Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
8 880
16 487
113
Nagyon növekszik a szívburok- és szívizomgyulladásos esetek száma a kísérleti mRNS vakcinák beadását követően az Egyesült Államokban. Olyannyira, hogy a CDC kénytelen foglalkozni az esetekkel!
---
"Federal authorities have received over 800 reports of heart inflammation in people who received a COVID-19 vaccine, a health official said Thursday.
Most of the reports, 475, described myocarditis or pericarditis appearing in people ages 30 or younger. The bulk of the reports described heart inflammation appearing after the second of two doses of either the Pfizer of Moderna vaccines, both of which utilize messenger RNA technology."
..
"Of the 285 case reports for which the disposition was known at the time of the review, 270 patients had been discharged and 15 were still hospitalized, officials said. Myocarditis typically requires hospital care. No deaths were reported."
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
8 880
16 487
113
The Italian government said on Friday it was restricting the use of the AstraZeneca COVID-19 vaccine to people over the age of 60, after a teenager who had received the shot died from a rare form of blood clotting.
..
Camilla Canepa died on Thursday aged 18 after being given the vaccine on May 25, triggering a media and political outcry over the Anglo-Swedish company's shot being used for adults of all ages despite previously-raised medical concerns. "AstraZeneca will only be used for people over 60," the country's special COVID commissioner Francesco Figliuolo told reporters.
..
People under the age of 60 who have received a first dose of AstraZeneca should be given a different vaccine for the second dose, the government's chief medical adviser Franco Locatelli said at the same news conference.
..
"The risk-benefit assessment has changed," Locatelli said, without mentioning the death of Canepa, who suffered from a low platelet count, brain haemorrhage and abdominal blood clots. AstraZeneca was not immediately available to comment. Like many European countries, Italy briefly halted AstraZeneca inoculations in March over concerns of rare blood clotting problems, mainly in young people.
..
Nagy-Britanniában egyébként mi történik? Ha jól tudom ott leginkább az AstraZeneca kísérleti vakcinájával oltottak? Meredeken növekszik a megbetegedések száma, közöttük rengeteg az oltott, mint ahogy arról a SkyNews is beszámolt!
"Lapértesülések szerint Boris Johnson brit miniszterelnök elhalasztja az Egyesült Királyság gazdaságának utolsó nyitási fázisát, a témában délután sajtótájékoztatót tart a kormányfő. A brit járványhelyzet követése azért fontos, mert az országban a jelek szerint dominánssá vált indiai variáns miatt a járványgörbe a magas átoltottság ellenére újra emelkedőben van."
 

RomperStomper

Active Member
2016. december 4.
185
239
43
"Hivatalosan is bejelentették, hogy Magyarországon véget ért a koronavírus harmadik hulláma. Ehhez képest viszont az elmúlt napokban megszaporodtak azok a kormányzati és szakértői nyilatkozatok, amelyek egy újabb hullámra figyelmeztetnek."

"A világban több olyan ország is van, ahol Magyarország szempontjából is jelzésértékű folyamatok alakultak ki. Itt szokták megemlíteni Nagy-Britannia esetét, ahol a legalább 1 adaggal átoltott emberek aránya közel 60%, azonban a vírus reprodukciós rátája (vagyis a fertőzési képessége) a figyelmeztető érték, 1 felett jár és a döntéshozókat elbizonytalanította az utolsó nyitási lépés megtételét illetően."

 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
1 644
2 748
113
Mit is mond a járványtan?
70% védettség kell a nyájimmunitáshoz átlagos esetben ami egyenlő a járvány megszűnésével amíg a védettség kitart.De pl. az R=8 kanyaróvírusnál már 98% védettség kell.
60% átoltottságnál hol is van a védettek aránya AZ-nál? Legjobb esetben is 50% + a nem oltott de betegségen átesett és védettséget szerzettek száma. Ez utóbbi ismeretlen halmaz, becsülgetni lehet. Lehet tippelni, lesz-e még járványhullám, de biztosat mondani nem lehet.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
1 644
2 748
113

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
2 393
5 523
113
A 23. héten a szennyvízben mért SARS-CoV-2 koncentráció országos átlaga enyhe csökkenést mutat, szintje közelít a tavaly nyáron megfigyelthez. A 22 vizsgált minta kategória-besorolása többségében már nem változott, vagyis alacsony az új koronavírus szennyvízben mért koncentrációja. Szombathelyen és Miskolcon mérsékelt a koncentráció, emelkedő tendencia azonban az említett két város esetében sem figyelhető meg.

 

RomperStomper

Active Member
2016. december 4.
185
239
43
"Anglia most Európa járványlaborja – írta Facebook-posztjában Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa. A szakember szerint Anglia már a járvány korai fázisában kiépítette a világ egyik legnagyobb tesztelési és elemzési rendszerét, így valós időben látni, hogy éppen melyik variáns áll az esetszámok növekedésének hátterében."

"Jelenleg az új esetek kilencven százalékát az elsőként Indiában azonosított Delta variáns okozza. Kemenesi Gábor szerint :ezzel együtt születik meg a negyedik járványhullám, amely minden bizonnyal hozzánk is meg fog érkezni."


 
  • Hűha
  • Szomorú
Reactions: bel and zeal

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
2 393
5 523
113
Csak egy gond van, hogy a gyerekeink sincsenek beoltva.
Az ő egészségüket is kockáztatják az oltatlan felnőtt népek :(
Eddig úgy néz ki, hogy minél fiatalabb a gyermek, annál inkább megússza maradandó következmények nélkül.

Az a baj azokkal, akik valamilyen okból ellentik az oltást, hogy nem fogják fel: az oltással nem csak magukat, hanem a védtelen embereket is meg tudnák védeni. Ráadásul mivel egyesek szerint még a vírus sem létezik, csak kitalálták az egészet, így elég nehéz lesz előrelépni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
10 829
22 162
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
11 894
12 654
113
80-90 százalékos átoltottság nélkül itt jön a harmadikhoz hasonló súlyosságú negyedik hullám, erre egyre több jel utal. A harmadik hullám pedig természetesen csengett le a jóidővel és semmi köze nem volt hozzá a magyar oltási kampánynak.