Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A fekete humor is humor, mindenki saját maga erkölcsiségén áll hogy mi fér bele és mi nem. Megjegyzem, éhező etióp gyerekekről szóló viccek ellen még soha senkit nem hallottam felszólalni.Remélem, hogy @antigonosz, @Pal, @rejsz felügyelő, @Panzerfaust, @Kurfürst és a többi a lélegeztetőgépekkel humorizáló tagtárs
Az egészségügyi helyzetet ismerem, anyám nyugdíj után is dolgozó védőnő volt, sógornőm röntgen-asszisztens. Abban egészen biztos vagyok hogy nem próbáltam elbagatellizálni a dolgot, a stadionépítést pedig nem támogattam itt a fórumon sem, függetlenül attól hogy szeretem a fodballt, még a magyar fodballt is, sőt az új nemzeti aréna például nagyon is tetszik.egészségügy (jelen esetben legalább a lélegeztetőgépek) vs mindigüres stadionok problematikáját.
Oké, tehát eddig hat rendbeli testi sértés! Akkor lássuk, hogy működik az ügyészség és a rendőrség a karanténszabályok be nem tartása végett egy fideszes rektor esetében!Vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál –mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) fertőzött rektorával. A vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták – tudta meg a Magyar Hang több egymástól független forrásból. A bajokat fokozza, hogy Rovó László koronavírusos megbetegedése miatt legalább 9 aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műszerezési szakasszisztens (műtős) is karanténba kényszerült. Ha nem jelentkeznek náluk a betegség tünetei, akkor is két hétig kiesnek a munkából. Információink szerint az SZTE Klinikai Központjában alap esetben 85 aneszteziológus dolgozik, azaz az egyetem rektora miatt kialakult helyzetben ez a szakterület a legszerencsésebb esetben is minimum két hétre megtizedelődik, de komoly nehézségek elé néz a Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinika is. A rektori pozíció mellett ennek az intézménynek az igazgatói posztját s Rovó László tölti be. Értesüléseink szerint az idegsebészeti klinika munkatársa Rovó Lászlóval közösen ment síelni az észak-olaszországi Dél-Tirolba, ám a rektorral ellentétben hazatérése után egyből karanténba vonult.
Rengeteg orvos kiesett, az SZTE rektorhelyettese és egy idegsebész is megfertőződött
Magyarországon van olyan cég ami gyárt lélegeztetőgépet? Úgy tudom orvosi műszer- és gépgyártásunk jelenleg is van, nem is rossz minőségben.2.500 lélegeztetőgép van jelenleg. Sztem a mai kínai géppel is jött
Az az érzésem támadt, hogy itt van egy pár ember, akinek sztem részesedései vannak a gyorsteszteket gyártó cégekben...
Egyfolytában megy a "tesztelni, tesztelni, tesztelni" mantra... De ki a f@szt kéne tesztelni? Az utca emberét? Becsöngetni mindenhova?
Aki fertőzésgyanús letesztelik. Faxért nem lehet ezt megérteni? Miért kell mindenbe beleokoskodni?
Az az érzésem támadt, hogy itt van egy pár ember, akinek sztem részesedései vannak a gyorsteszteket gyártó cégekben...
Egyfolytában megy a "tesztelni, tesztelni, tesztelni" mantra... De ki a f@szt kéne tesztelni? Az utca emberét? Becsöngetni mindenhova?
Aki fertőzésgyanús letesztelik. Faxért nem lehet ezt megérteni? Miért kell mindenbe beleokoskodni?
Politizàlás helyett akár jó példával kellene előljárni.AKI MAGYAR ÖSSZEFOG!
Szomorú.
Egyszerűen rákeresel a lélegeztetőgép-re.A fekete humor is humor, mindenki saját maga erkölcsiségén áll hogy mi fér bele és mi nem. Megjegyzem, éhező etióp gyerekekről szóló viccek ellen még soha senkit nem hallottam felszólalni.
Azt elképzelhetőnek tartom hogy évekkel ezelőtt a haderőfejlesztéses topikban ellőhettem valami hasonló poént, de konkrétumra tényleg nem emlékszem. Kérlek idézd be ha találtál ilyet.
Az egészségügyi helyzetet ismerem, anyám nyugdíj után is dolgozó védőnő volt, sógornőm röntgen-asszisztens. Abban egészen biztos vagyok hogy nem próbáltam elbagatellizálni a dolgot, a stadionépítést pedig nem támogattam itt a fórumon sem, függetlenül attól hogy szeretem a fodballt, még a magyar fodballt is, sőt az új nemzeti aréna például nagyon is tetszik.
Látom, nem fogod fel, hogy tesznek a fejedre, most meg kapkodnak. Lófausztot költöttek az egészségügyre, az orvosok meg nővérek csak vinnyognak, de most nem a fidesznyikek (politikusok) állnak a frontvonalban, hanem a nővérek és a dokik, a rendőrök, katonák, stb. Egyrészt ezek a seggfejek azt sem tudják hány lélegeztetőgép van az országban, másrészt azt írod, hogy többmilliárdért állnának a kihasználhatatlan lélegeztetőgépek. De ki beszélt több tízezres nagyságrendről? Te.... Mi van a többszáz milliárdért épített, (még idényben is) tök kihasználhatatlan stadionokkal? Azok állhatnak? Arra kellett költeni, vagy inkább a töredékét az egészségügyre fordítani? Igaz, ezt az ellenzék (is) szajkózta, tehát nem lehetett jó. Mint az ikolabezárás és egyéb intézkedéssel, amivel beégett a kormánysajtó: ekézték a szakmai szervezeteket, az ellenzéket, hogy hülyék, rémhírkeltők, stb. - majd két órával később OV bejelentette az ellenzék és a szakma által követelt intézkedéseket.....
Látom, nem tudsz a kormány seggéből kibújni.
Politizàlás helyett akár jó példával kellene előljárni.
Konkrétum?Egyszerűen rákeresel a lélegeztetőgép-re.