Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nos mint többen észrevették újra vagyok. Néhány embernek nehezére fog esni (pld. shektor11, ogre, stb.), de kiváló pszichojavító szereket lehet beszerezni a gyógyszertárakban... :) :p

December közepén megszemléltem a COVID VÖRÖS ZÓNÁT... BELÜLRŐL.. :)

Namost viccelhetnék is ezzel, de nincs kedvem hozzá, mert már annyi kiváló embert vesztett az ország, ami az én gyomromat megfekszi !
Én most is azt mondom, hogy az ÖSSZES AZT HANGOZTATÓ NICKET KI KELLETT VOLNA TILTANI INNEN SZEPTEMBER VÉGÉN LEGALÁBB 6 HÓNAPRA, aki helyeselte vagy lájkolta, hogy "alig van covid halott, és ő nem sajnál majd senkit aki meg fog halni covidban" !!!!! (SHEKTOR11, OGRE... STB.) Így utólag is azt javasolnám a vezetésnek, hogy ugyan lapozzanak már vissza ebben a topic-ban oda, és az összesnek utólag adjanak 3 hónap kitiltást EBBŐL A TOPICBÓL ! Ennyi a kérésem utólag ! (akkor fél év volt fejenként) Vagy tesék még várni 5000 halottat, amiben megint sok értékes ember lesz... El kéne ezen gondolkodni.

Amúgy minden szempontból pontosak voltak az előrejelzéseim. Még most is pontosak ! :eek::p Áprilisra várható az áttörés, szerencsés esetben május elsején lesz mit ünnepelni. A járvány felfutása is stimmelt, nem ragoznám, de elkerülhettük volna.

A mutációk - világosan megmondtam, hogy hogy minél jobban terjed a világon a járvány, "Damoklész kardja" annál vékonyabb hajszálon függ a fejünk felett, és szinte biztosan ránk is fog esni. Eddig 3 lényeges mutációnál tartunk, de még mindig úgy-ahogy megúsztuk. Lehetséges sajnos sokkal rosszabb mutáció is. Azon kívül hogy tűzzel-vassal próbáljuk visszaszorítani ezt a rohadék covidot (amivel nem sokra jutottunk) az imádkozás van még. Kb. hasonló vagy talán még jobb esélyekkel is kecsegtet az előzőnél. Ez a valóság.

Na de hogy is volt ez a "COVID VÖRÖS ZÓNA" látogatásom ? :) Nem volt túl hosszú, de alaposan beleláttam a védelmi rendszerbe. Úgy hívják hogy KEK, vagyis Kovid Ellátó Központ. Nos aki kezdettől olvassa a topic-ot az tudja, hogy hírhedt túlélő vagyok, olyan "renegát hegylakó" féle. Én SOHA nem keresem az ilyen helyzeteket, de a helyzetek annál inkább keresnek állandóan engem. Mindent megpróbáltam elkerülni a megfertőződésre, de mint utólag kiderült, én már akkor megkaptam (először), amikor még azt sem lehetett tudni, hogy ez a vírus létezik ! :D:D (akkor még azt hittem hogy az egy ételmérgezés, amit ajándékba kaptam étellel, de aztán utólag kiderült, hogy nem az volt... ) Aztán később két enyhébb újra fertőződéssel megint elkaptam, így valószínűleg fullos védelmem van a coviddal szemben. Namost ha ezután feltűnne egy durvább változat, akkor ez igan nagy előnyt jelent a számomra... sorry... :p Szóval ezzel a vörös beszippantásával (megint :D) az akaratomon kívül alaposan letesztelték a rezisztenciámat. Eleve fent voltam osztályon, ahol a folyosón végig covid-os szobák voltak, szóval a levegőben is covid volt. De ez sem fertőzött meg. Na de egy felelőtlen nővér az fizikailag is letesztelte fertőtlenítés nélküli tűvel "vércukormérés" ürüggyel, hogy szúrva is elég ellenálló vagyok-e a covidnak. Az voltam. :p Viszont mikor kikerültem a fertőzéstől a fél ujjam feldagadt gennyesre. De a covid-nak ellenálltam, később sem került elő. :)

Összesen 4 napot töltöttem a vörös zónában a KEK-en. Volt alkalmam sokat beszélgetni az orvosokkal és a vezető orvossal is, én nagyon csíptem őket. Amúgy annyit tudok mindenkinek mondani, hogy a pécsi KEK-en a legkiválóbb orvosok dolgoznak, és a felszerelés + a protokoll is kiváló. Persze ilyen nővérek előfordulhatnak, erről nem ők tehetnek. Remélhetőleg ezt a hibát utólag "kilőttem" és javították. Amúgy mindenki full be volt öltözve 7/24-ben. Senkit nem hallottam panaszkodni hogy be van öltözve. Gyógytornászok is vannak minden nap, senki nem hagyhatja el magát, akit kell azt noszogatják, biztatják, segítik, senkit nem hagynak magára, ez ugye a pszichológiai része a kezeléseknek ami segíti a felépülésük. Hallottam olyant akinek kellett a napi noszogatás / biztatás a mozgásra és csinálták lelkiismeretesen. A nyáron írtam egy postban hogy új CT-t hoztak, direkt a KEK-nek (fénykép is van a cikkben) Nos ez a vadiúj CT 7/24-ben megy. Aki átlépi "a vörös zóna" bejáratát, a főorvostól a takarítóig és a betegek vagy gyanúsak is 12 órán belül bekerülnek ebbe a CT-be. Persze az ott dolgozók nem naponta, de időnként ők is gyanú esetén újra.

Összesen 4 PCR mintát vettek tőlem, mind negatív lett. Így kerültem ki a 4. napon. Elvileg be sem kerülhettem volna, de a gépezet engem is "beszippantott" a vörös zónába. Az hogy engem életem során minden utolér ezen nem is csodálkozom, ez mindig így megy nálam. Viszont cserébe mindent megúszok... :D:D:p

Ja, szavazás a lájkokkal :D (vagy savazás a lájkokkal ??? :p) Piros fej - neked kell a nyugtató adagod, mert újra itt vagyok meg pláne... ;) Kék lájk - te örülsz hogy újra írtam Vicces - mindig is bolond voltál :p Hűha - szerintem te új vagy itt... ;) Szomorú - szedd be az antidepresszánsodat mert elfelejtetted...

December közepe óta úgy döntöttem kiveszek egy kis covid szabadságot a HTKA-n. Most sem nagyon leszek csak ritkán, majd talán februártól, ha törlik a korlátozásokat, amik nincsenek is az EU-ban, hiszen az ősszel a politikusi óvódás kiscsoport együtt harsogta, hogy semmilyen körülmények között NEM ÁLLÍTJÁK LE A GAZDASÁGOT !!!!!! :eek: :D :D :D :D :D AMIN ÉN CSAK HARSÁNYAN RÖHÖGTEM AKKOR, HOGY MAJD MEGLÁTJUK... ;):D:D
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Bill getznek van vakcinagyártási tapasztalata. Ha jól tudom indiából páros lábbal rúgták ki 15 000 autoimmun lány után kenyában meg gyerekgyilkosnak hívják. :p De az nem tudom melyik nagysikerű cége volt.
A Billi gyereknek akkora hatalmas vakcinagyártási tapasztalata van, hogy azért alapítottak egy új céget, amit senki nem ismer, hátha így talán majd bedőlnek neki megint páran... :p Úgy néz ki bejött, az EU is bedőlt... ;) :p
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 372
24 745
113
Az oltásnál már csak egy félelmetesebb dolog van a regisztráció....rengeteg új infot tud meg rólad a kormány, jah nem!!!
Én úgy gondolom, hogy már tudnak minden olyat, ami érdekli őket!

Most viszont úgy jártam/jártak, hogy az elektonikus regisztrációnál az UPC E_mail címemet adtam meg és közben kiderült, hogy a szolgáltató Vodafone megszünteti ezen szolgálatását. Megváltoztatni nem tudom. :(

Így a papír alapúnál gmail címet adtam meg. Valahol ciki ez az egész. :(
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Tökéletesen összefoglaltad.
Ennyi kiegészítésem lenne! Szigorúan erős idegzetűeknek csak!
..

Szlávik János nyilatkozott az RNS-alapú vakcinákról:

Lovász Kolos összefoglalása az oltástípusok négy nagy csoportjáról. Én itt csak az első, legérdekesebb kört emeltem ki, a másik háromról a cikkben olvashattok!
https://www.pharmindex-online.hu/hirek-cikkek/a-koronavirus-elleni-vakcinak-kozotti-kulonbsegek
..
"Génbázisú oltóanyagok:
A nukleinsav-vakcináknak is nevezett szerek genetikai anyagot (DNS-t vagy RNS-t) tartalmaznak, ezzel utasítást adnak a sejteknek az antigén előállításához.
A SARS-nCoV-2 vírus esetében ez az antigén a virális “tüske” (Spike) protein. Amint az emberi sejtek megkapják az utasítást, a fehérjetermelő apparátus előállítja az antigént, amely aztán képes az immunválasz kiváltására.
..
Az ilyen oltóanyagok előnye, hogy könnyen előállíthatók, és ezáltal olcsóbbak is. Mivel az antigént a saját szervezet termeli, a megfigyelések szerint az immunválasz is erősebb. Hátrányuk azonban az, hogy eddig egy DNS- vagy RNS-vakcinát sem engedélyeztek emberi használatra, tehát a hosszú távú adatok hiányoznak. Ezen felül ezeket az oltóanyagokat extrém hideg, -70 ℃-os hőmérsékleten kell tárolni. Erre speciális hűtő szerkezet alkalmas, amelyhez különösen az alacsonyabb jövedelemmel bíró országok nehezebben juthatnak hozzá.
..
Előállítás:
Miután a patogén genomját szekvenálták, viszonylag gyors és egyszerű az egyik fehérje ellen vakcinát készíteni. A Moderna RNS-vakcinája például a szekvenálást követő két hónapon belül már klinikai tanulmányokban szerepelt. Ez a sebesség különösen fontos az újonnan fellépő, járványt okozó, pandémiás vagy gyorsan mutálódó kórokozók elleni küzdelemben.
..
Bár a DNS- és RNS-vakcinákat viszonylag egyszerű előállítani, a folyamat kismértékben különbözik a két esetben. Miután az antigént kódoló DNS-szakaszt kémiai úton létrehozták, különböző enzimek segítségével egy bakterális plazmidba építik be. A plazmid több kópiája ezek után gyorsan osztódó baktériumokkal teli tartályba kerül, mielőtt izolálnák és megtisztítanák.
..
Az RNS-vakcinákat könnyebb szintetizálni, mivel ehhez csak laboratóriumi körülményekre van szükség baktériumok és sejtek nélkül. Mindkét esetben egy intézményen belül több különböző antigén készülhet, ami tovább csökkenti a költségeket. Ez a legtöbb hagyományos oltóanyag esetében nem lehetséges.
---
RNS-vakcinák:
Az olyan hatóanyagok, mint a BNT162 (BioNTech, Fosun, Pfizer) és az mRNS-1273 (Moderna, NIAID) alapvetően egy egyszálú mRNS-molekulából állnak, mely egy bizonyos fehérje felépítésének genetikai információját tartalmazza. A citoszólban ezután a peptid szintézise riboszómák által katalizált folyamatban történik. Ahhoz, hogy az RNS bejusson a sejtbe, a vakcinában liposzómába vagy ún. lipid-nanopartikulumokba csomagolva található.
..
Emellett, mint a BNT162 esetében is, önreplikálódó és önerősítő RNS-t is használnak. A molekulában ilyenkor az antigén mellett olyan fehérjék is kódolva vannak, amelyek az RNS replikációját lehetővé teszik, így az oltáshoz szükséges egyszeri dózis csökkenthető. Ilyen molekulák alfavírusokból származnak (szegmentáció nélküli pozitív szálú RNS-vírusok).
..
Az alfavirális genom két leolvasó „keretre” (ORF) osztható: az első keret kódolja az RNS-függő RNS-polimerázt (replikázt), a második pedig a struktúrfehérjéket. Az önerősítő RNS-konstrukció esetén a struktúrfehérjét kódoló ORF helyén a választott antigén kerül beépítésre, míg a virális replikáz a konstrukt része marad, és az intracelluláris jelerősítésben vesz részt az immunizáció után.
..
Biztonságosság:
Az RNS-bázisú oltások alapvetően nagyon biztonságosak, mivel az előállításhoz semmilyen toxikus anyagra, sem pedig sejtkultúrára nincs szükség, amelyek vírussal kontaminálódhatnak. A szintézishez szükséges rövid idő is csak kevés lehetőséget ad arra, hogy bármilyen nem kívánt kontamináció történjen.
..
Továbbra is igen csekély az az elméleti kockázat, miszerint a vektor integrálódna a gazdasejt DNS-ébe. Az RNS nem kerül a sejtmagi DNS közelébe, így alapvetően nem lehetséges az inzerció. Ezen felül a reverz transzkriptáz enzim is szükséges lenne, mely az egyszálú RNS-molekula alapján kétszálú DNS-t szintetizál. Ez azonban csak egyes vírusok (pl. HIV, HBV) genomjában található meg.
..
A biztonságossági meggondolások elsősorban a lokális és szisztémás gyulladások, a biohasznosulás és perzisztencia, autoreaktív antitestek stimulációja, illetve a nem natív nukleotidok és egyéb komponensek lehetséges toxikus hatásai köré csoportosíthatók. Egy lehetséges probléma lehet, hogy az mRNS-báziú vakcina I. típusú interferon-reakciót indukálhat, amely nem csak a gyulladásokkal, hanem az autoimmunitással is asszociált.
..
Egy potenciális biztonságossági tényező lehet az extracelluláris RNS megjelenése az oltás következtében. Kimutatták ugyanis, hogy a natív extracelluláris RNS-molekulák az endothelsejtek permeabilitását megnövelik, ezáltal ödémák kialakulásához vezethetnek. Egy másik tanulmány adatai szerint az extracelluláris RNS véralvadást, ezzel akár thrombusképződést indukálhat. A SARS és MERS ellenes RNS-vakcinákkal készített preklinikai tanulmányok pedig meglévő tüdőbetegség súlyosbodására mutattak rá.
---
DNS-vakcinák:
A DNS-alapú oltóanyagok előállítása során az antigént kódoló DNS-darabot egy bakteriális plazmidba inzertálják, amelyet injekció után a célsejtek felvesznek és beolvasnak. Az INO-4800 (Inovio Pharmaceuticals) például ezen hatásmóddal rendelkezik a koronavírus-fertőzés leküzdésében. A plazmid egy kör alakú DNS, amely baktériumokban található, és egyes gének tárolására és megosztására szolgál. A plazmidok a kromoszómális DNS-től függetlenül replikálódhatnak és egyszerű lehetőség a sejtek közötti géntranszfer számára. Ez az oka annak, hogy a géntechnológia területén ez a rendszer igen bevett módszer.
..
Az antigént tartalmazó DNS-plazmidokat általában az izomba injektálják, de a kihívást az jelenti, hogy ténylegesen bejuttassák az emberi sejtekbe. Ez egy lényeges lépés, hiszen a DNS-t fehérjévé fordító apparátus a sejtek belsejében található. A bejutási folyamat hatékonyabbá tételéhez különböző eljárások léteznek. Ilyen például az elektroporáció, melynek során kis elektromos impulzusok segítségével a sejtmembránban átmeneti pórusokat “ütnek”. Másik lehetőség a DNS-t nanopartikulumokba csomagolni, amely aztán a sejtmembránnal fuzionál, így segítve a hatóanyag felvételét.
..
Amint a DNS-t (vagy RNS-t) a szervezet sejtjei beolvasták és az antigént elkészítették, kihelyezik azt a sejtfelszínre. Itt az immunrendszer felismeri az antigént és immunreakciót vált ki. Ez a válasz citotoxikus T-sejteket vonz, amelyek a fertőzött sejteket megkeresik és elpusztítják, illetve B-sejteket és helper T-sejteket, amelyek az antitest-termelésben játszanak szerepet.
..
A DNS-vakcinák immunogenitása alacsony, ezért jelen állás szerint az immunizálás megismétlése szükséges, és a hosszú távú hatások sem lehetnek megfelelően megalapozva. Kutatások folynak DNS-vakcinák kifejlesztésével az influenza, AIDS, hepatitis B és C, veszettség, humán T-sejt leukaemia és cervix-carcinoma ellen, azonban eddig ilyen típusú oltások csak az állatgyógyászatban engedélyezettek.
..
Biztonságosság:
Potenciális biztonságossági kockázat lehet az emberi genomba történő plazmidintegráció. Ez hipotetikus (proto)onkogén-aktivációhoz, antikarcinogén (tumorszuppresszor) DNS-szakaszok deaktivációjához vagy autoimmun betegségek kialakulásához vezethet."
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Ezt láttam már amikor megjelent, de elfelejtettem betenni. A "tanár úr" újabb munkája... nekünk. Mivel sok ideje lett, így azt mondta valószínűleg több videot fog készíteni. Hááát... KÖSZÖNJÜK NEKED "DOKI" ! AZ EDDIGI VIDEOKAT IS ! :):hadonaszos:

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ötödik mutáns. Brazil!
Na ez cselezi majd ki a vakcinát csak igazán.
..
"A koronavírus egy újabb törzsét fedezték fel japán tudósok négy, az országba pár napja érkezett, brazil koronavírus-fertőzöttben - írja a CNBC."
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 131
113
Oroszországban meghaladta az 1,5 milliót a Szputnyik V-el beoltottak száma
Brazíliában január 15-én kezdődik meg az orosz oltóanyag gyártása az Uniao Quimica két üzemében
Afrikában elsőként Algéria regisztrálta az orosz vakcinát
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Így éjszaka csendesen gondolkodom. Ha valaki fenntartással van a védőoltás biztonságosságával kapcsolatban, akkor miért kajálja be csont nélkül, hogy nagy adag D-vitamin az hosszú távon is hűha de jó és veszélytelen? Ezzel nem azt mondom, hogy biztosan az vagy nem az. Csak a szemléletbeli különbségre utalok.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
342237 fertőzött (+1778)
4980 kórházban (-146)
357 lélegeztetőgépen (-8)
133653 aktív eset (-3080)
197936 gyógyult (+4764)
10648 elhunyt (+94)
2840024 mintavétel (+19262)
22962 hatósági házi karanténban (-319)
42d1864c12bfd6d10eda334e0c98bfcc.png
343656 fertőzött (+1419)
5065 kórházban (+85)
367 lélegeztetőgépen (+10)
128959 aktív eset (-4694)
203972 gyógyult (+6036)
10725 elhunyt (+77)
2852591 mintavétel (+12567)
21979 hatósági házi karanténban (-983)
b81b967fed1c96c26b5640894424b96e.png
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Így éjszaka csendesen gondolkodom. Ha valaki fenntartással van a védőoltás biztonságosságával kapcsolatban, akkor miért kajálja be csont nélkül, hogy nagy adag D-vitamin az hosszú távon is hűha de jó és veszélytelen? Ezzel nem azt mondom, hogy biztosan az vagy nem az. Csak a szemléletbeli különbségre utalok.
Mert nem arra akarják rábeszélni :)
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 499
5 044
113
Izraelben elkezdték kitalálni, milyen többletjogaik lesznek a beoltottaknak

A mobiltelefonon is felmutatható igazolás birtokában tesztelés nélkül lehet majd részt venni különböző kulturális- és sporteseményeken, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy felmutatásával ellenőrzés nélkül be lehessen lépni a majd újra megnyíló konditermekbe és uszodákba, koncertekre, szállodákba, múzeumokba, kávéházakba és éttermekbe, valamint bevásárlóközpontokba.

Emellett a ynet szerint egy ideiglenes, 72 órára szóló engedélyen is gondolkodnak, amelyet azok kaphatnak meg három napra, akik nem oltatták be magukat, de a tesztjük negatív volt.

 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Mitől többletjog az, hogy a normális ember visszatér a normalitáshoz? De amúgy pár napja már írtam, hogy ezt a rendszert találák ki Izraelben.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Szerintem nálunk is ez lesz. Addig ameddig elég ember nem oltatja be magát.
Nem lesz, megmondták, hogy nem lesz, úgyhogy minek beoltatni magadat! Ha nem jár előnyökkel a mostani vakcinákkal, akkor nyugodtan várhatsz pár évet, hogy mennyire válnak be és csak utána oltatni! Jelenleg úgyis azt kapod jutalmul, amit az oltatlanok büntetésből: a kényszerintézkedések fennmaradását! Én is azért regisztráltam csak és kockáztattam volna ezekkel az oltásokkal, mert cserébe a saját normális életem azonnali visszatértét vártam a vakcinaútlevéltől. Hát az nem lesz.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Novemberben egyetlen hét alatt kétezer 15 évnél fiatalabb gyerek fertőződött meg Magyarországon a koronavírustól. Igaz lenne mégis, hogy a vírus hatására a gyerekek kevéssé betegszenek meg, és kevéssé is fertőznek? Több friss kutatás szerint ennél bonyolultabb a helyzet, a tíz év feletti gyerekek szerepét át kell értékelni a vírus hordozásában. A kormány január 11-én tervezte a középiskolák újranyitását, de végül elállt a tervtől, marad a digitális oktatás. Az általános iskolák viszont nyitva maradnak. De miért, ha a rettegett angol vírusmutáció a gyerekek körében is erőteljesen terjed?

Egy mítosz vége – ezért nem nyitottak ma újra a középiskolák


Az oltás olyan logikával működik, mintha a Reszkessetek, betörők Kevinjét próbálnánk különböző módszerekkel felkészíteni a betörők elintézésére. De mit küldjünk be Kevinnek a házba? Lekötözött betörőket? Feszítővasat? Vagy pusztán egy rajzot a feszítővasról? Mindegyik vakcina más elvet követ: az Azonnali vakcinaösszefoglalójában elmagyarázzuk, melyik vakcina hogyan működik, kinek melyik való, és mik az egyes típusok erősségei, gyengeségei.
Hogyan működnek a koronavírus-vakcinák, és kinek melyik való? Elmagyarázzuk!

A következő hetekben, hónapokban egyre többen dönthetnek arról saját belátásuk szerint, hogy beadatják-e a koronavírus-járvány legyűréséhez szükséges védőoltást. Ahhoz tehát, hogy végre visszaállhassanak a mindennapok a korábbi kerékvágásba, világszerte óriási tömegek bizalmára lesz szükség a vakcinák és az oltást szervező-lebonyolító intézményrendszer iránt. A nyájimmunitás eléréséhez a szakértők vélekedése szerint a társadalmak legalább 60-70 százalékos (sőt, az amerikai védekezést irányító Anthony Fauci újabban már 90 százalékos arányt is emleget) átoltottsága szükséges. Ehhez képest Magyarországon a KSH legfrissebb, 2020 végi-2021 eleji adatai szerint is csak a lakosság mindössze alig több mint egyötöde adatná be magának biztosan az oltást.

Kidobtunk 9 hónapot, amikor megalapozhattuk volna az oltások iránti bizalmat

 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 499
5 044
113
Nem lesz, megmondták, hogy nem lesz, úgyhogy minek beoltatni magadat! Ha nem jár előnyökkel a mostani vakcinákkal, akkor nyugodtan várhatsz pár évet, hogy mennyire válnak be és csak utána oltatni! Jelenleg úgyis azt kapod jutalmul, amit az oltatlanok büntetésből: a kényszerintézkedések fennmaradását! Én is azért regisztráltam csak és kockáztattam volna ezekkel az oltásokkal, mert cserébe a saját normális életem azonnali visszatértét vártam a vakcinaútlevéltől. Hát az nem lesz.
Sok mindent mondtak már, aztán két hét múlva meg az ellenkezőjét. :) Addig nem mondhatnak ilyet, amíg nem jut mindenkinek vakcina. Én beoltatom magam amint lehet. Aztán majd nézem, amikor hirtelen mindenki észbe kap, és oltást szeretne.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Sok mindent mondtak már, aztán két hét múlva meg az ellenkezőjét. :) Addig nem mondhatnak ilyet, amíg nem jut mindenkinek vakcina. Én beoltatom magam amint lehet. Aztán majd nézem, amikor hirtelen mindenki észbe kap, és oltást szeretne.
Hazudozzanak máshol, másnak! Én meguntak az állampolgári együttműködést ezekkel! Mindent nekik, nekem semmit, hát milyen társadalmi szerződés ez! A jó büdös...
 
  • Tetszik
Reactions: Rferi66