Azért nálunk nincsennek olyan nagy megszorítások. Gyakorlatilag a nullához konvergál. Bohóckodnak a mostoha-gazdi felé (vetítünk nyugatnak, hogy megnyugodjanak, jó hívők vagyunk) az oltási igazolvánnyal, aztán a legtöbb helyen le sem szarják. Szóval innen legfeljebb a maszk hordását lehet elengedni.
Egyébként tényleg sokkal gyengébb még az egy évvel ezelőttinél is (amivel én is jól megszenvedtem), nem beszélve a Deltáról. A kollegák és ismerőseim közül nagyon sokan átestek az Omikronon, nagyon enyhe lefolyással. Kb. egy hét után már jöttek is. Jellemző a nagy láz és torokfájás volt. Eleinte azt gondoltam, hogy mivel mi a munkahelyen 99%-ban oltottak vagyunk, azért enyhe a lefolyása. Aztán, hogy kezdetek az oltatlan ismerősök is lebetegedni és ugyanolyan gyorsasággal gyógyulni, be kellett lássam, hogy ebben nagyobb szerepe van a vírus gyengülésének, mint az oltásnak.
Ez van gyerekek. Ha csak nem jön egy újabb mutáció, ami az Omikron adta védelmet kikerüli és sokkal erősebb lefolyású, ugyanolyan fertőzési képesség mellett, akkor ez a vírus lassan már csak endémiát fog okozni, szezonálisan, ami ellen - mondjuk október magasságában - lehet egy oltással védekezni.