Nap 25 ezer készül..
.
Az 1.2m azert annyira nem sok, ha komoly lakossagi "roham" indulna meg ertuk a patikakban. A maszkot akar naponta többször is cserelni kene, de minimum a nap vegen eldobando.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nap 25 ezer készül..
.
Az 1.2m azert annyira nem sok, ha komoly lakossagi "roham" indulna meg ertuk a patikakban. A maszkot akar naponta többször is cserelni kene, de minimum a nap vegen eldobando.
Müller Cecília országos tisztifőorvos: Mint egy vidéki általános iskola igazgatóhelyettese, aki az igazgató kiesése miatt hirtelen be kellett hogy ugorjon egy szülői értekezletre megnyugtatni a szülőket... Hebegett-habogott, próbálta az elvárt szöveget mondani, de a hangszínén érezni lehetett, hogy maga sem biztos a válaszaiban. Szerintem a jelen helyzetben alkalmatlan egy országos tisztifőorvosi szerepre, sürgősen le kellene váltani. Az egyszerű ügymenetet (háziorvosok tájékoztatása és felkészítése, maszkok terítése stb.) sem tudja megnyugtatóan koordinálni, nincs képben a helyzettel, nem tud fogalmazni. Mi lesz vele, ha szigorú és súlyos intézkedéseket kell hozni???
Remélem jól alakul mindenkinek minden a családodban. Én főleg a fiadnak és akik fiatal, pld. a lányodnál is rendben lesz minden. immunrendszerre gyúrjatok !!! Ezt nem zengik sehol, de ugyan az a megelőzés és immunrendszer erősítés kell most is, mint egy sima influenza vírusnál, tehát erre keress rá, és dőlni fognak a tanácsok. Amúgy nagyon jó pld, a bérescsepp, a rákosoknak is. C vitaminra és vitaminikra a mezei zacskós savanyú káposzta, több vitamint tartalmaz mint bármilyen friss zöldség, és nem drága. Az erjedés miatt lesz ilyen, tehát a nyers káposztát is duplán lepipálja. Vegyél pár félkilóst, kilóst, és etesd az is velük. Majd ma még megírom amit ígértem, hogy ne kelljen pánikolni, meg legyem turbózva az immunrendszer, az a biztos.Fiam 5 évesen sajnos másfél hétig volt esténként reggelig egyedül intenzíven. Nagyon ügyesen bírta. A mája most is szar az akkori miatt, de gyerek. Rendbe fog jönni. Nem örülök a járványnak. De ha ő kibírta, ezek együtt nem tudom mit nyafognak. Apámnál pár hónapja szarok lettek a szövettani leletek, ismét szarul van, vsz kiújult a rák nála. Anyósomnál pár hete kiderült daganat van a mellében, a nejem se ugrál örömében. Szóval, ők veszélyeztetettek, de pánikot kelteni és karantén miatt ugrálni?! Inkább örülnének. Lányomnál az olasz származású osztálytársa vasárnap jött haza olaszból. Bár a lányom kicsi, nem tudom mennyi ebben a valóság, de mégis, Nápoly mellől jöttek autóval ... Ha ez igaz, gratula a süket szüleinek. Se karantén, semmi iskolakihagyás. De ez van. Ebből kell kihozni a legtöbbet. Szerintem túl van lihegve a dolog, mint minden ebben a atomgyors információs sztrádán, a média ismét pánikot kelt, most éppen politikai okokból, anno, hogy minden hülye oltassa be magát H1N1 miatt, mert kellett a zsé a hálózati vakcina előállító haveroknak. Persze ettől még lehet minden olyan, mint 1919ben volt. Szerintem nem lesz, de erre térjünk majd vissza fél év múlva. És idén még EBt is rendeznénk ... De ez van!
A gazdasági hatásokról
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...s-hirtelen-halalt-hozhat-a-gazdasagban-417363
Zsiday: a koronavírus hirtelen halált hozhat a gazdaságban
Ezzel a maszkos modszerrel az a bibi hogy amig eszreveszi az ember magan hogy nincs valami rendben, addig lefertoz tobb ezer embert. Na mindegy.A mai tájékoztató
1.2millio maszk van, beteg még nincs, de több gyanus eset igen, 2 gyanus minta vizsgálat alatt.
https://m.origo.hu/itthon/20200227-gulyas-gergely-kormanyinfo.html
A maszk nem attól óv meg, hogy elkapjuk a betegséget, hanem attól, ha elkaptuk, akkor ne legyen további fertőzés – tette hozzá.1,2 millió maszk most is rendelkezésre áll, és az operatív törzs gondoskodik majd arról, hogy eljussanak a gyógyszertárakba. Folyamatosan gyártják most is a maszkokat.A védekezéshez szükséges szereket közbeszerzés nélkül lehet beszerezni – mondta a miniszter.
Senki ne utazzon fertőzött területre – tette hozzá.Ha valaki fertőzött területről érkezik haza, akkor ne menjen közösségbe. Ha valamilyen tünetet érzékel magán, akkor hívja a háziorvosát, vagy hívja az elérhető zöld számot.A kormányszóvivő felhívta a figyelmet az alapos kézmosásra.Azon gyerekek ne menjenek 14 napig iskolába, akik Észak-Olaszországban jártak. Hasonló vonatkozik a dolgozókra és az egyetemistákra is– tette hozzá. Ha valakiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, az működjön együtt a hatóságokkal – mondta a kormányszóvivő
Remélem jól alakul mindenkinek minden a családodban. Én főleg a fiadnak és akik fiatal, pld. a lányodnál is rendben lesz minden. immunrendszerre gyúrjatok !!! Ezt nem zengik sehol, de ugyan az a megelőzés és immunrendszer erősítés kell most is, mint egy sima influenza vírusnál, tehát erre keress rá, és dőlni fognak a tanácsok. Amúgy nagyon jó pld, a bérescsepp, a rákosoknak is. C vitaminra és vitaminikra a mezei zacskós savanyú káposzta, több vitamint tartalmaz mint bármilyen friss zöldség, és nem drága. Az erjedés miatt lesz ilyen, tehát a nyers káposztát is duplán lepipálja. Vegyél pár félkilóst, kilóst, és etesd az is velük. Majd ma még megírom amit ígértem, hogy ne kelljen pánikolni, meg legyem turbózva az immunrendszer, az a biztos.
Talan nem, a lappangó fázisban jóval kevesebb az esély, hogy fertőzz. Nem távozik annyi életképes vírus a szervezetedből.Ezzel a maszkos modszerrel az a bibi hogy amig eszreveszi az ember magan hogy nincs valami rendben, addig lefertoz tobb ezer embert. Na mindegy.
.
Beri-beri.Nem is nottek nagyra...
Valami dilibetegseget lehet kapni tole ha az ember sokat eszik. Megdagadnak a labaid, vagy ilyesmi.
Ha jol tudom hat eves korig van, vagy ot?Anno, ha vírusos hasmenésed volt, nem mentél suliba addig, míg a védőnő nem engedte. Minden szar lelet kellett, hogy mehessél. Most meg? A védőnőt sem láttam nem tudom hány éve a srácok kapcsán.
Remélem jól alakul mindenkinek minden a családodban. Én főleg a fiadnak és akik fiatal, pld. a lányodnál is rendben lesz minden. immunrendszerre gyúrjatok !!! Ezt nem zengik sehol, de ugyan az a megelőzés és immunrendszer erősítés kell most is, mint egy sima influenza vírusnál, tehát erre keress rá, és dőlni fognak a tanácsok. Amúgy nagyon jó pld, a bérescsepp, a rákosoknak is. C vitaminra és vitaminikra a mezei zacskós savanyú káposzta, több vitamint tartalmaz mint bármilyen friss zöldség, és nem drága. Az erjedés miatt lesz ilyen, tehát a nyers káposztát is duplán lepipálja. Vegyél pár félkilóst, kilóst, és etesd az is velük. Majd ma még megírom amit ígértem, hogy ne kelljen pánikolni, meg legyem turbózva az immunrendszer, az a biztos.
Rosszul tudod. Röviden és hosszan is ez válaszom. Sorry.Bérescsepp az annyit ér, mint a homeopátia, szerintem. Vitaminok szedése szintén értelmetlen szerintem, ha nem vagy vitaminhiányos. Vannak immunerősítő készítmények, mint a colostrum, az sem biztos hogy ér bármit a koronavírus ellen, de a bérescseppnél meg a vitaminnál, savanyúkáposztánál stb. biztos többet.
Nem is nottek nagyra...
Valami dilibetegseget lehet kapni tole ha az ember sokat eszik. Megdagadnak a labaid, vagy ilyesmi.
Valami dilibetegseget lehet kapni tole ha az ember sokat eszik.
Én ilyen téli taknyos-torokfájós időkre mindig bekeverek egy üveg ördögűzőt. Általában valami zordabb szilvapáleszt(52fok felettit) kibélelek mézzel meg rádobálok erőspaprikát. Néhány hónapig áll hogy összeérjen, az bármit kiírt ami meg akar támadni.Pár hete hoztam el több liter pálinkát a sógoromtól, tehát az immunrendszererősítésre felnőtteknek felkészültünk.