Járványok, fertőzések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 719
72 079
113
Akkor mi a bajod?
Neked mi bajod? Én abból a szempontból mondom amit mondok, hogy társadalmi kötelezvényem a felelősségvállalás meghatározott szintjéből nincsen. Nem kötelez semmi tásadalmi szabályozás szempontjából egyetlen mindünkre érvényes szó, írott, hatlmilag meghatározott szempontból sem. Én nem megyek szembe semmivel amikor nemet mondok ezekre(EZEKRE) az oltásokra. Te akarsz kényszeríteni a törvényileg, tehát össznépi, társadalmilag meghatározottan NEM kötelező és egyéni felelősségű dolog kötelezőként való értekelésére és az ennek való megfelelésre . Mint általában amikor az emberekegy bináris, eldöntendő kérdést feltesznek annak a hitében, hogy úgysem mond nemet az illető az igen-nem lehetőségekből. Én nemet mondok, ha szerintem nem.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 934
13 547
113
Egy hiányos dokumentációval nem sok mindent tud kezdeni egy engedélyező hatóság. Egyébként van még számtalan gyógyszerfelügyeleti szerv (pl. FDA, NIH, MHRA? stb), ami egyetért az EMA-val.

Általában egyetértünk, de ezt azért ne! 72 országnak nem volt hiányos az a dokumentáció a Szputnyikról. Több, mint 10 országban fogtak neki gyártani. Több százmillió beadott adag után mindenhol kiváló hatékonyságot mérnek, kedvező mellékhatás profillal. A Janssent villámgyorsan engedélyezni tudta az EMA, pedig az lényegében a Szputnyik első adagja. Tisztán politikai indíttatású, szándékos időhúzás folyik.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 907
4 664
113
Nem létezik amiről beszélsz. Nincs oltásellenes propaganda maximum szélsősegesen vallási áhitatú közösségek közt. Ezekkel az adott oltásokkal szembeni ellenállás van a végtelenűl sok hazugság, önellentmondás miatt.
Szia,

Mivel a HTKA nem egy "vallasi ahitatu kozosseg", ezert jo lenne, ha itt nem terjedne az onellenmondo hazugsagok altal megtamogatott oltasellenes propaganda.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 726
11 601
113
Általában egyetértünk, de ezt azért ne! 72 országnak nem volt hiányos az a dokumentáció a Szputnyikról. Több, mint 10 országban fogtak neki gyártani. Több százmillió beadott adag után mindenhol kiváló hatékonyságot mérnek, kedvező mellékhatás profillal. A Janssent villámgyorsan engedélyezni tudta az EMA, pedig az lényegében a Szputnyik első adagja. Tisztán politikai indíttatású, szándékos időhúzás folyik.
Nyilvános hírekből tájékozódok. Ezek szerint nem nyújtott be minden dokumentumot, illetve a gyártási helyszínnel voltak valamilyen észrevételek. Pont. Minden más feltételezés.
(Nem feltétlen értek egyet az időhúzással, mielőtt valaki ezzel jönne. A fél családomat Szputnyikkal oltották, valakit én beszéltem rá, szóval nem vagyok ellene.)

• Tetszik
Reactions: bel

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Neked mi bajod? Én abból a szempontból mondom amit mondok, hogy társadalmi kötelezvényem a felelősségvállalás meghatározott szintjéből nincsen. Nem kötelez semmi tásadalmi szabályozás szempontjából egyetlen mindünkre érvényes szó, írott, hatlmilag meghatározott szempontból sem. Én nem megyek szembe semmivel amikor nemet mondok ezekre(EZEKRE) az oltásokra. Te akarsz kényszeríteni a törvényileg, tehát össznépi, társadalmilag meghatározottan NEM kötelező és egyéni felelősségű dolog kötelezőként való értekelésére és az ennek való megfelelésre . Mint általában amikor az emberekegy bináris, eldöntendő kérdést feltesznek annak a hitében, hogy úgysem mond nemet az illető az igen-nem lehetőségekből. Én nemet mondok, ha szerintem nem.
Úgy értem mi a bajod pl. a kínai vakcinával? Vagy az Astrával, vagy a Johnsonnal?

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 719
72 079
113
Az Mrns előtt általában a hétköznapi ismereteim szerint legyengített kórokozós.

Kaptam gyerekkori oltásokat ésbbeadatnám a gyerekeimnek. Kaptam munkakörből fakadóan lime és veszettség ellenit is és beadatnám újra. De ezeket a covid holmikat a kínai kivételével nem.

Úgy értem mi a bajod pl. a kínai vakcinával? Vagy az Astrával, vagy a Johnsonnal?
Másodjára három oldalon belül csak neked.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Ne játszd a hülyét mert amúgy nem vagy az ! Pontosan tudod , hogy az egyéb kötelező és a Covid oltásról beszélt !
DE MELYIKRŐL.
Mert attól, hogy ugyan az ellen hatnak, 3 tökéletesen eltérő mechanizmusról van szó. 4 különböző országból,ennél jóval több ország szaktekintélyinek közös munkájából.
Az a baj, hogy a covid oltás ellenes oldalon minden kovid ellenes oltás az maga a sátán húgyának a kivonata.
Úgy en bloc. Mindegyik egy kalap alatt van és mindegyiket gyűlöljük, mert ez egy gonosz kampány része. Mert biztos belekevernek valamit!
Pedig egy BCG, vagy veszettség elleni oltásba belekeverni sokkal egyszerűbb lenne nem. Azok már kötelezők, és még fel ks lennénk háborodva, ha a gyerekeinktől megvonnák.
De onnantól, hogy összevonják egy kalap alá az összes covid oltást, már egyáltalán nem beszélhetünk másról, csak zsigeri, és érzelmi elutasításról.
Innentől viszont mi is különbözteti meg ezt az egész "mozgalmat" egy vallástól???
De innentől ne beszéljünk már érvekről!
A Jehova tanúi pl. nem kaphatnak még csak vérátömlesztést sem. Ennek ugyan úgy nincsen semmilyen racionális értelme...

T

Törölt tag 4082

Guest
Akkor miért nincs még benned kínai?
Ha nem tartasz tőle, akkor mi ez a hadakozás? Szereted sz0patni magad?
Nem érted pogány indítékát. Ő egy klasszikus nyakas kuruc. Nincs vele baj. Nem tudományellenesség az elve, hanem kötelező ellenesség. De még az se igaz így. Egyszerűen nem tetszik neki, ha jól veszem ki, hogy az állam nem hajlandó felelősséget vállalni, és itt most nem az anyagi felelösség a lényeg, hanem sunyin másra nyomja a döntést. Meg kell jegyeznem, hogy ez nekem se tetszik. Őfelsége idejében nem fordulhatott volna elő, hogy ilyen sunyi gerinctelen módon tegyenek valamit kvázi kötelezővé.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 711
10 649
113
Az a baj , hogy az ellen véleményes nem laikusokat elfelejted sőt általában lekuruzslózzátok őket , pedig sokan világhírű szaktekintélyek !
Azokat a véleményeket szedjék szét darabokra és igazolják vagy cáfolják azok, akik értenek hozzá, és ne a laikus oltásellenes sereg tűzze zászlajára.

• Vicces
Reactions: Miskolci Ogre

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Oksa,az első akadályom az injekcióhoz való víz. Mi a kurvaélet az? Víz? Desztillált víz? Ioncserélt víz?

Tehát desztillált víz újrakategorizált néven? Miért nem jó a desztillált víz név neki?
De ugye most nem megyünk le kutyába?! :mad:

Ugye most nem abba akarsz belekötni, hogy miért nem Mária könnyiből desztillálták?

T

Törölt tag 4082

Guest
Az a baj , hogy az ellen véleményes nem laikusokat elfelejted sőt általában lekuruzslózzátok őket , pedig sokan világhírű szaktekintélyek !
Mert a legtöbb esetben azok.
Nézd, én elismerem, a gyógyszeripar profitéhségét. Az mondjuk nem egészen tiszta, hogy eladni más kijelzővel egy mosógépet, vagy szerelhetetlenné tenni eszközöket miért kevésbé profitéhség, mint milliárdokból kifejlesztett gyógyszerek költségeit visszahozni, de ez legyen az én bajom.
Azt is aláírom, és úgy mellesleg alá is írtam, hogy publikálni kéne minden eredményt (igen volt erre aláírásgyűjtés), mert két hatóanyag közül biztos, hogy az olcsóbban gyártható, de cserébe drágábban eladhatót (mert mondjuk csak egy szintézisútvonal megengedett kémiailag, és ugye az is szabadalmaztatható) lesz piacra dobva.
Csak amit nem akartok észrevenni, szinte minden gyógyszerlobit kiáltó, szabadságharcos esetében hamar megtalálod, hogy ő annyira szívjóságból csinálja, hogy csakratisztító kezeléseket csinál, vagy oltáskivezető folyadékot árul, esetleg szupervitaminokat, ősi kínai/japán/sámán recept kivonatokat stb. Mindezeket jó drágán, és ez a kisebbik baj.
A nagyobb baj, hogy legtöbb esetben táplálékkiegészítőként, még csak nem is gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként. Azaz kvázi nulla ellenőrzéssel jut ki a boltokba. Az ogyéinek köze sincs hozzá, és ha szerencséd van nem árt, ha peched van még árt is. Persze ha a magyar kermin keresztül engedélyezik eredetileg, akkor azért nem para, de eu van, őszintén ti megbíztok egy román engedély alapján kiállított kermi engedélyben? Mert én nem.
És még mindig nem az ügyes marketinggel van a bajom, hanem az emberek egészségének feláldozásával a profit oltárán. Ami nem a gyógyszercégek érdeke, ott egy rossz lépés majdnem biztos bukás. Az FDA auditon meg nem fogsz átmenni, persze Amerikai cégként lehet, de az EMA nem engedheti meg magának azt a blamázst, hogy nála átmegy, és aztán mondjuk egy OGYÉI elkaszálja.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Akkor jól értem, hogy te filozófiai alapon vagy oltásellenes?
A fiam (4 éves) is megpróbalta filozófiai okokra visszavezetni, hogy miért nem akarja a sapkát felvenni.
Szerinted mi lett az eredmény?
Szerinted nálad mi lesz az eredmény?
Lélekben már kiválasztottad a neked megfelelő vakcinát. Ha "elfogy a levegő", akkor megkapod. De jelezném, hogy sokáig az sem lesz elérhető, mint a Sputnyik. Az elfogyott, a Shinoharm viszont előbb utóbb lejár. Abból is már csak a megmaradt készletek lesznek. Újat már nem veszünk.
Szóval ha nem kapod össze magad, akkor kifutsz az időből, és azt a "métely" mRNS alapú vakcinák maradnak.
Esetleg a magyar gyártmány, majd 1-1,5 év múlva.
De ha mondjuk jövő tavasszal, a választások után már kötelező lesz, akkor ne lepődj meg, ha 4 szemed nő a Modernától, vagy a Pfizertől! :cool:
Hogy miért mondom?
Orbánékat csak a népszerűségvesztés tartja vissza a kötelezővé tételtől.
Ha baloldali győzelem lesz, akkor meg másnap megsemmisítik az összes keleti vakcinát - miközben ugyan úgy kötelezővé teszik majd az oltást.
Na?
Jó kilátások?

Hajrá!

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 719
72 079
113
Akkor jól értem, hogy te filozófiai alapon vagy oltásellenes?
A fiam (4 éves) is megpróbalta filozófiai okokra visszavezetni, hogy miért nem akarja a sapkát felvenni.
Szerinted mi lett az eredmény?
Szerinted nálad mi lesz az eredmény?
Lélekben már kiválasztottad a neked megfelelő vakcinát. Ha "elfogy a levegő", akkor megkapod. De jelezném, hogy sokáig az sem lesz elérhető, mint a Sputnyik. Az elfogyott, a Shinoharm viszont előbb utóbb lejár. Abból is már csak a megmaradt készletek lesznek. Újat már nem veszünk.
Szóval ha nem kapod össze magad, akkor kifutsz az időből, és azt a "métely" mRNS alapú vakcinák maradnak.
Esetleg a magyar gyártmány, majd 1-1,5 év múlva.
De ha mondjuk jövő tavasszal, a választások után már kötelező lesz, akkor ne lepődj meg, ha 4 szemed nő a Modernától, vagy a Pfizertől! :cool:
Hogy miért mondom?
Orbánékat csak a népszerűségvesztés tartja vissza a kötelezővé tételtől.
Ha baloldali győzelem lesz, akkor meg másnap megsemmisítik az összes keleti vakcinát - miközben ugyan úgy kötelezővé teszik majd az oltást.
Na?
Jó kilátások?

Hajrá!
Inkább viccesek ha a döntésem szempontjából nézem és az immunrendszerem már egyszer átélt verziójára bízom.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082