Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Volt erről vmi hivatalos info, hogy mennyi a napi kapa? 3.000 volt a max, amit láttam. De az is csak egyszer. Szal a kapacitás sincs kihasználva? Warum?
De a végén most van kötelező teszt oder nincs? Vagy korábban volt, most meg nincs? Még mindig nem értem! Bocsi!
Szerencsére most nem vagyok ott.Számokról és statisztikákról.
Aki nem csak 1-1 cikket olvasott el, vagy nem csak pusztán a szám adatokat nézi, az már legalább két tucat különböző országokból eredő írást találhatott itt a korábbi oldalakon, hogy a módszertani különbségek és a módszertanok időnkénti változása miatt (amik mögött lehet politikai hatás is) nagyon veszélyes és félrevezető összehasonlítások készülhetnek. Csak épp pont az előzőek miatt nem mérvadók és nem hitelt érdemlők.
Ökölszabály szinten nyilván jelzik az irányokat, de mást nem. Éppen ezért nem szánok túl sok időt az ilyen összehasonlításokra. Akár hízelgők ránk, akár nem. Túl instabilak az alapok.
Nem magyar forrás, ECDC. (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ, ECDC)
"Az ECDC rendszeresen közölt összesítéseket az európai járványhelyzetről is. Azt azonban, hogy a tagállami egészségügyi és statisztikai rendszerek különbözősége miatt a koronavírus terjedéséről sem lehet átfogó európai képet alkotni, jól példázza Belgium este. Az ország kiemelkedően magas halálozási arányt mutat a statisztikákban: 1 millió lakosra vetítve 419 halott jut Belgiumban, míg Spanyolországban 409, Olaszországban 367, Franciaországban 275, Németországban pedig 46.
Ennek azonban nem az az oka, hogy a járványhelyzet Belgiumban kiemelkedőbben súlyos lenne, hanem az, hogy más európai országok gyakorlatától eltérően a belga hatóságok azokat az idős otthonokban elhunyt személyeket is beszámítják a koronavírus áldozatai közé, akiknél a diagnózist hivatalos teszt nem igazolta, de a tünetek erre a fertőzésre utaltak. Az összes halálozás mintegy 40 százalékát tette ki az elmúlt hetekben az idős otthonokban, teszt nélkül elhunytak aránya. Emiatt a múlt héten átfogó tesztelési programot indított a kormány ezekben az intézményekben."
SilvioD emlékezetem szerint ott van. Ő nyugodtan elmondhatja hogy látja Belgiumot a fentiek alapján.
Ebben annyiból látok logikat, hogy hiába tesztelnék, meg kellene várni a lappangási idő végét. Egy negatív teszt utan még 5-8 nap múlva is lehet pozitiv. Igy dokit visszaengedni beteghez negativ teszttel sem lehet, csak a karantén végén. Viszint akkor kell teszt!Olyan orvosokat se tesztelnek akik direkt érintkeztek fertőzöttekkel. Karantén van, de teszt amikről én tudok nincs. Ez utobbi azért gáz mert a karantén 14nap és minden orvos aki frontból kiesik nagyon-nagyon hiányzik.
Ebben annyiból látok logikat, hogy hiába tesztelnék, meg kellene várni a lappangási idő végét. Egy negatív teszt utan még 5-8 nap múlva is lehet pozitiv. Igy dokit visszaengedni beteghez negativ teszttel sem lehet, csak a karantén végén. Viszint akkor kell teszt!
Nah majd holnap utánaolvasok, hogy karantén után van-e kötelező teszt. Faszságnak tűnne ha nem lenne.
Fogalmam sincs, hogy miben van igazad, de semmilyen jelen nincs annak, hogy a tömegközlekedés néhány napos zsúfoltsága bármilyen hatást gyakorolt volna a halálozási statisztikára. Különösen ,hogy nem is ismerjük azt megyei szinten lebontva, mert a törzs egyelőre nem kattint egyet az egérrel, hogy a megyei adatokat is közöljön!Van, hogy nem szeretem, mikor igazam van: a Karácsony-féle "tömegközlekedés" is ide vehető, mint korrekció. Szerintem kb. 8-15 fős induló halálesettel : döntően a "tömegközlekedők" idős rokonai, szomszédai /
Pardon, a mijüket?.... újságírói tudásukat....
Háborús helyzetben senkit nem érdekelne a koronavírus fertőzés a hajókon, nem befolyásolja érdemben a hajók harckészültségét, igazából nagyjából sehogy nem befolyásolja!Így vigyáznak a katonáikra, semmibe véve semmit és ez a harc képességük. Most 50% a szerencsétlenek és ott is meg fogják magyarázni.
Csak elgondolom, ha vegyi/bakteorológiai támadás érné a magas harcértékű hajókat, - gondolom az ellenség szintén nem jelenti be előre, hogy nem gyakorlat.
Ezt kár volt megírnod, talán majd észreveszed, vagy nem. Részemről nem akarok neked magyarázni.Háborús helyzetben senkit nem érdekelne a koronavírus fertőzés a hajókon, nem befolyásolja érdemben a hajók harckészültségét, igazából nagyjából sehogy nem befolyásolja!
Mit kellene észrevennem, hogy egy hadihajó legénységének potenciálisan egy-két százalékát kellene lélegeztetőre tenni teljes fertőzöttség esetén, míg a többiek alapvetően munkaképesek maradnának?Ezt kár volt megírnod, talán majd észreveszed, vagy nem. Részemről nem akarok neked magyarázni.
Az is érdekes, hogy az 1/x miket tud okozni.
Nem-nem!Semmilyen melldöngetés, csak tényként leírtam. Tesztelési anomália, mindenhol van, csak nekünk elsősorban Mo. - ról van infó. Ausztriában is előfordul, hogy gyanús esetet negyedszeri könyörgésre tesztelnek. Belgiumban meg gyanús de enyhe eseteket abszolút nem, közvetlen kontaktot meg csak karanténoznak. A svédek nem különben.
Szal a rendkívüli helyzet, mindenhol okoz zavart. Most az olasz-spanyol-francia KO-t nem is említem.
Korábban volt, és még nemzetközi protokollokhoz képest is szigorúak közé számított (3 minta 48 órás közönként). Viszont ez mostanra teljesen leépült. Ahogy írtam jelenleg az a hivatalos feloldás, hogy letelik a 14 nap.De a végén most van kötelező teszt oder nincs? Vagy korábban volt, most meg nincs? Még mindig nem értem! Bocsi!
Tudod te, hogy mennyi idő alatt ért ide a mi önkormányzati határozatunk a karanténról?Alapból tuti nem kerül bele, ezt többször olvastam, de pozitivitásnál sem hiszem. A győri polgi pozitiv magántesztje kapcsán, nem emelkedtek a megyei hivatalis adatok, csak napokkal később az állami tesztnél. De ez lehet azóta valtozott.
Valamilyen szakot csak elvégztek vagy elég volt anyuci meg apuci?Pardon, a mijüket?
Az orvosok lehet, hogy picit okosabban gondolkoznak. Jelenleg kikapták alóluk szinte az összes beteget.Én akikről tudok ott karantén után nem volt teszt. Családban is van három érintett, baráti körben detto. Orvosoknél amúgy fura. 100% fizut kapnak, otthon fagyiznak miközben a kollégák 12hznak 2hete...
Tipikus ha ez van akkor azért nem jó ha az van akkor ezért, csak az nem tűnik fel senkinek úgy másfél hónap elteltével a társadalmi pánikot az ellenzék és a médiája gerjesztette és abból fakadt az egész? Szerintem is túl van már csavarva de nem véletlenül.