mi lesz ha az oreg felszenilis kurajber meghal?
Ez esetben a hazai balliberális oldal megszűnik létezni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aki kezdettől olvassa a "Járványok, fertőzések" topicot az talán emlékszik rá, hogy elmeséltem, én már röviddel 10 éves korom után heteket töltöttem karanténban egy a covidnál jóval nagyobb mortalitású fertőző betegségben. (eléggé közel kerültem már akkor is a "tölgyfához" (fél lábbal már lekerültem, aztán még ezután többször is), volt hogy majdnem megfulladtam, és igen durván nyomták belém a gyógyszereket). Nos anno az ebben intézményben történt meg, a fertőző részlegén. Az a rész ma is üzemel, de a hírek szerint nem került bele a covid részlegbe, ami logikus is, mivel a covid ellenére vannak más fertőző betegek is, amiket szintén minden mástól elkülönítve kell kezelni (ha kell akkor kórházi karanténban). Már csak azért is, mert egy súlyosabb fertőző betegség esetén egy másikkal történő másodlagos fertőzöttség hatványozottan növeli a mortalitási kockázatot a beteg esetében. Példaként igaz ez a covid mellett egy nagy számban előforduló szezonális influenza esetében is, de bármilyen más fertőző betegség estén is.Ez a video tegnap későn került ki a PTE univTV csatornájára, de csak most láttam. Itt egy NEM INTENZÍV TERÁPIÁS (elkülönítő kórházi ellátás) koronavírusos betegeknek készül egy teljes önálló, a részükre elkülönített épületek berendezése. A videon mutatják azt a másik különálló épületet is, ahol már az intenzív ellátás szintén teljesen elkülönítve már működik is egy ideje, ez azt hiszem a volt szemészeti klinika épülte a pécsi megyei kórház területén. Ez egy nagyon fiatal, korszerű épület, az elkülönített autós / gyalogos bejárója is megoldott, nagy parkoló is van hozzá külön.
A videoban szereplő két épület szintén ennek a szomszédságában, de az intenzív épülettől teljesen különálló épületekben lettek kialakítva. Külön autós és személyi bejáratok is vannak természetesen. Ez a megyei kórház egy sok épületből és sok különálló autós és személyi bejáratokkal rendelkező, nagy területen fekvő egészségügyi komplexum rendszer. A többi meglévő részeinek a teljes leválasztása, külön autós és személyi bejáratokkal azokhoz is nem okozott semmi nehézséget. A videon látható az udvarban hogy elválasztó korlát van telepítve, mert ez egy hatalmas épületekkel teli komplexum rendszer, de nagy szabad terek is vannak arrébb, és saját belső úthálózata is van. Ami a videon látszik, a sok honvédségi ágy az azért kell, mert innen a meglévő ágyakat és berendezéseket már máshová költöztették ezekből az épületekből a komplett osztályokkal rendelőkkel együtt természetesen . Mivel a betegellátás egy része az nem állhat le ugye.
A PTE Klinikai Központja felkészült a betegek fogadására
"204 ágy érkezett a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában kialakított Koronavírus Ellátó Központba. Az ágyakat a járványügyi elkülönítőbe hozta a Magyar Honvédség. Ennek kapcsán dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke elmondta, hogy összesen több mint 800 ágy áll rendelkezésre a betegek fogadására, a szükséges eszközök, technikai feltételek, személyi feltételek rendelkezésre állnak, így regionális és interregionális szinten is támogatni tudják a betegek ellátását. A honvédelem által biztosított plusz ágyak a szükséges ágyszám biztosításához nyújtanak segítséget."
3065 fertőzött (+30)A mai adatoknál nem adja ki a matek, de ez ne zavarjon senkit.
3035 fertőzött (+37)
1027 kórházban (+22)
55 lélegeztetőgépen (+4)
2054 aktív eset (+26, de a honlapon 2055)
630 gyógyult (+1)
351 elhunyt (+11)
83958 mintavétel (+1948)
10459 hatósági házi karanténban (-327)
Új betegek háromnegyedét az ország középső területén, elsősorban3065 fertőzött (+30)
928 kórházban (-99)
55 lélegeztetőgépen (+/-0)
1993 aktív eset (-61)
709 gyógyult (+79)
363 elhunyt (+12)
85557 mintavétel (+1599)
10547 hatósági házi karanténban (+88)
ki lesz a kovetezo akire ra lesz festve hogy meg akar minket olni?
ki lesz a kovetezo akire ra lesz festve hogy meg akar minket olni?
Idealis esetben. De szerintem az oreg fia atveszi a businesst...
Szlovakia Majus 3.
1450 uj teszt, osszes 96,220
1 uj fertozes, osszesen 1408
11 uj gyogyult, osszesen 619
0 uj halott, osszesen 24
- Erettsegik, felvetelik a kozepiskolakba nem lesznek, a 4 ev atlaga alapjan kapjak az erettsegi bizonyitvanyt a diakok, a felvetein is az alapiskola felso tagozatan elert jagyek atlaga alapjan veszik fel a gyerekeket a kozepiskolakba.
- Egyenlore ugy nez ki, hogy szerdan majuk6. az osszes uzlet a plazakon/ettermeken/edzotermeken kivul kinyithat, tovabbra is 25 m2/fo lehet egyszerre az uzletekben, maszk, kesztyu/kez fertotlenites kotelezo
- A hatarok nyitasa a szomszedos orszagokkal egyenlore julius elsejetol valoszinu
Lemenő ágban van a terjedés...Szlovakia Majus 5.
2060 uj teszt, osszes 99.864
8 uj fertozes, osszesen 1421
98 uj gyogyult, osszesen 741
0 uj halott, osszesen 25
mar tobb napja alacsony a tesztek szama, valoszinuleg azert, mert vegeztek az idosotthonok es a ciganyputrik atfogo tesztelesevel.
Meg a Fidesz is, mert ők is Soros ösztöndíjon nevelkedtek?Ez esetben a hazai balliberális oldal megszűnik létezni.
Segítsetek nekem!
Vidéken élőkre jelenleg pontosan melyik rendelet vonatkozik?
Köszönöm!
Segítsetek nekem!
Vidéken élőkre jelenleg pontosan melyik rendelet vonatkozik?
Köszönöm!