Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 047
83 218
113
bdff16102ebe66a7eb34d19c7873136530cc17af9027090baac5bb09599a0e77.jpg
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 362
113
Mai szlovakiai helyzet:

11 uj fertozott, eddig osszesen 32

A péntek kora délután diagnosztizált esetek:
  • két pozsonyi férfi, mindketten otthoni karanténban
  • egy kassai nő, szintén otthoni karanténban
  • egy pozsonyi fiú, akit a Gyermekbetegségek Nemzeti Intézetében (NÚDCH) kezelnek
  • egy nő a Túrócszentmártoni Egyetemi Kórházban
  • valamint egy nő, két férfi és egy fiú, akiket a Túrócszentmártoni Egyetemi Kórházban vizsgáltak ki – ők is otthoni karanténban tartózkodnak
+2 eset van eddig fertozesmentes regiokbol: Nagyszombat (Trnava), Besztercebanya (B. Bystrica)

https://ujszo.com/kozelet/ujabb-ket...irus-fertozest-32-re-nott-a-fertozottek-szama
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Ainz

Member
2017. április 18.
58
88
18
Nem lesz Olimpia.. Hiába tryhardolnak, hogy nem fogják lefújni.
Kb minden rendezvényt, showt, filmet, de tényleg mindent lemondtam, eltoltak stb.
A járvány még az olaszoknál sem peakelt.. hozzájuk képest meg a többi ország 1-2-3 hetes késésben van.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a Lemilblognak is foglalkoznia kell ezzel a felvetéssel. Elöljáróban szükségesnek tartom hangsúlyozni, hogy megközelítésem kifejezetten elméleti. Úgy is mondhatnám: egyszerű gondolatkísérlet, aminek kifejtése során kizárólag olyan információkat és adatokat használtam fel, amelyek mindenki számára hozzáférhetőek. Na és egy kis józan észt és minimális mértékben logisztikai, illetve logikai módszereket.
Néhány szó a budapesti karanténról
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 910
22 405
113
valojaban prezlire volt szuksege :D

igen a kenyeret le lehet fagyasztani. Kulonben nalam is a kenyer a szuk kereztmetszet, azert kell majd bemenni az uzletbe. A szlovakiai helyzetkep nem ilyen amugy, nincs hiszteria a boltokban van aru rendesen, a kezfertotlenito es a retesliszt az ami jelenleg nincs. Amugy nem tudom mire velni a kepet, mert ennyi kifli sosem volt egyszerre a Billaban :D Lehet a havi szarazkifli mennyiseget vitte a disznoknak, vagy akarmi...

ez biztos nem a virus miatt van.

vagy a csavo csak kiflit akar enni?

en ha keszulnek nem kiflit vennek nagy csomagban hanem sok minden mast (rizst,konzervet,lisztet stb)
A tag valószínű száraz kiflit gyűjtöget,... de pl tegnap este a Kauflandokban totál ítéletnapi állapottok voltak...
 
T

Törölt tag 467

Guest
Nem értem a tanárok fizuja miért probléma, eleve egész évben fizetik őket, viszont nyilván sokkal több a szabadságuk, mint bárki másnak. Ugyanúgy kapniuk kell fizetést, mint bármikor máskor, nyáron meg befejezhetik a tanévet.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Tényleg, köszi, de a linkben lévő linket már nem olvastam el ... és ezután se fogom (nehogy már egy linkben lévő linkek további linkjeit is végig kelljen bogarászni) :eek:. Ha valaki szerint fontos valami, akkor linkelje be közvetlenül is ...

Amit én fontosnak véltem, azt linkeltem, nem tudhattam előre, hogy valaki "megmondóemberezni" fog; ha tudom, akkor idéztem volna elsőre. :p
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113

Öreg

Active Member
2018. február 25.
64
197
33
Ennek a vírusnak a terjedése kapcsán 100%- ig kijelenthető , hogy "természetes" módon terjedt el a világban ennyire gyorsan? Bocs ha hülyeséget kérdezek de annyira gyorsnak tűnik a terjedése a világba,hogy szinte hihetetlen számomra.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Iráni realitások:


Nem minden a pénzen múlik a járványok kezelése során: hiába a svájci a világ egyik legjobb egészségügyi rendszere, és van kifejezetten sok kórházi ágy lakosságarányosan, a járvány kezeléséhez ez önmagában kevés. Az európai országok többsége vonakodott a megfelelő óvintézkedések, korlátozások elrendelésétől, alapvetően a gazdaság védelmében. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz már egy hete is erősen kritizálta azokat az országokat, amelyek nem veszik elég komolyan a koronavírus elleni fellépést. Hiába szólította fel az EU-t a WHO már február 27-én, hogy nyilvánítsa járvánnyá a koronavírust, nem voltak igazán gyors lépések. Sajnos Európára továbbra is jellemző a lassú reakció, de talán ennél is nagyobb baj, hogy az egyes országok igen eltérően kezelik a válságot, látványosan hiányzik a koordináció a kontinensen. A WHO pont azért nyilvánította világjárvánnyá a koronavírust március 11-én, hogy végre vegyék komolyan a politikusok a kihívást. Bár ilyen jogi kategória nincsen, de ezzel akarták a figyelmet felkelteni. A WHO központja a svájci Genfben van, és igencsak visszás, hogy a világ egyik leggazdagabb országában sem tesznek eleget a járvány megállítására. Érdemes az alábbi ábrán az európai országok és Japán adatait összehasonlítani: látványosan gyorsabban tud a vírus terjedni kontinensünkön, mint a jóval felkészültebb ázsiai országban.
Az egyik leggazdagabb európai ország elképesztő bénázással segíti a koronavírus terjedését
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 520
15 024
113
En mint magyar allampolgar, allampolgari kotelessegemnel fogva tehetek e feljelentest abban az esetben ha egy kozoktatasi intezmeny megszegi a Kozponti Partbizottsag altal hozott dontest es onkenyesen bezar?
Jarvany illetve veszelyhelyzet idejen a karhatalom vagy a tanacselnok felel a rend visszaallitasa vegett?
Az iskola illetve ovodaigazgato peldas megbuntetese elosegitene e nepunk szilard egyseget?

Az ki van zárva, hogy az én Hazám polgára legyél.....Először magyarul kéne megtanulni írni, gondolkozni, érezni...