mandiner.hu
Pont én is ezt akartam betenni.
Azért laikusként, néhány kérdésem, hozzáfűzni valóm lenne.
Egyáltalán nem taglalják, hogy ez a nagy szám milyen megbontású korcsoportonként.
Az elhunytak egészségesek voltak vagy jó pár krónikus betegségben szenvedtek (tudjuk, hogy Németországban mindenki egészséges egyes csoportok szerint)?
Az elhunytak egyáltalán kaptak-e Covid ellen vakcinát?
Átestek-e a Covidon?
Nem tudom kivenni a cikkből, hogy amúgy mi is az elhalálozások oka?
Már nem emlékszek pontosan az évre. Olyan 2015-2016 környékén volt Mo-n influenza járvány, kb. ~25%-al emelkedett azon a télen és tavasszal az elhunytak száma. Minden szenzáció nélkül tudomásul vette mindenki, hogy sajnos ez van. A temetkezési vállalkozók kaszáltak.
A cikk alatt a hozzászólásokat szerintem nem is érdemes elolvasni. Ismét előjött, hogy a mindenhez is jobban értők népe vagyunk. Annyit azért érdemes megjegyezni, a 2 év tapasztalata alapján, hogy egyértelműen nehéz kijelenteni, hogy egy Covid megbetegedés hogyan fog lezajlani. Elhunyt olyan 30 éves ismerősöm, aki maga volt a megtestesült egészség. Megmaradt olyan 80 valahány éves ismerősöm, akibe amúgy csak hálni jár a lélek, többszörös krónikus betegségben szenved. Kétszer is beleesett a Covidba, mindkétszer viszonylag könnyen átvészelte. Elhunytak olyan ismerőseim, akik megkapták a vakcinát, de elhunytak olyanok is akik teljesen vakcina ellenesek voltak.