Amit leírtál szép , jó és még értem is ! Viszont az oltások/gyógyszerek mellékhatásait az idő hozza felszínre ! A rövid idejű tapasztalatok azok még akár meg is lehetnek . De a közepes és hosszú távú mellékhatások csak az idő előre haladtával fognak kiderülni vagy nem !Előre látom, hogy nem foglak tudni meggyőzni, de azért teszek egy rövid próbát, az én koromban még lelkes és kitartó az ember.
A XXI. századot egy hatalmas ívű technikai és tudományos fejlődés jellemzi. 1990 és 2001 között 11 évbe és akkori árfolyamon 3 milliárd amerikai dollárba került, mire feltérképezték az emberek genetikai állományát. Ugyanez ma 1 nap és megközelítőleg 1000 dollár. A koronavírus genetikájának, felépítésének megismerése ma már nagyon rövid időbe kerül. Tény és való, hogy csak 1-1,5 éve ismertük meg a SARS-CoV-2-t, azonban a 2000-es évek elején megismerhettük közelről a SARS és a MERS vírusokat, amik mind felépítésük, mind genetikájuk alapján nagyon hasonlít a jelenlegi koronavírusra. A tudomány már közel 50 éve ismeri a koronavírusokat, ezen idő alatt számtalan adatbázist építettek fel a megismert tulajdonságaikról. Ezt a tudást felhasználva kezdték el a felületi tüskefehérjét vizsgálni.
Mind a SARS, mind a MERS ellen elkezdtek anno védőoltást kifejleszteni, de az akkor technikai tudással nem tudták a járvány elfolytása előtt befejezni, utána pedig már nem látták értelmét ebbe pénzt fektetni, csak az állatkísérletekig jutottak el. Az Oxford/AstraZeneca-féle oltóanyag alapjait az Oxfordi Egyetem kutatóinak a MERS ellen kifejlesztett adenovírus-alapú vakcina korai próbálkozásaira építették fel, amint látjuk sikerrel.
Gyakran éri az a vád a koronavírus elleni védőoltásokat, hogy túl gyorsan készültek el. Ez sajnos a laikusok tévedése. Normál esetben akár 10-15 évbe telik egy-egy kórokozó ellen oltást kifejleszteni. Ennek az a legfőbb oka, hogy egyrészt ekkor nincsen világjárvány, másrészt ez egy roppant mértékű befektetést igénylő vállalkozás. A limitáló tényező a pénz szokott lenni, a pénzhiány okozza főleg a 10-15 éves elhúzódást. Erről most nem beszélhetünk, mivel az államok kamionszámra öntötték a pénzt a projektekbe.
Azt sem állíthatod, hogy egy bevizsgálatlan szart akarnak beléd lökni, mivel minden egyes előírt tesztelési fázison átestek az oltóanyagok. Az engedélyezési eljárásokon szintén átestek (a kínait is vegyük nagyvonalúan annak), szóval ebbe sem lehet belekötni.
Valószínűleg mire idáig eljutottál továbbra sem bízol bennük. Esetleg el tudod mondani nekem, ha megkérlek, hogy melyik rész vált ki benned bizalmatlanságot?
Az már személyes becsípődés , hogy hiszek a háttérhatalomban és annak minden szemétségében amit ránk szabadít ! A bajomat csak tetőzi a világi tudományokban tetten érhető hazudozás és ellentmondás valamint a nanotechnológia tudományába tett barangolásom ami felnyitotta sok mindenben a szemem !
Én már csak ilyen hitetlen gyaur vagyok !