Szerintem pedig elsőként igenis azzal kell törődni, hogy mi van most! Hogy az a mai napi kiindulási pont, van napi kb 10 ezer körüli új fertőzött, 250-300 halott és nem csökkennek a számok. Ezek után továbbra sem értem, hogy miért indokolja az összes üzlet és a teljes szolgáltatószektor kinyitását, ha beoltottak 2,5 millió - nagyrészt - otthonülő nyugdíjast?
Továbbra sem értem, hogy tegnap miért lehetett dugig az Auchan vagy a Tesco úgy, hogy mozdulni sem lehetett? És ezután miért csak 10 nm/fővel nyithat mindenki más? Nem úgy lett volna logikus, ha a nagy szupermarketeket korlátozzák le húsvét előtt 10 nm/főre???
A nap halottszám vagy nagyon súlyos betegek miatt van, vagy régóta lélegeztetőn lévők okán a sok halott. Sok fiatalabb is megfertőződött, de halottak túlnyomó részét idősek adják, elég sok alapbetegséggel. Sajnos.
Az, hogy miért van tele egy bolt itthon? Amikor a nyugalom és a dolgozók nyugalma helyett az emberek a vasárnapi nyitvatartásért is kormányt buktattak volna, ezen még csodálkozol?
Az a baj, hogy az auchan nem csak auchan, hanem posta, bank és egyéb szolgáltatás is, ill. kaját lehet elvitelre rendelni.
Egyébként 4 napos ünnep jön úgy, hogy szombaton is nyitva vannak a boltok. De ha az embereknek azt mondod négy napos ünnep, transzba esnek és vásárolnak. Ezek ugyanazok a kretének akik 30 mázsa cukrot vettek tavaly tavasszal, mert azt írta a nincsmásik, hogy éhhalál és totális zárás jön.
Ilyen mindig lesz és mindig is volt.
Egyébként a m2 alapú nyitvatartás egy auchan és tesco esetében nem fog működni, mert többen fognak egymás nyakában várakozni, mint ha bent lennének a boltban. Szóval kb. egy hetet fog élni, utána vagy időkorlátozás lesz, vagy mást találnak majd ki.