T
Törölt tag 4082
Guest
Igen, nagyjából igen. Mindenhol ahol minimálisan a nép belátására bízták a védekezést az egész beomlott...A világon mindenhol ez a szitu akkor mindenki hülye ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, nagyjából igen. Mindenhol ahol minimálisan a nép belátására bízták a védekezést az egész beomlott...A világon mindenhol ez a szitu akkor mindenki hülye ?
Éttermekben be volt vezetve a távolságtartás. Nem működött. Mindenki lexarta és folyamatosan nőtt a fertőzöttség. Nem véletlen, hogy Európa 90%-án ősz óta zárva vannak. Ahol kinyitnak, ott pár hét és újra lakat.Ja, ha az éttermek távolságtartással nyitva lehetnének, akkor némileg több ember jutna pénzhez, némileg töb ember menne a @Redgreg áétal is hivatkozott illegál bulikába, mert lenne szociális élete. De persze ne keressünk éttermet, inkább hisztizzünk, hogy a kivételt észrevették a gonoszok. Hát a f@szt. Tömegek tömegközlekednek, nincs lezárva, köhög, fogdos, mert emberek vagyunk. Tömegek mennek a többi lehetőség híjáén ezeken az eszközökön kirándulni. Semmi változik, ha végre élhetnek az emberek kicsit a megszokott módon(én leszarom, elég otthonülő típus vagyok, de persze csak amíg nincs indíttatásom menni valahová). Sajnálom azt a még x száz dolgozót, ja, csak közben a többi xezer meg éhendöglik ha várja, hogy csinálhassa amihez ért.
Az oreg Pinocset ugy latszik hagyott nyomot a gondolkodasban arrafele.Chile lett a világ egyik legjobban átoltott országa
Chile lett a világ egyik leginkább átoltott országa a koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelemben azután, hogy a legjobban fertőzöttek közé is tartozott – közölte egy vasárnapi interjúban Andres Couve tudományügyi miniszter.ujszo.com
Hm, lehet nem fogadja el a kinai oltast az olimpiat szervezo brigad... Mondjuk nem tudom mire ez az olimpia mikor ilyen a helyzet a vilagban, maradt mar el korabban par ilyen olyan okok miatt.Már majdnem háromszáz olimpikon és focista kapta meg az oltás első dózisát
A nyári és a 2022-es téli olimpiára készülő sportolók oltása január végén kezdődött meg, többek között kézisek, atléták, vitorlázók, úszók kapták meg a Pfizer vagy a Moderna oltását. A futballválogatott nagyja szintén átesett az első dózison, a légiósok később lesznek beoltva.telex.hu
"Az oltás a Moderna és a Pfizer-BioNTech vakcinájával történik, jelenleg nincs tudomásuk arról, hogy a jövőben esetleg az orosz Szputnyik V vagy a kínai Sinopharm vakcinájával is oltanák az olimpikonokat."
De vajon miért nem a kínaival oltják őket? Példát mutathatnának, mint a Kedves Vezető, ha már fontosabb az ő felkészülésük, mint mondjuk a kritikus infrastruktúrát üzemeltetők biztonsága.
Lebegtetés, kis üzleti gyógyszerlobbi. Kína nélküli Olimpia Ázsiában. A hirdetők, tévék meg adják el az afrikai vásárlóknak a xarjaikat.Hm, lehet nem fogadja el a kinai oltast az olimpiat szervezo brigad... Mondjuk nem tudom mire ez az olimpia mikor ilyen a helyzet a vilagban, maradt mar el korabban par ilyen olyan okok miatt.
Holnap mennek ismerosok csaladilag vagy 10-11-en Alcsutra hoviragot nezni. Mind nagy DK-s rajongok, mert mar nagyon tele a tokuk a zarassal. Mondtam nekik a bejarati ajto mellett jobbra van egy rakas hovirag, ezert nem kell 150km-t autozni, vihetnek is belole haza...Igen, nagyrészben a sok vírustagadó megmondóember miatt.
A kormány egyik nagy hibája, hogy értelmesnek nézte a társadalmat. A napi Cili, és a Gy.P. special ahhoz nem volt elég szakmai, hogy a technoblabla miatt elfogadják, viszont a pálcikaemberkéknél összetettebb volt, így a bukása borítékolható volt.
Ezt amúgy nehezen értem miért kellett. Mindenkinek nyilvánvaló, hogy egy országban ahol a természettudományos tudás nemhogy nem elfogadott, hanem lenézett dolog hülyeség arra építeni, hogy észérvek hatnak.
Innentől jött Cilitől a fiúk lányok kéne a maszk
A másik oldalról a maszkhülyeség
Mivel az utóbbi kényelmes tömegek számára lett ez az igazság. Ehhez jött az ellenzék remekbe sikerült kampánya, ahol egy sokszakvizsgás orvost hiteltelenítettek. Mert azt a kurva politikát nem lehetett elhagyni egy percre se.
Semmi sem hatékony, ha a védekezők inkább nyitásért tűntetnek, és kifejezett kérés ellenére dugig vannak a kocsmák/zárás után megy az illegális bulika a zugkocsmákban/ elugrunk nyuszival a barátaival a családtagjaival, és az üzletfeleivel kirándulni, mert miért ne?
Igen, a kaszinók nyitvafelejtéséért valakinek lógni kéne.
De ugyanígy dr Dobos Vladimnak is, aki orvosként a vakcinák ellen uszít
Ha nincs kinai versenyzo, ugy nyerhetnek az usakok meg a britek, meg masok is!Lebegtetés, kis üzleti gyógyszerlobbi. Kína nélküli Olimpia Ázsiában. A hirdetők, tévék meg adják el az afrikai vásárlóknak a xarjaikat.
Éttermekben be volt vezetve a távolságtartás. Nem működött. Mindenki lexarta és folyamatosan nőtt a fertőzöttség. Nem véletlen, hogy Európa 90%-án ősz óta zárva vannak. Ahol kinyitnak, ott pár hét és újra lakat.
Nem hiszti csak logikákátlan az étterem vs. kaszinó. Mind mennyiségben összehasinlíthatatlan, mind vírus terjedési kockázatban. De ez marginális kérdés. Csak a dolog pitiánerszerűségére, a demagógiára akartam rámutatni.
Egyébként az éttermek működhetnek kiszállításra és üzemi konyhaként is. A bárok, kocsmák nagyobbat szívtak!! Én ősz óta csomót rendelek tőlük! Ezzel lehet segíteni.
A tömegközlekedés is rossz hasonlat. Ott maszkban vagy! Nem kell levenned, hogy fogyassz! Alapvetően cseppfertőzéssel terjed, a kapaszkodók fogdosása másodlagos. Nincs 100%-os védelem, de az ésszerű határokig figyelni kell!
Másrészt a buszozás melóba meg étteremben jópofozni vmi csajjal nem ugyanaz a kategória.
Nálunk Európában a leglazább szabályok voltak. A mostani sem kirívó, közepesen szigorú. Nem ebbe kell belehalni, hanem a tüdőgyusziba, amikor nem jutsz oxigénhez.
Két hete olvastam, hogy a japánok nem ismerik el a kínai vakcinákat...Hm, lehet nem fogadja el a kinai oltast az olimpiat szervezo brigad... Mondjuk nem tudom mire ez az olimpia mikor ilyen a helyzet a vilagban, maradt mar el korabban par ilyen olyan okok miatt.
Egy amcsi gyarmattól mit vársz?Két hete olvastam, hogy a japánok nem ismerik el a kínai vakcinákat...
Koszi! Akkor ez a baj, szoval nem kell lakkozni a nyugati xarokat ha egyszer muszaj azokat hasznalni a japan politikai indokok miatt.Két hete olvastam, hogy a japánok nem ismerik el a kínai vakcinákat...
Ez a hazugságnak az a formája amikor az igazságnak csak a felét mondják el.
Ez a hazugságnak az a formája amikor az igazságnak csak a felét mondják el.
Az önkormányzat jelentkezésekor a helyi kormányhivatal azt kérte, hogy adjanak minden oltóponthoz 2 főt, az adminisztratív feladatok ellátására.
Történt mindez 3 hete. Egyetlen fő sem jött.
A valóság nyilvánvalóan a 2 szélsőséges "igazság" között van. És nem mérvadó az aki kizárólag az egyik oldal nézeteit trombitálja. Még rosszabb ha el is hiszi.
Egy amcsi gyarmattól mit vársz?
Igen, nagyjából igen. Mindenhol ahol minimálisan a nép belátására bízták a védekezést az egész beomlott...
Sziget, Ázsiai kultúra, ami sokkal kaptárszelleműbb mint a nyugati és így is:
2 pcr gyors tesztet vegeznek minden covid gyanus eseten. Ha az eredmeny eltero egy 3. At is. Gyorstesztbol nagyon sok fogy orszagos szinten... Ekkor ha koderul hogy valaki koronas a kornyezetet is hasonlo modon tesztelik. Vegeznek teszteket ettol fuggetlenul a laborokban is de azok ma mar inkabb a mutaciok kimutatasara szolgalnak. /tehat ha egy cdaladbol ketten koronasak a betegebbtol vesznek mintat es kuldik a laborba muganst keresni.../ gyorstesztbol annyi fogy hogy nyomonkovethetetlen hogy elozo nap mennyit hasznaltak fel belolle plane hogy 0-24 be van hogy mennek a mentok van hogy hajnal 3 kor hoznak kovidosokat akik le vannak gyorstesztelve. /mert az eggyik epp akkor kerult olyan allapotba es akkor hivtak oket./Tehát akkor még kisebb a %-os arány ! Köszi !
Ha lenne, elítélnéd szakmailag? Engednéd praktizálni? Mert a kérdésem te is nagyon szépen kikerülted.
És ha te kérnéd az oltást, de az orvosod azt mondaná, hogy nem oltalak be, mit csinálnál? Hátradőlnél, hogy ok, biztos én vagyok a hülye, meg az orvostársadalom 95%-a, és az én dokim a legjobb a világon?! Vagy esetleg csalódott lennél és átjelentkeznél másik orvoshoz?
Sajnos ez (bár kétségtelenül nem kizárólagosan, de) nagy mértékben a baloldal keleti vakcinákat és nemzeti engedélyező hatóságainkat lejárató kampányának az eredménye.
Egyre több a fiatal is a kórházakban. És egyre inkább azt mutatják a kutatások, hogy simán elkaphatod újra is. A szövődményeit se becsüld le.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy társadalmi felelősséged is van, mert lehet épp te fogsz új mutációt gyártani, vagy kinyírni pár öreget.
Egyre kevesebb az esélyed, hogy megúszd a vírust, különösen, ha még csak nem is tervezed az oltakozást.
Autósként ha kinyírsz egy bicóst, mert egy kisebb crashben az elesik és betöri a fejét mert nem volt sisakja, akkor nem ártott neked? Bíróságra járás, meghurcoltatás, lelki teher... Nem egyedül vagy, társadalmi felelősséged is van!
Tévedés, nagyságrendi különbséggel kevésbé fertőzhetnek az oltottak.
Pont ezért is őket is az oltott nyáj kell megvédje. Megint az egyéni felelősségnél tartunk...