Igen, kell még várni, ugyanis mind a két hírforrás 1., a vakcina szabad gyárthatóságáról 2., a vakcina gyártási jogba adásáról HITELES FORRRÁSBÓL SZÁRMAZIK !!! A két hiteles forrás ugye nem ugyan az, az egyik a fejlesztők, a másik az állami oldal, a finanszírozók, úgy hogy lehet hogy csörte is lesz ebből adódóan köztük, mert így konkrétan a finanszírozók segget csináltak a fejlesztők szájából, ami ráadásul egy non-profit szervezet, és nem ez lesz az első vakcinájuk ami sikeresen működni is fog. Ráadásul a fejlesztők már egy rakás helyen egyezkednek a gyártókkal, indiával meg is egyeztek 40 millió darabról, és (a fejlesztők ezt nyilatkozták) több helyen már 3-4 héttel ezelőtt a tárgyalások végén tartottak, a megállapodások előtt. Igaz hogy nonprofit a fejlesztés, de költségeket akkor is kell fizetni a vakcina kifejlesztőjének, valamint az ellenőrzési és visszavonási jogának is meg kell lennie, mert ezzel a vakcinával a fejlesztőnek felelőssége is van. (pld. biztosításnak is lenni kell a gyártáshoz, ha valami humán károsodás lépne fel később a vakcinával, ha csak 1-2 enyhébb eset is, akkor is kell a gyártáshoz lennie, stb.)
Azt hogy azt mondtam, az angolok el vannak szállva, igazolta a brexit is, de konkrétan ma is kint élő magyaroktól származnak az értesüléseim, akik már be vannak épülve az országba, de még magyar állampolgárok. Nincs is itthon már ingatlanjuk. Amúgy pedig az intelligens elit réteghez tartoznak, pld. számítógépes szakemberek, programozók, tehát nem segédmunkásoktól kaptam az infokat, hanem a középosztályba tartozó képzett, intelligens, napi szinten kiemelten tájékozott, az angol társadalomba beépült és elfogadott személyektől, akik perfekt angoltudásúak mellesleg, és a legtöbben családostul élnek kint. Olyan ismerőseim is vannak, akik kulimunkát végeztek kint, akik csak a "vendégmunkás" kategóriában vannak, de velük szóba sem került ilyen amikor beszéltem velük, egyébként meg ők nem is tudtak volna releváns információkat adni ilyen vagy hasonló témákban. Én pedig amúgy nem tartozom / tartoztam semmilyen szekértáborhoz soha, ez mindig problémát jelent, mert balról és jobbról is állandóan beszólogatnak a függetlenségem miatt. Szóval egyáltalán nincs igazad, hogy te is engem kezdesz hibáztatni. Régóta foglalkozom világpolitikával is, rengeteg disznóságról tudok, ez nem is tartozik a nagyok közé, még ha országok is fognak belerokkanni abba, ha igaznak bizonyulnak a hírek. Te még nem írtál nekem, de most jegyezd meg, hogy semmilyen politikai oldalhoz nem tartozok, és jobbra, balra, a középtől a szélekig bárkit megkritizálok akit kell, aki alapos okot szolgáltat rá. És ez egy alapos ok volt. Másrészt tudok anglián belüli egymás-közti mocskos-nagy disznóságokról is, de azokból semmit nem kevertem ide ! "Kapise" ?
Tisztában vagyok vele, nagyon is TUDOM, hogy a világ különböző részein (MINDENHOL) vannak vannak ostoba és aljas emberek, sőt nem is kevés ilyen van a világon. Igen, a realitásokkal számolok ÉN IS MINDIG, ezért is szokott minden klappolni az időben, amiről írni szoktam. Persze akkor van hogy hihetetlennek tűnik amit írok, de aztán mégis a legtöbbször bejön az értékelésem.
Amúgy nagyon nem vagyok nyugati mániás, de a fejlődő országokkal is van baj bőven, szóval a xar világméretűen el van oszolva, jut belőle mindenhová, sokszor bőven, kelettől nyugatig, északtól délig.
Ne próbáld ráhúzni arra amit mondtam az angol ellenességet, bármilyen nemzetnek beolvasok, ha úgy adódik, hogy alapos ok van rá. Náluk most van. Más kérdésekben is, de azt NEM KEVEREM IDE ! Más nációkkal is vannak hasonló problémák, nem csak az angolokkal. Agaz az amiket állítottam, hideg fejjel mérlegelve, a realitásokkal alátámasztva ! Igen, nálunk is van amiről tudnék mit mesélni, a magyarok sem egy "csodanép", aki jobb lenne a többinél. Szóval nagyon nem értek egyet azzal "amit megpróbáltál rám varrni" !
Igen, lehet hogy kevés még az információ a mostani Oxfordi vakcinás helyzetről, újabb hírek kellenek róla. Lehet dezinformáció is a mostani hír. A korábbi, a fejlesztőké nem lehet, mivel ott a "főkonstruktőrrel" készítettek interjút, amit neki jóvá is kellett hagynia, tehát az egy biztos pont a témában.. Lehet az is, hogy a szponzorok feje felett / a hátuk mögött kavartak be, és kötöttek megállapodásokat. Nem ez lenne az első ilyen eset. Az angol állami hozzáállást, a kritikáját fenntartom, mert sajnos IGAZ ! Nincs itt semmiféle "fröcskölés", amúgy nagyom nem bírom ezt a szóhasználatot sem, mert a jobb és a bal oldal is sokszor ezt szajkózza, ha kell, ha nem !!! (utoljára - nem tartozom egyikhez sem, mindegyik van baja bőven sajnos !!!
) Remélem mindent megértettél amit írtam, mert többet nem mondom el.
(mellesleg számomra te nem látszol függetlennek, sorry...
)