A dokim szerint a Pfizer már a 2-3 nap után is ad védettséget.
Két dolgoról beszélünk: nyitás és milyen védelmet ad. Ha be vagy oltva, az esetek 90%ában esélyed van arra, hogy ne kerülj kórházba. Mire nyitás lesz, meg lesz a regisztráltaknak legalább az első körös védelem, és mellé lesz cirka 800k - +akikről nem tudunk, de legyen akikről nem tudunk 150k - olyan ember, aki szintén átesett rajta. Ez azért már pont elég egy lassú nyitáshoz! Tök mindegy mit NEReznek a lyobbikosdékások, lényegtelen. Tények vannak. A környező országok közül a szerbek vannak még jó helyzetben, de szerintem csak papíron. Az a kupleráj ami a médiából onnan átjön, az utcán tesztre várakozó sorok, meg a többi, de ezt én innen nem tudom megítélni, viszont képnek jó, papíron ott akár elég is lehet. (Viszont tele vannak országjáró, ki tudja milyen betegségeket hordozó migrikkel, tehát nagy sikernek nem nevezném az ottani átoltottságot.) De a környező országok szigorítása abból fakad, hogy nincs keleti vakcinájuk, csak a nyugati, amit ugye kb. semmire se elég. és egyelőre még mindig nem hoztak eleget, csak ígérgetések vannak, nincsenek átoltva, így ők bezárkóznak. Ahol megpróbálták a keletit körülöttünk az EUban, ott már máshogy hívják a miniszterelnököt, mert politikai okokból elfelejtették neki, hogy tavaly bezzegszlotákiázott a full hazaáruló magyar ellenzék és a full EU.1. valamiféle védelem az első oltás után 2 héttel lesz
2. teljes védelem a 2. otás után 2 héttel lesz. Anyám példájával: 2 hete kapott Pfizert, szóval valamennyire védett. A következőt 1 hónap múlva fogja kapni (off label) melnek a hatása 6 hét múlva ér be. Magyarán 2 hónappaé az első oltás után.
Lehet számháborúzni tovább, de van benne 6-8 hét késés a hatást illetően.
Ez jelenleg ugye május vége június eleje.
Ma tartunk 2,15 millánál. Ebből 863k már második körön is túl van. Napi 150k oltás simán összejön vagy még több is. Mire nyitnak a sulik, simán lehet még optimistábban is nyitni, annak ellenére hogy rengetegen szarnak minden szabályra. Ők majd találkoznak az intenzíven!