Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A magyar politikai viszonyok alapján annyi kellene, hogy Karácsony és a DK kórusban nekiálljon dicsérni a boltzáratA kormány mikor látja mar be, hogy mekkora faszsag ez a 7-es boltzar? 20 kibaszott perce alloksorba...
Az orosz vakcina már a spájzban van
Az OGYÉI végzett az elemzéssel, a népegészségügyi központ térfelén pattog a labda.index.hu
Ez egy teljesen ésszerű észrevétel. Csak az a baj, hogy itt lehet kiskaput nyitni a csókosoknak és a lefizetőknek."úgy tűnik, nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott vakcinákkal – tudomásom szerint ampullánként egyszerre 5-6 vakcina-egységet lehet egyszerre kibontani. Az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Mi azt szerettük volna például, ha az osztályunkon fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltathatnánk ezekkel a maradék vakcinákkal. Egyikre sem volt mód, az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, még akkor sem, ha ez több adag oltóanyag kidobását jelenti” – fogalmazott az orvos."
Átlátszó: egy orvos szerint a vakcinák egy része a kukában végzi
A portálnak egy budapesti kórházban dolgozó orvos azt mondta: úgy tűnik, nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott vakcinákkal.www.atv.hu
Ne lihegjük túl a témát és ne menjük vissza az időben. Nem mindig a csókos téma van, csak egyszerűen nem értenek/nem tudják, hogy mi van a végfelhasználóknál.Ez egy teljesen ésszerű észrevétel. Csak az a baj, hogy itt lehet kiskaput nyitni a csókosoknak és a lefizetőknek.
Jól ismert a szocializmusból, hogy ha egy 2 m-es rúdból levágunk 20 cm-t mert kell, akkor a többit már lehet maradéknak nevezni.
A magyar politikai viszonyok alapján annyi kellene, hogy Karácsony és a DK kórusban nekiálljon dicsérni a boltzárat
Rendelj online.A kormány mikor látja mar be, hogy mekkora faszsag ez a 7-es boltzar? 20 kibaszott perce alloksorba...
Nem ez volt a kérdésŐk mindig még szigorúbb lezárásokat akartak... nem?
Rendelj online.
Uramatyám, próbálom ezt a topikot kerülni a hasonlók miatt, de azért a lelked megnyugvásáért leírom: az xlsx-et megtudod nyitni openoffice-al, vagy akár google docs-al is (ez még online is ) ingyenesen.Eléggé régen volt, úgy hogy most hoztam egy friss WHO vakcina listát. A listán kívül vannak formai újdonságok is, pld. átalakítottak minden WHO vakcina listát ".xlsx" formátumra (a régieket is !!!) a korábbi egyszerű PDF formátumról ! Mit jelent ez ? Hááát... szóval... azt, hogy ha nincs új Microsoft (és ez itt a lényeg !!!!!! (a reklám, az "áru-kapcsolás") ) "xls viewer"-ed, akkor nagyon nehéz menet lesz beleolvasni. Technikailag sokkal több információhoz lehet hozzáférni az új formátumban, de ez csak keveseket érdekel. (pld. "leválogatás" vakcina típus "működési fázis" szerint pld. "Protein subunit", "DNA", "Inactivated Virus", "Viral Vector", stb.) Megtarthatták volna mindkét formátumban a leközlést ? HÁT PERSZE ! Na de akkor odavész az oprendszer reklám és az "árukapcsolás". Na ja... Szóval "eszi vagy nem eszi, ez van...", én erről nem tehetek, csak az okokra mutatok rá. Persze aki ért hozzá annak sokkal jobb ez a formátum, és többnyire ott a gépén az MS Office fizetős csomagja is, amellyel letöltés mellett szintén nézhető gond nélkül a lista. Próbáltam nézni NEKTEK (akiknek nincs a gépén MS Office) egy átmeneti ingyenes és "telepítés mentes" megoldást, egy "online xls viewer"-t. Másik megoldás egy ingyenes xls wiever letöltése a rendszeredre. (persze ha tudsz jobb megoldást az ingyenes gyors online viewer-re AKKOR HAJRÁ !, oszd meg a többiekkel !!! )
Én hetente szoktam. Dr ha nem oké, simán lrhet másnapra is módosítani.Hány hónapra előre vesznek fel most rendelést? (Tesco pl.) Én utoljára tavasszal néztem, de tele voltak az időpontok.
Látom nehéz a felfogásod. A távolságtartás nem lehetséges, mert mindenki a másik szájában áll. Mert így is a bolt túlsó sarkában van a sor.Jajjj, mi történt már megint veled, hogy Ide írtál jelzőkkel? !!
Nagy lehet a baj!!
Mentőheli??? Rendeljünk?
Valójában lehetne beszélgetni, hogy Pl: "épp itt vagyok" unatkozom, és csevegjünk. És jól elvagyunk és kibírjuk együtt.
Ez volna az alapállapot és még lehetne nevetgélni együtt!
De ennél a fazonnál /mármint M.. / nem ez van, fel van ba....va és ideg , és csak annyira el van foglalva magával, hogy még a szomszéd lángosos illatát sem venné észre, ha volna.
Küldök 1 B+ et neked M. stb.
Hogy lehet effélét ide írnod, te ...
Egész Európában van esti korai boltzár és kijárási tilalom. Célja a kontaktszámok csokkentés, hogy mki szűk családi körben otthon legyen, aminek semmi többletkockázata sincs és ne másokkal érintkezzen, de minimálisan korlátozzák a magánéleted.Látom nehéz a felfogásod. A távolságtartás nem lehetséges, mert mindenki a másik szájában áll. Mert így is a bolt túlsó sarkában van a sor.
De csak amikor átmegyek a bolton este 6-kor egy átlag karácsonyt meghaladó tömeg van.
Járványvédelmi szempontból semmi értelme a 7-es boltzárnak.
Viszont komolyan nem értem, hogy mit játszod itt a kioktató rébusz bácsit a semmire.
Huszadjára is.
Az esetleges szó törlendő. Este 6 után garantált egyes helyeken. Ha tehetem, akkor korábban megyek, de nem mindig tehetem és láthatólag a tömeg is emiatt van, mert másnak sem megy.Egész Európában van esti korai boltzár és kijárási tilalom. Célja a kontaktszámok csokkentés, hogy mki szűk családi körben otthon legyen, aminek semmi többletkockázata sincs és ne másokkal érintkezzen, de minimálisan korlátozzák a magánéleted.
Ennek mellékhatása a boltokban az esetleges torlódás. Jobb boltokban korlátozzák a vásárlók számát, aki meg teheti rendeljen online.
vagy akár google docs-al is (ez még online is ) ingyenesen.
OFFUramatyám, próbálom ezt a topikot kerülni a hasonlók miatt,