Pedig teljesen egyértelmű szerintem:A Semmelweis közleményéből nem derült ki számomra egyértelműen, hogy hogyan szedték össze a teszt alanyokat.
Az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre.
Lezárult a Semmelweis Egyetem koronavírus ellenanyagszint-vizsgálata
Mintegy 1200 jelentkezőnél került sor a Semmelweis Egyetemen június 15-én meghirdetett térítésmentes koronavírus ellenanyagszint-vizsgálatra, melynek kapcsán mind az öt, Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálta az egyetem laboratóriuma. Az …
semmelweis.hu
Nem vagyok szakember, de ez mindegyik S fehérje vizsgálat. Nem tűnnek gyökeresen más módszernek.
A különbség ott van, hogy a SOTE vizsgálatánál bármilyen kis nemnulla koncentráció esetén pozitív az eredmény, míg a magánlaborokénál van egy alsó korlát, ami alatt negatívnak minősül a teszt. Karácsonyék pl. 50 AU/ml alatt elégtelennek nyilvánították a védettséget, ami Erdei Anna szerint is hiba, bármilyen kis koncentráció elég szerinte. Csak sajnos nem nézett utána, hogy a mérések, amikre hivatkozott, milyen pozitivitás kritériumot használtak, mielőtt farkast kiáltott.