Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem, még várnék hat napot legalább, de minden valószínűség arra mutat, hogy ez a kijárási korlátozások következménye. Pont időben vagyunk, három hét telt el!BCG oltás jó oldala talán kijött
Ime az interjú a svéd koronavírus stratégia irányítójával:
https://qubit.hu/2020/04/19/a-sved-...893.300648077.1587275625-355340833.1577436042
A párommal beszélgettünk erről a svéd hozzáállásról. Ő olvasott egy könyvet, a címe Lagom, svéd életstílus amely kiegyensúlyozottá tesz. Ez alapján teljesen érthető számára a svéd intézkedéssek, és ott az emberek ezt el is fogadják.Én ezt "stratégiának" nemigen nevezném, inkább egy magyarázatnak, amikor utólag gyártanak egy "magyarázatot" az elcseszett hozzáállásukhoz. Jelen állás szerint inkább "orosz rulettet" játszottak az idős svéd népességgel, akik igazából létrehozták a svéd jólléti államot. Én inkább a seggüket szétrúgatnám és elzavartatnám a jelenlegi svéd kormánynak. Szerintem van bőven a számlájukon, amit a svédek ellen elkövetnek.
Örülök hogy hoztad ezt a cikket. Azzal nem megyünk semmire, ha homokba dugjuk a fejünket. Jó cikk vagy nem, a széles látókör mindennek az alapja.
Nyáron megyünk szabira, akkor nem lehet járvány.2 hét múlva tetőzik már a járvány? Eddig a nyárra jósolták, nem? Mi történt?
Hát igen, most, hogy van egy konkrét dátum, talán meg kellene fontolni 3-4 hét csúsztatást.Május 4-én meg a magyarból érettségizők megünneplik, hogy túl vagyunk a csúcson... másnap meg a matekon ismét, szerdán meg ugye történelem...
Azért én megtoldanám azon országok listáját, ahol a polgár nem bizik állam bácsiban (mièrt bácsi? Mert negativ asszociàció?) és az állam nem bizik a polgárban. Különösen a mostani helyzetben.A párommal beszélgettünk erről a svéd hozzáállásról. Ő olvasott egy könyvet, a címe Lagom, svéd életstílus amely kiegyensúlyozottá tesz. Ez alapján teljesen érthető számára a svéd intézkedéssek, és ott az emberek ezt el is fogadják.
Na meg inkább Magyarországra jellemző hogy a pógár nem bízik az állam bácsiban és állam bácsi sem bízik a pógárban.
Állam bácsi= cukros bácsi.Azért én megtoldanám azon országok listáját, ahol a polgár nem bizik állam bácsiban (mièrt bácsi? Mert negativ asszociàció?) és az állam nem bizik a polgárban. Különösen a mostani helyzetben.
A svéd hozzáállásról az a véleményem, hogy öngyilkos hozzáállás, úgy a koronavírus mint az illegális migráció kezelésének kapcsán is ezt látom.A párommal beszélgettünk erről a svéd hozzáállásról. Ő olvasott egy könyvet, a címe Lagom, svéd életstílus amely kiegyensúlyozottá tesz. Ez alapján teljesen érthető számára a svéd intézkedéssek, és ott az emberek ezt el is fogadják.
Na meg inkább Magyarországra jellemző hogy a pógár nem bízik az állam bácsiban és állam bácsi sem bízik a pógárban.
Sajnos semmilyen pozitív hatását egyenlőre nem találták a BCG oltásnak. Ennek ellenére egy kísérlet most folyik, több ezer fő orvosi és kórházi személyzettel, ha jól emlékszem a belgáknál. Eredmény leghamarabb május vége, július elejére várható. Lényeges, a statisztisztikában kimutatható védelmet nem találtak, tehát már el van vetve a BCG oltás védő hatása. A kísérletet már ennek tudtával indították el, ami majd megerősítheti ezt az adatot. Az EÜ dolgozók számára csak előnyt jelent a BCG oltás, ezért nem állították le a tesztprogramot.BCG oltás jó oldala talán kijött
Ebben igazad van, hogy ez háborús helyzetnek számít, ezt én is írtam régebben. Most is úgy tartom, ez nem változott. Amúgy a megnyugtató hosszú távra a SARS-CoV-2 elleni vakcina fejlesztésében az, hogy 70+ ilyen fejlesztés fut, különféle immunizálási módszerre, így széles sávban a teljes palettát lefedi bőséggel, tehát megoldás lesz rá. De viszont ARRA SEMMI GARANCIA NINCS, HOGY EZ 1 ÉVEN BELÜL SIKERÜL IS !!! Imádkozzál sokat ez-ügyben, mert sajnos van miért ! (ugye nem "véletlenül" nem fejtegettem a kudarc lehetőségeit, ugyanis nem jó ötlet az ördögöt a falra festeni, mert... Na erről van szó ! Most sem magam miatt tettem, mert eddig is elmondhattam volna mindezt, aztán mégis mélyen hallgattam róla... )Nem vagyok annyira pesszimista mint te a vakcinával kapcsolatban. Nem számolsz a probléma megoldó kreatív tényezővel. Hülyén hangzik de "háborús" nyomás alatti időkben ez a tényező hatványozottan növekszik. Nyugodt békeidőben elaposodik. Persze nem jelenti azt hogy nincs buktató sőt! Másfél-2 évven belül már lesz használható vakcina. Verseny szellem van meg minden is
Őszintén sajnállak. Nem tudok sem a kedves feleségeddel egyetérteni, sem veled. Sorry... A svédek mindent megtesznek a svéd állam lenullázásáért, ami egyszer el is fog jönni, nem is olyan sokára. A svéd valóság már nem olyan szirupos mint 30 éve volt, hanem kezd olyan háborús lenni, mint a vikingek idejében. Ha annyira jók lennének a "megvilágosodásban", anno sem kellett volna véres háborúkat és (rabló)hadjáratokat folytatniuk. A feleséged valami ultrafeminista páccal átitatott svéd könyvet olvasott. Az igazi svédeknek hamarosan újra a harcos vikingek kora jön, ha nem akarják elveszteni VÉGLEG svédországot. Írd fel fel ezt a falra, nehogy elfelejtsd. Max. 20 éven belül ki fog törni svédországban a polgárháború. (amúgy voltak ott fasiszta eszmék is 80 éve, szóval hagyjuk ezt "a nagyon okos svédek" eszmefuttatásod, mert nem igaz, és túlságosan keveset tudtok róluk a feleségeddel együtt ! )A párommal beszélgettünk erről a svéd hozzáállásról. Ő olvasott egy könyvet, a címe Lagom, svéd életstílus amely kiegyensúlyozottá tesz. Ez alapján teljesen érthető számára a svéd intézkedéssek, és ott az emberek ezt el is fogadják.
A svéd hozzáállásról az a véleményem, hogy öngyilkos hozzáállás, úgy a koronavírus mint az illegális migráció kezelésének kapcsán is ezt látom.
Szerintem Magyarországon a döntő többség bízik a jelenlegi vezetésben "állam bácsiban", nem véletlen, hogy Európában évek óta nálunk van az egyik legstabilabb kormányzat.
Jól számoltál, Orbán is igy számolt. Május 3 a csucs, addigra kell 5.000 lelegeztetőgép, a többi extra ha kitör a háború.
Ha ennyire birkák, meg is érdemlik a bukást. Azoktól vették el az orvosi ellátást, akik ezért a svéd jólléti államért megdolgoztak !!! Most "hálából" a svéd ultraliberálisok beterelik őket a koporsóikba ??? Akiknek a bevándorlók most is sokkal fontosabbak, mint a saját őseik, a saját öregjeik ??? Csak várd ki a végét, a tisztességes svédek zsebében már kinyílt a bicska eddig is, csak az elnyomás miatt nem hallottad a hangjukat. De most ez fel fog erősödni szerintem. Nekem megvan a véleményem a svéd ultra liberálisokról és ultrafemekről, és már a világnak is megvan. A világ egyre inkább elhatárolódik tőlük mindenben. Ez is elmond mindent a svéd kormányról. Mákjuk van, hogy legutoljára sem buktak el, de már csak egy paraszthajszálon múlott a doilog. Pontosabban a bevándorlóik miatt, mert a svédek már menesztették volna ezt az alakulatot. Csak a bevándorlók mentették meg a hatalmukat, de legközelebb már ez sem fog segíteni szerintem.Az írásom nem arra irányult, hogy jó-e a hozzáállásuk. Mindössze arra hogy ott nem fog fellázadni a nép az állam ellen. Ha Magyarországon olyat mondanának hogy a 70 év felettiek nem kapnak intenzív osztályon helyet akármi miatt, akkor itt polgár háború lenne.
A svédek nem egyenlőek a vikingekkel. A kereszténység ki írtotta belőlük.
Jól számoltál, Orbán is igy számolt. Május 3 a csucs, addigra kell 5.000 lelegeztetőgép, a többi extra ha kitör a háború.
Ha ennyire birkák, meg is érdemlik a bukást. Azoktól vették el az orvosi ellátást, akik ezért a svéd jólléti államért megdolgoztak !!! Most "hálából" a svéd ultraliberálisok beterelik őket a koporsóikba ??? Akiknek a bevándorlók most is sokkal fontosabbak, mint a saját őseik, a saját öregjeik ??? Csak várd ki a végét, a tisztességes svédek zsebében már kinyílt a bicska eddig is, csak az elnyomás miatt nem hallottad a hangjukat. De most ez fel fog erősödni szerintem. Nekem megvan a véleményem a svéd ultra liberálisokról és ultrafemekről, és már a világnak is megvan. A világ egyre inkább elhatárolódik tőlük mindenben. Ez is elmond mindent a svéd kormányról. Mákjuk van, hogy legutoljára sem buktak el, de már csak egy paraszthajszálon múlott a doilog. Pontosabban a bevándorlóik miatt, mert a svédek már menesztették volna ezt az alakulatot. Csak a bevándorlók mentették meg a hatalmukat, de legközelebb már ez sem fog segíteni szerintem.
A svéd hozzáállásról az a véleményem, hogy öngyilkos hozzáállás, úgy a koronavírus mint az illegális migráció kezelésének kapcsán is ezt látom.
Szerintem Magyarországon a döntő többség bízik a jelenlegi vezetésben "állam bácsiban", nem véletlen, hogy Európában évek óta nálunk van az egyik legstabilabb kormányzat.
én nem török pálcát a svéd hozzáállás fellett,innen Magyarországról de arra kíváncsi lennék,hogy hogyan vélekednek erről az ott élők,ha esetleg van olyan htka tag aki ott él (úgy tudom van)akkor ne fogja vissza magát,ha kedvet érez hozzá beszámolhatna nekunk az ottani helyzetről,én személy szerint (de szerintem mások is) örülnék egy helyzetjelentésnek Svédországból.