Sztem nem szabad várni. Fellázad a nép, kicsi a kockázat, ezt vállalni kell. Mki akarja a nyitást. Az óvatosság most többet árt mint használ. Belgiumban napi 300-600 esetre lazítanak. Most az új fertőzöttek csak harmada volt pesti.
Azért igen nagyon vigyázni kell ezzel a "nyitogatással", mert könnyen elindulhat egy négyzetes vagy logaritmikus terjedés, és ha elég nagy volt a mozgásuk a fertőzötteknek, az egy olyan felfutást tud okozni, hogy képtelenség megfogni, kivéve a kínai teljes lezárási szisztémát !!!
Ugye korábban (március elején) nem véletlenül képviseltem brutálisan radikális karanténozási szisztémát ott ahol felüti a fejét a vírus. Lehet nyitni, de brutálisan szigorú szabályok mellett !!! Semmi "lazulás", mert a nyári kedvezőbb védelmi helyzet ellenére (hőmérséklet + UV + baktériumok) ha egy ponton túl beindul, azt SENKI nem tudja többé megállítani ! Hiába minden kedvező helyzet. Szóval csak óvatosan a nagy nyitásokkal, mert ez olyan mint tűzvészek, ha egyszer van elég éghető anyag (itt megfertőzhető lakosság), azt ha "berobban" a terjedés, többé senki nem képes megállítani. Ugye erre pont tavaly megkaptuk a példákat, Kaliforniában (több éven át ismétlődően), Ausztráliában (esély sem marad a megállítására), Oroszországban (szinte csak magától meg a jó égtől állt csak meg...). Szóval ez a helyzet a vírusra is igaz. Lokalizálni kíméletlen könyörtelenséggel a gócokra, az új felbukkanó terjedési pontokra, és nagyon szigorú szabályokat életben tartani ! (kíméletlen könyörtelenséggel, CSAK EZ AMI MŰKÖDIK !!!) Látható volt már előre március elején, hogy le fogja tarolni európát a járvány, mert nem képviselték azt a könyörtelen és kíméletlen karanténozást és szabályozást AMIT MEG KELLETT VOLNA TENNI ! Szóval ez is egy nagyon jó példa arra, hogy nagyon nem lehet ellazulni, mert itt nálunk is beindul ugyan az, mint Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Angliában, az US-ben, Oroszországban, most Ukrajnában, Belorussziában, stb. stb. Nagyon észnél kell lenni, mert nem csökkent a veszély a berobbanásra, hanem a többszörösére nőtt ! A kontrolláláshoz ha kitör fertőzés iszonyatos PCR kapacitás kell, hogy lokalizálni lehessen. Ez ugye nem csak a PCR gépek, hanem 4-5 ezer fős kiképzett és felszerelt 0-24-ben bevethető egységek, tesztelők, interjúvolók (kikérdezők), rendfenntartók és ellenőrzők, laborszemélyzetek, meg egy rakás reagens és vírusvédelmis labor, kb. 10000 nap/fő PCR tesztelési kapacitással. CSAK ezzel lehet lokalizálni egy kitörést ! Meg végtelen szigorral...
Más
Az előzetes (korábbi) jóslataimnak megfelelően most május közepére valóban kezd körvonalazódni a jövő. Az őszre augusztus vége szeptember elejére remélhetően legalább 3 vakcina lefutja a teljes III. fázist, és a gyártás mennyisége csak a kérdés. Trumpék átvették a az Oxfordi - Indiai koprodukciós rendszert, és a teszteletlen vakcina jelöltekre is beállítják a több-száz milliós kapacitású gyártói kapacitásokat. Valószínűleg hallgatólagosan Putyinék ugyan ezt fogják tenni, és a kínaiak is. Biztos lesz még több is közben, pld. az EU-ban is. Szóval a helyzet stabilizálódni fog. Nem engedheti meg senki, egyetlen ország sem, hogy az ősszel letolt gatyával érjen őket egy második felfutás, mert az a kegyelemdöfés lesz (gazdasági összeomlás!!!). Szóval elég nagy a tét ahhoz, biztosak lehessünk, meg lesz fékezve. Maszk is lesz elég. Orvosi / kórházi felszerelés is. A másik vonalon is feltűntek hatásos szerek, így a mesterséges antitestek is, aminek a kutatását én is erőltettem nálunk, és folyamatban is van teljes gázzal. Az oroszok is sikeres gyógyszer tesztekről beszélnek, tehát lesz mivel kezelni a betegeket is. A francia teszt is jó lett, és több még csak ebben a hónapban és jövő hónap elején fog véget érni, remélhetően lesznek közte újabb ütős antivirális szerek. Tehát ahogy korábban már többször is írtam, a "mind meghalunk" nem fog eljönni, és ahogy írtam, az is igaz lesz, hogy májusban lassan sínre kerül a védekezés minden vonalon. Csak az idő nyerés a fontos, azzal versenyzünk most ! Ezt is mondtam már sokszor, időt kell nyernünk. Ez most meg van, csak ne játsszuk el, mert nagyon könnyű elcseszni minden eddigi eredményt.