálozási arányát, amíg gyakorlatilag ki nem irtották a II. vh. utáni oltási kampánnyal.
Nem momdtam, hogy a te gondolatod, de a linkelt videóban ez van és meg előlegeztem, hogy nem az egyet nem értés miatt linkelted. Alapvetően én is tisztában vagyok azzal, amit mondasz, hogy befolyásolja az egyén szintjén a betegséget a pszichés állapot, de nem olyan formában, mint a linkelt videóban.Veled nem lehet normálisan vitatkozni, mert mindig belemagyarázol valami olyat, amit nem is mondtam.
"Az első kínai betegek meg csak szimuláltak..." Ezt ki állította?
"Arra is kitérhetünk, hogy mégis miként alakítja ki a média a betegek többségénél a tüdőgyulladást, szemben azzal a vírussal, amit elkaptak és tényszerűen okozza."
Ezt megint, ki állította? Mondtam én, hogy a médiából áramló stressz alakítja ki az emberben a vírusokat? Nem! De azt viszont mondom, hogy a pszichés tényezők képesek befolyásolni a betegségek lefolyását. Ez egy régóta ismert orvostudományi tény, nem értem hogy ezen mit nem lehet megérteni!?
A fekete himlő főleg patkánybolhacsípéssel terjedő gennykeltő (zoonózis, akár a MERS), inkább húsevő baktérium + menigococcus kombináció mint ebolavírus. Emberről emberre csak akkor terjed, ha a másik sebváladéka a bőr sérülésébe kerül vagy a tüdőpestises köhög rá. A védőőoltás sem megoldás, mivel nem teljesen és csak rövid ideig hatásos. Szerencsére a patkánypopuláció kordában tartása hatásos volt.A fekete himlő olyan volt, mint az ebola.
Gyorsan fertőz és nagyon magas megbetegedési aránnyal, igen gyorsan öl. Emiatt egyik sem tudott széles körben, globálisan elterjedni, még több évtized alatt sem.
A mostani vírus gyorsan és nagy tömegben, hosszú lappangási idővel és jóval biztosabban terjed, mert nem betegít meg mindenkit és nem öl meg minden beteget.
A fekete himlő ellen könnyebb volt egy átfogó oltási programot végigverni a világon, mert nem tudott abban az ütemben terjedni, ahogy ölt és volt idő a megelőző oltás elterjesztésére.
A szezonális influenza ellen is van oltás, de nagyon hamar érvényét veszti, pont a gyors mutáció miatt.
A fertőzéshez képesti átoltottság pedig a kötelezővé tett fekete himlő elleni beoltottsághoz képest elenyésző.
egyetertek.Nincs nekem erre időm és ezt teljesen feleslegesnek is tartom. Nem terjed ez olyan könnyen a levegőben, lásd budapesti esetszám, + ismerős tapasztalata, aki köhögőssel volt másfél hétig!
Nekem naponta kell utaznom a metrón, s az már önmagában elég. Valószínűbb, hogy én is étteremben, presszóban kaptam el még, közvetlenül bejuttatva a vírust...
..
Engem nem zavar, ha így jársz el, de így is elkaphatod simán étkezéskor/iváskor, cigizéskor stb.
Így nem lehet majd hosszú távon (évekig) élni, szerintem te is belátod.
A világ legjobb autóvezetője már rengeteg szabályt megszegett, különben halálra unná magát... és nagyon jó eséllyel kikerüli a kreténeket.ez ugyan olyan mint az autovezetes, lehet valaki a legjobb sofor a vilagon, aki soha nem szeget meg egy szabalyt sem, de ha az uton van egy kreten is aki reszeg vagy csak siman hulye es 250 menn akor nem biztos hogy hazaer elve.
Nem lehet, hogy pont azért ő a világ legjobb autóvezetője, mert a sok kretén ellenére képes volt minden szabályt betartani?A világ legjobb autóvezetője már rengeteg szabályt megszegett, különben halálra unná magát... és nagyon jó eséllyel kikerüli a kreténeket.
nem birod kikerulni a kreteneket.A világ legjobb autóvezetője már rengeteg szabályt megszegett, különben halálra unná magát... és nagyon jó eséllyel kikerüli a kreténeket.
Viccnek szántam.
Lehat azért ilyen az arány, mert okosabbak a Viktor szavazói.
Inkább csak bíznak a kormányzatban, mert az övék.
Biztos eredményesebb, mint olyan országban, ahol egyáltalán nem is szűrtek ~3 millió+ embert egyszerre! A logika ezt diktálja.Milyen volt vajh' a kiszűrtek karantén-betartó hajlandósága?
Vagy hatékony a média!Viszont Kínában nagyon hatákonyan fojtják el a bajt csírájában.
Valószínűleg később kezdődött volna és a SARS COV2 ellenes intézkedések hatnak az influenzavírusra is.Hová lett az influenza? Felszívódott?