Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még csak nem is hatásos, csak elodázza a társadalmi pánikreakciót, ami így viszont nagyobb lesz annál, mint ami kezelhető lenne. Ez így egyre inkább olyan igazi pártállami hozzáállás kezd lenni, mint amit az első 1,5 hónapban Kínában láttunk, és amit most a hetekben az Iránból kiszivárgó hírek alapján a perzsa államról tudunk. Direkt nem hoztam a Csernobil szindróma kifejezést...!
Nem lesz ennek a hozzáállásnak jó vége, nagyon nem...! Mert az, hogy a papír ugye mindent és semmit is elbír, attól még a valós járványügyi helyzet realitása az teljesen más is lehet, és egyre inkább úgy néz ki, hogy lesz is!
Egyébként 1 srácot teszteltek a csoportból ő negativ lett. Csak azt tesztelik aki lázas és fertőzött teruletről jött, illetve fertozott szemellyel érintkezett. Kivéve ha kozvetlen kontaktba voltak sokáig, pl. Barátnő.
Van-e szakmai oka ennek azt nem tudom, mindenesetre nem megnyugtató.
Olvasom itt hozászolókat és néha az jön le mintha az ebolával állnánk szemben.Jovo heten marcius 15. 2006 ota tarto nephagyomanykent ilyenkor fel pest elhuz videkre wellneszezni. Ugy szethordjak a jarvanyt mint a xar. Nem tudom mihez kezdenenk itt ojropaban egy ebolaval vagy hasanloval.
Igen, de azért van különbség, hogy egy fertőzött közvetlen csoporttársa vagy, vagy csak becsörögsz hogy lázas vagy és folyik az orrod.Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
A bevezetett intézkedések leginkább annak a Káslernak a műve a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs eü intézkedésekért felelős vezetőjeként, akinek köszönhetjük, hogy nálunk van a legtöbb daganatos betegségben meghalt az OECD országok közül. Hiszen ez az ő életműve onkológusként. Mit gondolsz, miért hebeg-habog a sajttájokon? Részben mert talán azt se tudja, hogy hol van (látványos volt, amikor a sajttájon Orbánék levonultak és az utolsó pillanatig nézett utánuk segélykérőn, majd ott maradt egyedül és belekezdett a mellébeszélésbe), részben meg azért, mert ha egyenesen válaszolna, akkor arról kellene beszélnie, hogy ő, személy szerint hülyeségeket csinált és csinál most is, mert különben le kellene mondania az egészségügy drámai helyzete miatt, amiről ő is tehet és ami amúgy is lehetetlenné tenné a szakszerű védekezést, hátmég, ha meg se próbálják, márpedig nem próbálták meg. Igazából azzal járnánk jól, ha lemondana, de ezt nem ő dönti el. Ám ha lemondana, akkor is mindegy lenne, mert a harmadik-világbeli szinten vegetáló, forrás, kapacitás és munkaerőhiányos eü rendszerünk nem bír ki egy ilyen járványt.Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.
Igen, de azért van különbség, hogy egy fertőzött közvetlen csoporttársa vagy, vagy csak becsörögsz hogy lázas vagy és folyik az orrod.
Viszonz amizlt blogen linkelt szerb eset több mint figyelmeztető. Valószínűleg egy beteg nem karanténban kezelt magyartól kapta el a szerb faszi a betegséget..
Ha ma is Káslert tart sajtótájékoztatót, akkor annál az is jobb ha nem tartanak. Nagyobb lett tegnap utána a káosz mint előtte. És "rutinosan" azóta sem öntöttek tiszta vizet a pohárba.
Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.
Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
Rengeteg vírus, baci meg minden kering egyszerre, ami hasonló tüneteket okoz!
..
Ismét kérdezem: hány vírus van egyáltalán, amiről jelenleg azt akarják elhitetni, hogy koronavírusként terjed?
Jól felépített járvány hadművelet van!
Csakhát mi a cél, azt kellene látni.
De nem látjuk...
..
Várom az okos ötleteket! Tényleg.
Igen, de azért van különbség, hogy egy fertőzött közvetlen csoporttársa vagy, vagy csak becsörögsz hogy lázas vagy és folyik az orrod.
Viszonz amizlt blogen linkelt szerb eset több mint figyelmeztető. Valószínűleg egy beteg nem karanténban kezelt magyartól kapta el a szerb faszi a betegséget..
Ha ma is Káslert tart sajtótájékoztatót, akkor annál az is jobb ha nem tartanak. Nagyobb lett tegnap utána a káosz mint előtte. És "rutinosan" azóta sem öntöttek tiszta vizet a pohárba.
Nagyon sok kétséget vet fel a kormány víruskommunikációja. Vannak profi tajekoztato anyagok, nyilatkozatok és vannak szörnyen amatőrök. A bevezetett intézkedések logikája számomra nem érthető. Pedig az lenne a feladatuk, hogy érthetően kommunikáljanak.
...akinek köszönhetjük, hogy nálunk van a legtöbb daganatos betegségben meghalt az OECD országok közül. Hiszen ez az ő életműve onkológusként. ...
Nemtom, én még arrébb vagyok.Ez az egész vírushistória nagyon sok kérdést vet fel..., nem csak a kommunikáció.
(Káslert egyébként én sem tenném kamera elé, fotogén bizalomgerjesztő ember kommunikáljon, ez alap!)
..
Németországban amúgy mi van? Emberek vásárolnak, Merkel mit mond?
Bocs, vmiért totál szerb névre emlekszek.Vajdasági magyar...!
Bocs, vmiért totál szerb névre emlekszek.
Ezzel lehetne az egyre inkább fokozódó társadalmi pánikreakciókat csökkenteni!
Egyetértek. Van elég kritizálnivaló dolog, nem kell kiszínezni.Nem tudnád ezeket mellőzni?
Elképesztően szakmaiatlan vagy.
Meg ez az állandó belpolitikai agitáció...
Mire jó ez???
Nemtom, én még arrébb vagyok.
De pont ma mondta egy német kollegám, hogy ahonnan ő szarmazik ott koronapánik van. Boltok kifosztva stb.. De ha jól tudom ott már sokkal több a beteg.
Reggel gondolkoztam el ezen hogy a korona vírus nem indokolná ezt a hisztériát amit itt is olvashatunk, de nyilván ebben a média a ludas. Azt nem tudom hogy a vírus az szándékos volt-e, de ezt meglovagolva a média hisztéria keltése már biztos hogy szándékos. A cél egy gazdasági, pénzügyi vállság kitörésének megakadályozása amit ismét a bank szektor miatt tört volna ki. A korona vírus most vissza hűti a gazdaságot, ha viszont nagyobb lesz a hatása a gazdaságra akkor nem a bankárok lesznek a bűnbakok.Szerintetek hányan telefonálnak naponta, hogy teszteljék őket?
..
Rengeteg vírus, baci meg minden kering egyszerre, ami hasonló tüneteket okoz!
..
Ismét kérdezem: hány vírus van egyáltalán, amiről jelenleg azt akarják elhitetni, hogy koronavírusként terjed?
Jól felépített járvány hadművelet van!
Csakhát mi a cél, azt kellene látni.
De nem látjuk...
..
Várom az okos ötleteket! Tényleg.