Tök jó, hogy hónapok óta pontosan ugyanazokat a köröket futjuk......
Akkor elmesélem újra: nincs gyerekem. Ha viszont lenne, akkor beoltatnám. Beoltattam a szüleimet, a teljes rokonságomat, sőt még saját magam is. Tudod miért? Azért, mert bízom a vakcinákban. A vészhelyzeti engedélyezés nem azt jelenti, hogy “hagyjuk a francba a teszteket, csak nyomjuk rá a pecsétet, azt jól van...” Itt is szigorú vizsgálatok vannak.
Már csak a 14 éves unokatesóm maradt ki a szórásból, éppen ezért várom, hogy befejezzék a szórakozást és itthon is lehetővé tegyék az oltás felvételét számukra.
Megelőzendő a további kérdéseket: a szakmai álláspontom nem befolyásolja, hogy van-e gyerekem vagy sincs.
A H1N1 ellen oltás is elég új dolog volt, mégis sokan - köztük én is - beoltatták magukat. És láss csodát, még mindig itt vagyok és nem szenvedek hosszútávú mellékhatásoktól...
Szerintem felelős szülő beoltatja minden ellen a gyerekét, ami ellen csak lehet. (Ha lesz egyszer nekem is, akkor így fogok tenni. Ha magamat nem féltem egy “kísérleti” szertől, akkor őt sem fogom.)
Szerintem meg főleg a közösségi médiában terjedő faszságok befolyásolják jobban az embereket.
Na meg persze az, hogy a hazai természettudományos alapoktatás szintje a béka segge alatt van, így nem csodálkozom, hogy sok embernek nehézséget jelent alap biológiai dolgokat megérteni.
Pedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Szputnyik elég hatásos a hivatalos adatok alapján... (Nálunk mindenki azt kapott rajtam kívül.)
A gyerekek oltása pontosan ugyan olyan önkéntes dolog lesz, mint ahogy a 16-18 éveseké volt.