Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
7 496
13 679
113
Ezzel a maszkos modszerrel az a bibi hogy amig eszreveszi az ember magan hogy nincs valami rendben, addig lefertoz tobb ezer embert. Na mindegy.
Mostanra van a muszakomban hat fo aki bevallotta a cegnek hogy karnevalozott. Jelenleg elvileg ok is otthon vannak vesztegzar alatt igazolt, fizetett tavollet. Nade az egyikuk palija az egyik mukasbusz sofore... Szoval reggel egy gyors smaci aztan negyven ember meg szippogat korulotte kicsit kesobb naponta 2x fel orat.  :eek:
Amugy ha egy rahedli embert otthon marasztalnak, es kifogynak a kajabol, cigibol, akkor tuti hogy elindulnak azt beszerezni. Betegen is akar ugye. Na speciel en nem akarok lazasan vasarolgatni ha lesz valait, igy feltankolok elore, semmit se veszitek ha vegul megse lesz semmi ebbol a cirkuszbol.
Mondjuk nem tudom milyen 80%-os hazai termekpalettaval talalkozni a boltokba, de speciel en alig latok magyar arut.
Ugye mit le lett ocsarolva a kinai hozzaallas, pedig hol van ettol az EU-s. Amugy brusszel bufikezetg mar valai ertelmeset az ugyben, vagy meg csak a talalkozo megtervezesenek tervezesenel tartanak... Kozben ojropa meg feltett kezzel varja az elkerulhetetlent, majd egy karanten lesz az egesz Eu.

https://mandiner.hu/cikk/20200227_nem_minden_szajmaszk_hatasos_a_virusok_ellen
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
7 496
13 679
113
Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Németországban, ezért csütörtökön válságstábot alakított a szövetségi kormány.
Kedd este gyorsult fel a járvány terjedése, 24 óra alatt hét új fertőzést regisztráltak, csütörtök délutánig pedig további három embernél mutatták ki a kórokozót. Az esetek az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Heinsberg járásra koncentrálódnak, ahol elsőként egy házaspárnál állapították meg a fertőzést. Egyelőre nem tudni, miként jutott szervezetükbe a vírus. Az viszont biztos, hogy a lappangási idő alatt, az előző két hétben, igen élénk társasági életet éltek, részt vettek például egy farsangi ünnepségen, nagyjából 300 ember társaságában.
Válságstáb alakult Németországban, miután tízen elkapták a koronavírust, több százan karanténban vannak

Döntő ponthoz érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség – jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója csütörtökön. A vírus esetleges világjárvánnyá is válhat. Szó szerint fatális hiba lenne bármelyik országnak is azt feltételeznie, hogy őt nem fogja érinteni a koronavírus – figyelmeztetett genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.
Kiemelte, hogy az iráni járványhelyzet súlyosabb lehet, mint azt hiszik jelenleg, és elmondta azt is, hogy egyeztetések zajlanak a júliusi japán olimpiai játékok szervezőivel a lehetséges forgatókönyvekről, annak elhalasztásáról azonban szerinte nem várható döntés a közeljövőben. Hozzátette, a magukat biztonságosabbnak gondoló, gazdag és fejlett államok is kerülhetnek váratlan helyzetbe, és példaként Olaszországot hozta fel.
WHO-főigazgató: döntő ponthoz érkezett a koronavírus járvány terjedése

Sajnos, Frankfurt nemzetközi repülőtér, az Frankfurt nemzetközi repülőtér ... :(

Ráadásul ahogy nézem Heinsberg pont egy tranzitút kellős közepében van a belga, a holland és a német határ háromszögében.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
7 496
13 679
113
Azért az index, hvg, 444 és blogjaik (pl. NLC) mindent megtesznek a rémhírkeltésért, de már a sajátjaik is elküldik őket melegebb éghajlatra, hogy a tescok régóta így néznek ki, mert nincs elég feltöltő. A kisebb boltokban van, ott még van készlet, bár a csütörtöki akciók miatt a Penny is félig ki volt rabolva.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
1 761
1 100
113
A gazdasági hatásokról
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...s-hirtelen-halalt-hozhat-a-gazdasagban-417363
Zsiday: a koronavírus hirtelen halált hozhat a gazdaságban
Szegény Zsidainak nem szoktak bejönni a jóslatai. Régebben felkapott megmondóember volt, de mióta az alapja is lecsegett néha hallani felőle.
A mostani piaci zuhanások 2-3 hónap múlva még jó beszállópontok is lehetnek.
A magyar állam örülhet: wti a mélybe, bolti fogyasztás a csúcson. Nálunk még hivatalosan vírus sincs: még szállíthatunk árút exportra, míg egyesek nemcsak nem gyártanak, de otthon ülnek.
A kamat is úgy ment fel pár nap alatt 0.6 ra, hogy fel se tünt.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
7 496
13 679
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
8 209
22 325
113


Beteg, lemondták a tervezett miséjét.
Konteo indul!!!!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 851
8 597
113
Sajnos, Frankfurt nemzetközi repülőtér, az Frankfurt nemzetközi repülőtér ... :(

Ráadásul ahogy nézem Heinsberg pont egy tranzitút kellős közepében van a belga, a holland és a német határ háromszögében.Amíg nincs nemzetközi személyforgalom stop, terjedni fog a SARS-CoV-2 vírus...! De ugye ez visszavetné a turizmust, stb.! Az árúforgalom maradhatna, csak úgy, mint ahogy most történik Kínában: Berakodáskor az árúk fertőtlenítése, tartományi határoknál a szállítóeszközök fertőtlenítése, kirakodáskor ismét fertőtlenítik a szállított csomagokat. Ezek nem véletlen lépések Kínában. Amíg ezt nem lépi meg az EU, a tagállamok, meg a világ országai, addig a COVID-19 járvány igen szépen fog terjedni, és hozni fogja az exponenciális terjedési mintázatát.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and laiki