Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha a bullshitgyártás olimpiai szám lenne, a kínai válogatottat fix dobogós helyre tippelném. (Pedig erős lenne a mezőny.)A kínai hivatalok ezt az egészet azzal magyarázzák, hogy a törvényekkel összhangban dolgoznak és a történelemmel szemben érzett felelősséget is érzik.
Ha a bullshitgyártás olimpiai szám lenne, a kínai válogatottat fix dobogós helyre tippelném. (Pedig erős lenne a mezőny.)
2500 ft.ahhhh Én meg sokaltam a kb 1000 ft-ot a KF94-ért. Mondjuk a papírboltba 590 ft 1 db sebészi maszk.FFP2 és kézfertőtlenítő:
https://www.speedshop.hu/tisztitoszer?mc_cid=27c96062fc&mc_eid=55a90f2b0b
Kicsit válaszolva jurgenbauer iménti felvetésére is.
Nem vagyok otthon, így persze nem teljesen látom át az összes részletet, de: A "kirakják a kórházból a betegeket" sztorihoz annyit azért megjegyeznék, hogy az egyik eset amit felemlegetett az Index, az a 200km-re van az apám, stroke után, féloldalra lebénulva, és mit csináljak vele otthon? Na itt nálunk, az ilyen beteg - ha már tényleg "csak" a "bénulás" maradt vissza, és nem kell más létfenntartó kezelés - már rég otthon lenne. (Mégegyszer, nem tudom a konkrét részleteket, csak általánosságban a különbségekről) A két eü rendszer ilyen téren teljesen eltér. Otthon sokan használják a kórházat egyfajta "megőrzőként". Ez is egy szemlélet, lehet ezt is csinálni, csak drága lesz az államnak. Itt neked kell gondoskodni az ilyen beteg hozzátartozóról, vagy neki magának, ami jelenthet biztosításból, vagy zsebből fizetett gondozót, vagy otthont, de (itt sok családban még mindig csak egy fő dolgozik), jelentheti azt is, hogy otthon ápolják. Ez meg persze drága az egyénnek. Egyik rendszer sem jobb szerintem mint a másik, mindkettőnek megvannak a maga előnyei, hátrányai, viszont az elsőnél egy ilyenhez hasonló helyzet, mint ez a mostani, váratlaul és felkészületlenül éri az embereket.
Az viszont szerintem teljesen hibás hozzáállás, hogy mindenféle orvosi ismeret és adat nélkül, fogjuk és összeszedjük azokat az eseteket amiket valakik "bemondanak" és ezt úgy tálaljuk, mint valami borzalmas dolgot.
A tegnapi "Hol vannak?!" kérdés kapcsán: itt2500 ft.ahhhh Én meg sokaltam a kb 1000 ft-ot a KF94-ért. Mondjuk a papírboltba 590 ft 1 db sebészi maszk.
Jó árak.
Miböl gondolod, hogy ez mâshol nem lenne nagy anyagi èrvágás? Ovasd el Flexus hozzászólását mégegyszer. Megèri.Mint minden esetben az életben ,igazság ebben az esetben nem fekete és fehér az én ismerősi körömben is küldtek haza olyan idős beteget aki folyamatosan kórházi ápolásra szorulna,hogy ne rosszabbodjon az állapota, a hozzátartozóinak most fő a fejük,hogy mit csináljak ezzel a helyzettel amibe egyik pillanatról a másikra kerültek.Ráadásul (bár nem tudom melyik országban élsz) azért itt sokaknak nagy anyagi érvágást jelentene ha gondozót vagy ápolót kellene fogadnia.
Miböl gondolod, hogy ez mâshol nem lenne nagy anyagi èrvágás? Ovasd el Flexus hozzászólását mégegyszer. Megèri.
Vagy lesz vakcina vagy nem. Hany betegseg van amire nincs ellenszer, raadasul ez egy uj betegseg amit meg nem is ismernek rendesen. Mindenki ugy varja ezt a media altal hangoztatott jovo evi attorest, aztan csak meg kell nezni miket osszefirkaltak mar mas ugyekben.
Naponta haromszor lehozzak hogy megvan az attores, minden nap haromszor mas mas orszagban fejlesztik talaljak meg a csodaszert. Egy hetig azt fujtak hogy visszafertozodik, tegnap mar hogy nem. Amig azt se tudjak mi ez addig milyen vakcinat gyartanak ellene?
FFP2 és kézfertőtlenítő:
https://www.speedshop.hu/tisztitoszer?mc_cid=27c96062fc&mc_eid=55a90f2b0b