M
molnibalage
Guest
Profitéhes gyógyszeripar?Mert a legtöbb esetben azok.
Nézd, én elismerem, a gyógyszeripar profitéhségét. Az mondjuk nem egészen tiszta, hogy eladni más kijelzővel egy mosógépet, vagy szerelhetetlenné tenni eszközöket miért kevésbé profitéhség, mint milliárdokból kifejlesztett gyógyszerek költségeit visszahozni, de ez legyen az én bajom.
Azt is aláírom, és úgy mellesleg alá is írtam, hogy publikálni kéne minden eredményt (igen volt erre aláírásgyűjtés), mert két hatóanyag közül biztos, hogy az olcsóbban gyártható, de cserébe drágábban eladhatót (mert mondjuk csak egy szintézisútvonal megengedett kémiailag, és ugye az is szabadalmaztatható) lesz piacra dobva.
Csak amit nem akartok észrevenni, szinte minden gyógyszerlobit kiáltó, szabadságharcos esetében hamar megtalálod, hogy ő annyira szívjóságból csinálja, hogy csakratisztító kezeléseket csinál, vagy oltáskivezető folyadékot árul, esetleg szupervitaminokat, ősi kínai/japán/sámán recept kivonatokat stb. Mindezeket jó drágán, és ez a kisebbik baj.
A nagyobb baj, hogy legtöbb esetben táplálékkiegészítőként, még csak nem is gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként. Azaz kvázi nulla ellenőrzéssel jut ki a boltokba. Az ogyéinek köze sincs hozzá, és ha szerencséd van nem árt, ha peched van még árt is. Persze ha a magyar kermin keresztül engedélyezik eredetileg, akkor azért nem para, de eu van, őszintén ti megbíztok egy román engedély alapján kiállított kermi engedélyben? Mert én nem.
És még mindig nem az ügyes marketinggel van a bajom, hanem az emberek egészségének feláldozásával a profit oltárán. Ami nem a gyógyszercégek érdeke, ott egy rossz lépés majdnem biztos bukás. Az FDA auditon meg nem fogsz átmenni, persze Amerikai cégként lehet, de az EMA nem engedheti meg magának azt a blamázst, hogy nála átmegy, és aztán mondjuk egy OGYÉI elkaszálja.
LOL
A hatóanyagot nem tartalmazó homeopátiás "szer" akkor az micsoda?
A vizet adják el aranyáron.
Beszarok.