W
Wilson
Guest
Ha jól emlékszem az ortodox zsidók között tavasszal eléggé szép sikereket értek el a covid oltások terén....A hasidokkal nem bírtak , most beoltják a kicsiket ! Csodás !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jól emlékszem az ortodox zsidók között tavasszal eléggé szép sikereket értek el a covid oltások terén....A hasidokkal nem bírtak , most beoltják a kicsiket ! Csodás !
Ez után is ugyan úgy fogja terjeszteni ha elkapja merthogy attól nem véd !Az azért nem teljesen igaz, hogy nem kapják bizony ez a korosztály is sokszor tünetmentesen terjeszti a covidot....
Tudhatnád , hogy az élet egyeteméről ! És neked ?Még mindig érdekelne melyik egyetemről van a virológia Dscd
Nem tudtad? Ő mindenhez is mindenkinél jobban ért.Még mindig érdekelne melyik egyetemről van a virológia Dscd
A cikk szerint a Pfizer vizsgálati eredményei szerint Pfizer covid vakcinája 100%-os hatékonysággal védte meg a megfertőződéstől ezt a korosztály, ergo akkor ezek szerint ez a korosztály a Pfizerrel beoltotva nem fertőzEz után is ugyan úgy fogja terjeszteni ha elkapja merthogy attól nem véd !
Kár. Már felvágtam a krumplit a semlegesítéshez./ki
milagro is megakpat a topic bant
/tovább
És akkor most megy a hidegháború a szervezetedben?Kár. Már felvágtam a krumplit a semlegesítéshez.
PS: tegnap kaptam a harmadikat. Két orosz után egy amerikait.
A cikk szerint a Pfizer vizsgálati eredményei szerint Pfizer covid vakcinája 100%-os hatékonysággal védte meg a megfertőződéstől ezt a korosztály, ergo akkor ezek szerint ez a korosztály a Pfizerrel beoltotva nem fertőz
"A Pfizer nyilvánosságra hozta a klinikai harmadik fázisú vizsgálatuk legutóbbi adatait, amiben már több mint hat hónap eredményei állnak rendelkezésre. E szerint az oltás 12 és 15 éves kor között 100 százalékban előzte meg a koronavírus-fertőzéseket.
Ez azért különösen jelentős, mert az iskoláskorú gyerekek a vírus kiemelt terjesztői közé tartoznak."
Szelekciós nyomás van, evolúciós nincs...evolúciós nyomása
Mi az a szivárgó vakcina? Nem zár jól a fecskendő?szivárgó vakcina
A tudomány nem hit kérdés...de ok higyjük el
Egy herpesz vírus okozta betegség, ahol azért kell a naposcsibét oltani, hogy előbb alakuljon ki a védettség, mint a fertőzés lehetősége? Mi köze van a covidhoz?lásd Marek-féle csirkevész
Igazából amiről beszéltek, az az ADE. Nincs igazolva, de önmagában nem a vakcinához, hanem a szuboptimális immunválaszhoz kötött.Bár igazolni sem igazolódott még, ezt az idő fogja megmondani.
Ez jogos, de idén még inkább indokolt az odafigyelés...Tavaly nem voltak karácsonyi vásárok, nagy családi karácsonyozások és szilveszteri bulik sem+ugye kijárási korlátozás és egyéb szigorúbb szabályok...Az a baj, de ez csak csendben, hogy december jön. Most persze részben a karácsony miatt ez kevésbé lesz érzékelhető, de kb 2 hét múlva elkezd csökkenni a dolgozói létszám, és ez dec 20. után a szokásos interakciószámot kb 10 %ra csökkenti. Utána meg kb 3-4% lesz jan elejéig. Tavaly is lett ebből egy törés. Csak tavaly ez azért nem számított, mert am a 2. hullám tombolt erőteljesen, így senki sem figyelte. Viszont most egy meggondolatlan, á nincs baj könnyen elindíthatja az ötödik hullámot. Szóval éberség Nertársak!
Lelőtték őket?Ha jól emlékszem az ortodox zsidók között tavasszal eléggé szép sikereket értek el a covid oltások terén....
Awomen-ajvé...Hát ha ők mondják ! Legyen a hitük szerint !
Egy herpesz vírus okozta betegség, ahol azért kell a naposcsibét oltani, hogy előbb alakuljon ki a védettség, mint a fertőzés lehetősége? Mi köze van a covidhoz?
Igazából amiről beszéltek, az az ADE. Nincs igazolva, de önmagában nem a vakcinához, hanem a szuboptimális immunválaszhoz kötött.
De mindegy, megint úgy akar valaki okos lenni, hogy olvasott valamit a neten.
Valószínűleg nem teljesen 100% az az érték de ha mondjuk csak 95%-k az az érték már az is egy "szenzációsan" jó érték szerintem, az evolúciós nyomást a vírusra nem a "szivárgó vakcina" (bár nem tudom csak sejtem ezzel mit akarsz mondani) jelenti hanem az ,hogy a világon csiga lassan halad az oltás.Azért az ilyen 100 százalékokról mindenféle diktatúrák szoktak az embernek eszébe jutni, de ok higyjük el (kérdés meddig tart).
Akkor is ott van sajnos a felnőtt korosztály, ahol nem előzi meg 100-ban, és a szivárgó vakcina evolúciós nyomása a vírusra (lásd Marek-féle csirkevész), vagy ezt megcáfolta már valaki? Bár igazolni sem igazolódott még, ezt az idő fogja megmondani.
Most akkor kezdjenek aggódni az oltatlanok?Nem nekem jutott eszembe a párhuzam, azt sem tudtam, hogy létezik, nem vagyok csirketenyésztő. Lényeg, hogy állítólag ez az oltás a csirkevírusnál olyan szelekciós (oké, nem evolúciós, bár az evolúció a szelekción keresztül zajlik, lásd Darwin híres munkájának címét) hatást okozott, hogy sokkal agresszívebb lett a betegség. Ha elkapják az oltatlan csirkék, nagyrészt elhullanak. Mondjuk amelyik nem, azt is leölik és elégetik, hogy ne fertőzzön tovább.
Az ADE miatt lett a csirkevírus agresszívebb? Nem erre gondoltam, hanem erre:
Imperfect Vaccination Can Enhance the Transmission of Highly Virulent Pathogens
A study using Marek's disease virus in poultry shows that by reducing natural selection against highly virulent strains, imperfect vaccination enables the spread of viral strains that would otherwise be too lethal to persist.journals.plos.org
Mi az a szivárgó vakcina? Nem zár jól a fecskendő?
"Egy lószart mama!" Az a gond, hogy az oltottak is fertőznek, az oltások az első, wuhani verzióra vannak tüskefehérje szempontjából kialakítva/programozva, illetve amely vírus mutáció terjed, az virulensebb mint az előző verziók, illetve már a delta plusz variánsnál tartunk. Várhatóan egyre gyorsul a mutációk létrejöttének üteme...Valószínűleg nem teljesen 100% az az érték de ha mondjuk csak 95%-k az az érték már az is egy "szenzációsan" jó érték szerintem, az evolúciós nyomást a vírusra nem a "szivárgó vakcina" (bár nem tudom csak sejtem ezzel mit akarsz mondani) jelenti hanem az ,hogy a világon csiga lassan halad az oltás.
Dehogy hiszen csak ők fertőznek, tehát senkonek se lesz baja, meg különben is az indexen már megmondták, hogy öngyolkos lesz a vírus. Szóval megindult a kármentés lekommunikálása.Most akkor kezdjenek aggódni az oltatlanok?
Most akkor kezdjenek aggódni az oltatlanok?
És? Attól még működnek most is.az oltások az első, wuhani verzióra vannak tüskefehérje szempontjából kialakítva/programozva,
Igen, ez várható volt.illetve amely vírus mutáció terjed, az virulensebb mint az előző verziók, illetve már a delta plusz variánsnál tartunk.