K21 NIFV / AS21 Redback (Dél-Korea)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
Redback Test FiringRedback CBG Systems Solar Sigma Shield

E4FDz1oVIAY8wH5(A Solar Sigma Shield a Rheinmetall oldalán is szerepel.)


Hanwha Defense Australia Team Redback

 
T

Törölt tag 008

Guest
A ROKA jövőre nekiáll tesztelni a Redback-et. Mivel szükségük lenne még K21-re így felmerült hogy akkor már inkább a modernebb Redbacket rendszeresítenék ők is. Ez az aussie üzletnek is jót tenne, hiszen coopolhatna a két ipar és talán az export piacon is nagyobb lenne az esélye. US/Európa a cél piac.

 

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 221
3 565
113
Ez valami sorozatvető-féle?
Próbáltam rákeresni, de nem találtam semmit...

Én se találtam még semmit ezen a facebookos képen kívul, de feltételezem, hogy valami páncélvadász verzió, mint az Ajax-Brimstone.

Igen, páncélvadász.

Q2Pd8r1.jpeg

M52BVlN.jpeg

rdfaBTB.jpeg

IdPhYNc.jpeg


Kis felderítő Wiesel klónjukat is itt hagyom akkor már... Az orrán a hullámtörőszerűségből ítélve úszóképes lehet.

JE9j7nr.jpeg

UYnqOT5.jpeg

OvGMVcV.jpeg

ZD3anMN.jpeg

TLxFFMt.jpeg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
Új Redback videó.


Érdekes, hogy nem használtak fel egyetlen felvételt sem, ahol az ausztrál mintával lett volna lefestve.

Arra gondolsz, hogy bukták az ausztrál tendert és már az újabb vevőkre koncentrálnak?

Ez a szöveg van a videóhoz:

"The Redback Infantry Fighting Vehicle (IFV), a next-generation armored combat vehicle built by Hanwha Defense, successfully went through a variety of tests and evaluations last year for the Australian Army’s LAND 400 Phase 3 program aimed at acquiring some 450 state-of-the-art IFVs.

The outstanding performance of its mobility, protection, and lethality stems from the proven reliability of its components for the last decades.

Although the Redback was specifically designed and developed to meet the Australian Defence Forces' requirements, its capacity to adopt futuristic capabilities throughout its lifespan draw attention from across the world.

The successful collaboration with the Oshkosh Defense Consortium for the US Army's Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) program is an example of the Redback IFV going 'Beyond Australia', as the vehicle is a departure point of the Oshkosh Defense consortium's OMFV design.

Currently, the Redback IFV is also receiving lots of interest from potential European partners for the IFV programs in Europe. Stay tuned for the fresh coat of paint on the Redback IFV for various customers!

*This video is an asset of Hanwha Defense and unauthorized use of a third party for secondary production is prohibited."
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
A dél-koreai Hanwha Defense megállapodást írt alá az ausztrál Bisalloy Steels céggel, hogy együttműködjenek Redback gyalogsági harcjárművek (IFV) és K9 önjáró tarackok (SPH) gyártásában nemzetközi ügyfelek számára.

A Hanwha Defense közölte, hogy egyetértési megállapodása értelmében az új-dél-walesi székhelyű cégtől fog acélt beszerezni Redback járműveihez és K9-eihez, amelyeket „Ausztrálián túli nemzetközi piacokra exportálnak”.

A Hanwha Defense közölte, hogy a vállalatok műszaki értékeléseket fognak végezni a Bisalloy-ból készült páncélozott acéloknál, és olyan eljárásokat dolgoznak ki, amelyek támogatják a Redback és a K9 exportra való integrációját.