Csudálatos és az oltás előtt hogyan tesztelje magát az ember, amikor magánúton is 2-3 nap, mire megjön az eredmény?
Nálunk 15 órás átfutással megy a vérteszt, 3 fokozatú eredménnyel (fertőzött/frissen gyógyult, pár hete gyógyult, pár hónapja gyógyult), ebből az elsőnél tilos felvenni az oltást.
De nem az oltás az oka, hogy kórházba kerülnek, hanem a betegség ..., még akkor is, ha az oltásra fogjuk. Megbetegedik, beoltják kórház. Kórházba került volna nélküle is, heló! Ez olyan, mint vki autóbaleset szenved, es meghal, de közben covidos is volt.
Természetesen nem az oltás a hibás, hanem a kommunikáció.
Ezeknek az emberek a nagy része tünetmentesen átvészelte volna, pont ezért kaphatták meg az oltást, mert akinél bármit találnak azt hazaküldik.
De a napi több tízezer beoltotthoz képest pár száz emberről van szó.
Az egyik pénztárosnak múlt hét kedden felajánlották, hogy szerdán Astra, nem kérte, akkor jövő hét hétfőn Sputnik, az már kellett.
Utána behívták az állomásról a többieket is, mert az öregeknek csak a Pfizer kell, mert a feri asszonta a tévében az a biztonságos.
Kivéve engem természetesen, egyedüli asztmásként én nyugodtan megdögölhetek, mert a csípőprotézises nagyobb veszélyben van.
+Múlt héten nézegettem a pulzoximétereket, de ami idehaza olcsóbb volt arról elég rossz vélemények voltak, össze-vissza mér, nem működik napfényben stb...
Úgyhogy aliexpress-en vettem egy jobbnak tűnőt Lengyelországból való 5-15 napos szállítással, 1 hét alatt itt volt. Első próba alapján napfényben is működik, pulzust pontosan mért, véroxigént nem tudom egyelőre megmondani.