Pár gondolat a fentebbi pár(száz) hsz. nyomán:
1.) Ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi könyvet:
Első ránézésre szenzációhajhász ponyvának tűnik, de nem az, szerzője vezető szerepet töltött be a szovjet biológiai-fegyver programban a '80-as évek végén, majd az USA-ba távozott (menekült) és kipakolt (talán hogy ne legyen már nagy tétje eltenni őt láb alól). A könyv ismeretében a COVID-19 egy végtelenül kedélyes, finom kis semmiségnek tűnik, ugyanakkor érthetővé válik, hogy miért van jó alapja annak, hogy mesterséges eredetűnek gyaníthassuk. Szvsz pont akkora esély van arra, hogy egy laborból pattant meg, mint arra, hogy valami gourmeat dögkútból.
2.) Ami a Pfizer mellékhatásokat illeti, engem és 20 kollégámat azzal oltottak az elsők között, még februárban, plusz a teljes cégen belül vagy 300 embert és senkitől nem hallottam, hogy bármiféle mellékhatását tapasztalta volna.
Szerintem aki tart attól, hogy mellékhatásai lesznek, az egyben gondoskodik is arról, hogy azok meglegyenek, hiszen az oltás után gyanakodni fog minden gyanús fájdalomra, szokatlan érzésre, olyan apróságokra, amikre amúgy - ha nem figyelné, nem keresné őket - a füle botját sem mozgatná. Kutatások bizonyítják, hogy oltási mellékhatásokat azok is produkáltak, akiket tudtukon kívül sima fiziológiás sóoldattal oltottak - a placebohatás itt is működik.
3.) Szingapúr egy hatalmas népsűrűséggel bíró városállam, statisztikailag csak más
városokkal (pl. London, Budapest) lehet értelmesen összevetni a járványügyi adatait, országokkal nem.
4.) A gyerekek oltása szerintem is meglehetősen értelmetlen, hiszen gyakorlatilag nem veszélyeztettettek, ugyanakkor van arra egyszerű és logikus magyarázat, hogy miért sugallja, ajánlja, propagálja ezt a kormányzat: Azért, mert nem akarják kötelezővé tenni, sem a veszélyeztettettek, sem a szuperfertőzők (sok emberrel érintkező, magas kockázati munkakörben dolgozók) körében. A felnőtt lakosok közül mára, aki akarta beoltatta magát, akár meggyőződésből, akár kényelmi szempontok miatt, akár munkahelyi, családi ráhatásra - a felnőttek körében tehát az oltottak aránya már nem növelhető. Nyáron az is beadta a derekát (és az oltást), akinek ez a nyaralásához, koncertekhez, utazáshoz kellett, tehát már csak a gyerekek (szintén önkéntes) oltásával lehet javítani az oltottsági arányt.
(A választások után aztán majdcsak kiderül, hogy megszelídül, oldódik-e a járvány és okafogyottá válik a téma, vagy ha nem, akkor az, hogy kikkel és milyen vonalon lehet(ne) vagy kell(ene?) keménykedni.)