Ja tapasztalom is itt a fórumon...HUMORÁLIS IMMUNITÁS
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja tapasztalom is itt a fórumon...HUMORÁLIS IMMUNITÁS
Nálunk Vas megye nyugati részén, sokszor még falun is látom, hogy hordják az emberek, kérdéses persze, hogy ez mire lesz elég, ahogy a felszabadított ágyak száma is az alábbi cikk szerint:Én kb. október eleje-közepe óta, de sajnos Bp-n ahol járok szinte senkin nincs.
Amúgy én a helyedben úgy csinálnám, hogy mivel a munkádból kifolyólag megfordulsz Ausztriában én a helyedben meglátogatnám a Wien Vakcina Strasse 33.-t és ott oltatnám be magam a helyedbe, az oltásért kapott 40 eurós kupont ott helyben be is tudod váltani.Ja és egy fontos szabály ha nem használod fel a kupont azonnal akkor az asszony előtt ne nagyon mutogasdNaszóval....Én kinaival vagyok oltva (direkt azt kértem,hagyományos bevált technológia,a teljes virust tartalmazza).Nékem melik lenne jó 3.-nak?
Az esetleges platózás (bár úgy lenne) szerintem még korai sajnos... Volt már 3 hullám nagyjából látják melyek azok a modellek, amik nagyjából be tudják lőni a tetőzést (pontosat most sem tud senki) és legkorábbra november végére várja mindenki, főleg, hogy a tömegközlekedési maszkhordáson kívül más érdemi intézkedés nem történt a védekezés terén. Az, hogy most pár napja nagyjából ugyanannyi beteget találnak, nagyjából ugyanannyi tesztpozitivitás mellett az jól mutat, de "csak" pár napja léptük át a napi 8000+ fertőzöttet és mivel a hétvégéket egyben közlik, így majd egy hét múlva láthatunk tisztán az esetleges változást illetően.Látszólag talán nem emelkedik ugrásszerűen tovább..
Bárcsak platózna!
"Volt már 3 hullám nagyjából látják melyek azok a modellek, amik nagyjából be tudják lőni a tetőzést (pontosat most sem tud senki) és legkorábbra november végére várja mindenki, főleg,"Az esetleges platózás (bár úgy lenne) szerintem még korai sajnos... Volt már 3 hullám nagyjából látják melyek azok a modellek, amik nagyjából be tudják lőni a tetőzést (pontosat most sem tud senki) és legkorábbra november végére várja mindenki, főleg, hogy a tömegközlekedési maszkhordáson kívül más érdemi intézkedés nem történt a védekezés terén. Az, hogy most pár napja nagyjából ugyanannyi beteget találnak, nagyjából ugyanannyi tesztpozitivitás mellett az jól mutat, de "csak" pár napja léptük át a napi 8000+ fertőzöttet és mivel a hétvégéket egyben közlik, így majd egy hét múlva láthatunk tisztán az esetleges változást illetően.
Heti trendeket kell figyelni, azok nem festenek túl fényesen, minden megyében bőven 50% fölötti a növekedés az előző héthez képest és ugye a szennyvízadatok sem túl bíztatóak...Mindhárom eddigi hullámban voltak pár napos eltérések,időszakos javulások, amikor azt hittük, elindulunk "lefelé" aztán mégsem, szerintem ha platózna, most azzal lenne tele minden média!
Vannak itt szakértők, akik kapásból tudják ezt cáfolni vagy megerősíteni.
Ennek mi lehet a valóságtartalma? ~ Letartóztatták a Pfizer vezérigazgatóját, mert meghamisították az injekciók adatait, nem valós adatokat közöltek. Ez vagy nagyon kamu hír vagy világraszóló botrány lesz.
Nem nagyon lehet erről olvasni sehol.
Ausztria:
11 398 új fertőzött (állítólag ami adat tegnap nem érkezett be időben, a maihoz csapták)
+85 kórházban
+10 intenzíven
+23 halott
A Salzburg és Felső-Ausztria tartományok lezárásáról való tanácskozás eredménytelenül zárult.
Igen, tegnap írtam, szerdán még nem volt megegyezés, Salzburgról még most sincs.Hétfőtől szigorú korlátozásokat vezetnek be a be nem oltottaknak Felső-Ausztriában
Hétfőtől azok a felső-ausztriaiak, akik nem oltatták be magukat, az új szabályok értelmében lényegében a lakásukat is alig hagyhatják el. A kancellár szerint országosan is bevezethetnek hasonlót.444.hu
Köszi.Fact Check- CEO of Pfizer has not been arrested, as hoax article reported
Albert Bourla, the CEO of Pfizer, has not been arrested for fraud, contrary to a report by a website that has a history of publishing false information.www.reuters.com
Köszönöm!Nem tudom mennyire megbízható, hogyan "szerepelt" az eddigi hullámok idején, de a grafikonok alapján egyértelműen December közepére várható a tetőzés, további szigorítások nélkül elkeserítő eredménnyel..."Volt már 3 hullám nagyjából látják melyek azok a modellek, amik nagyjából be tudják lőni a tetőzést (pontosat most sem tud senki) és legkorábbra november végére várja mindenki, főleg,"
Itt lehet megnézni az előrejelzést:
IHME | COVID-19 Projections
Explore forecasts of COVID-19 cases, deaths, and hospital resource use.covid19.healthdata.org
Itt meg a napi adatokkal bővített grafikonokat:
Hungary COVID - Coronavirus Statistics - Worldometer
Hungary Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active cases, recoveries, trends and timeline.www.worldometers.info
Nekem ez a járvány 1 dolgot bizonyitott be. A demokrácia egy tévút. A közösségi média meg nem tud akkora ökörséget terjeszteni, amit a többség nem nyal be szivesen, ha számára úgy kényelmesebb. Elképesztő ténybeli baromságokat tudnak emberek szent meggyőződéssel allitani, ha számukra úgy kényelmesebb.
"Az oltás miatt van ennyi fertőzött" / "A maszk használat okozza a tüdőgyuszit, mert a maszkféreg az orron keresztül támadja a tüdőt" / "Csak a pénz miatt akarnak harmadik, negyedik oltást adni"
Utalom a komcsikat, amennyire lehet. De Kína, ahol a politikusok nem nézegetik napi szinten a népszerűségi indexeket, mert nem a nép dönt az ország vezetőiről, teljesen jól kezeli a járványt. Sokkal jobban, mint a világ többi része.
1.Az oltás nem lehetőség, hanem kötelezettség. .
2.Ha valahol felbukkan a Covid, x km-en belül szigorú karantén. Mindenkit kétszer letesztelnek, PCR, nem a kukába való antigén, aztán esetleg utána részleges újraindulás.
3.ki, be utazgatni az országból csak analis covid teszttel.
4. Minden védőeszköz r3ndelkezésre áll, mert mindent is gyártanak
5.Nem politizálnak az oltásokkal. A kinai vakcinák mellett gyártanak Pfizert is.
Meg még több profit ! Jó az régi is a verebeknek meg hát van is belőle bőven ! Fejlessze az akinek 6 anyja abból 3 párttitkár 3 meg tsz elnök !Mert egy 3. dózissal egyelőre elég magas hatékonyság érhető el.
Ezt ugyan azok állítják akik azt mondták , hogy csak az oltás a biztos megoldás ?Miért lenne hibás a koncepció akik beadatjá maguknak a harmadik oltást azok az elkövetkező 6 hónapban újra megfelelően védettek lesznek a delta variánsal szemben