Mesélj misinator, engem érdekel miket tapasztalsz!
Pontosan tudjátok, hogy semmi érdemi információval nem szolgálhatok - a munkaviszonyom védelme érdekében.
Az eddig kijelölt részlegek igen rövid idő alatt telítődtek - erről a a híroldalak is beszámoltak. Az ezekben dolgozókra ( illetve ránk is) igen-igen nagy mentális és munkateher hárul. Ahogy a kórház vezetésére is.
A helyzet ugyanis óráról órára új kihívások elé állítja a kórház teljes működtető személyzetét.
Mi is megfeszített és rendszeresen túlórákba futó napi munkavégzéssel próbáljuk ellátva tartani a részlegeket.
A telítődés átmeneti megnyugvást jelent, mert azt jelenti, hogy ettől tovább - újabb telephely bevonásáig - nem fokozódik a terhelés.
Mérhetetlen szerencse, hogy az ellátás szempontjából kritikus részlegek dolgozói között még csak elszórtan jelentkezett a fertőzés. (Magamon csodálkozok, hogy - úgy tűnik - még eddig megúsztam.) A híradásokból is tudjátok, még a teljes védőfelszerelésben dolgozók sincsenek száz százalékos biztonságban. (Hogy aztán hol fertőződnek meg ténylegesen, azt ugye a lappangási idő miatt nem lehet beazonosítani)
Igen, lehet átvezényelni itt is, mint a szakdolgozók esetében, csak ugye itt is a betanítási idő, meg aki betanít, addig sem tud maximális kapacitással dolgozni...
Szóval eddig szerencsések voltunk, vagyunk.
Ezek a sorok most olyan "híróskodásnak" tűnnek, de ha belenéznétek a dolgozók szemébe, látnátok a meggyötört, elcsigázott (eddig ilyennek csak egyéni tragédiák esetén szoktam őket látni) arcokat, akkor elfogadnátok, hogy nem túlzok.
Pls. ne terjesszétek.