Természetesen van abban igazság amit mondasz, De nekem pl daganatos betegségem volt, +pajzsmirigy, szóval így ugrott a sputnik v, pedig én azt szerettem volna. Amúgy most ez anyósom miatt akartam megnézni mert ő is daganatos beteg volt.Ezzel nekem egy bajom van.
Arra buzdít, vagy ad támpontot, hogy a jónép maga próbáljon válogatni az oltóanyagok közt. Holott mindegyik táblázatban szereplő oltás engedélyezve van, milliók, tízmilliók által ki van próbálva és a kockázatai sok nagyságrenddel elmaradnak a betegség kockázataitól.
Tehát az az oltás a jó, ami éppen van és amit a lehető leggyorsabban meg lehet kapni. Szarvashiba, ha valaki ilyen, sajtóban megjelent, nem feltétlenül pontos, rendkívül leegyszerűsítő, viszonylag gyorsan avuló információkat tartalmazó táblázatok alapján okosabbnak képzeli magát, mint az oltó orvos. Ha az adott oltakozónak egy oltónyag nem való, akkor az oltó orvos nem ajánlja fel, vagy nem adja be. De ha valaki elutasít egy oltóanyagot ilyen táblázat alapján és ezzel lehetőséget sem ad az oltóorvosnak, hogy ő mérlegelhessen mérhetetlenül több szaktudás alapján, az azt kockáztatja, hogy hónapokkal később jut majd másik oltóanyaghoz. És ezen hónapok alatt a fertőződés és a betegség kockázata biztosan nagyságrendekkel nagyobb, mint bármelyik oltóanyag kockázata és sokkal nagyobb, mint amit az oltóanyagok közti hatékonyságbeli különbségek miatt érdemes lenne felvállalni.
Nekem is van sorrendem, hogy melyiket szeretném inkább megkapni és melyiket kevésbé. De ha szólnak, hogy mehetek, akkor eszembe nem jut válogatni, hanem örülök, hogy végre megkapom bármelyiket.
Nincs itt semmi szarvas hiba attól, hogy az ember próbál kicsit tájékozódni.