K21 NIFV / AS21 Redback (Dél-Korea)

"Nem hivatalos források szerint a KF41-nek gondjai lesznek Ausztráliában, elsősorban a meghajtó egységével – egy 1140 LE-s Liebherr dízelmotorral – kapcsolatban, ami túlzott zajt és vibrációt kelt az autó belsejében."

Szerintem ez nagy kamu, mert akkor ennek nálunk is ki kellett volna jönnie....

Nem feltétlenul. Austrálok full felpakolt/felvértezet 50-tonnás verziót teszteltek, lehet hogy az már túl sok volt a motor számára. Ha a magyar verzió akár csak néhány tonnával konyebb (ha jól emlékszem 45 tonnát szoktak írni ), az szerintem már hatással lehet a motor telyesítményére és viselkedésére ...

Nem feltétlenul. Austrálok full felpakolt/felvértezet 50-tonnás verziót teszteltek, lehet hogy az már túl sok volt a motor számára. Ha a magyar verzió akár csak néhány tonnával konyebb (ha jól emlékszem 45 tonnát szoktak írni ), az szerintem már hatással lehet a motor telyesítményére és viselkedésére ...
Hogy te milyen izzadtságszagúan erőlködsz! :)

• Tetszik
Reactions: Katica and Bálint
"Nem hivatalos források szerint a KF41-nek gondjai lesznek Ausztráliában, elsősorban a meghajtó egységével – egy 1140 LE-s Liebherr dízelmotorral – kapcsolatban, ami túlzott zajt és vibrációt kelt az autó belsejében."
Ősszel már volt egy ilyen hír. Valamelyik nap egy olyan cikket találtam, hogy a Lynxnél a katonák az utastér túlzott zajszintjére panaszkodtak. A Redback a "gumilánctalp" miatt komfortosabb.
Nekünk is feltűnt a videókon, hogy nagyon csörög a lánctalp.

Ősszel már volt egy ilyen hír. Valamelyik nap egy olyan cikket találtam, hogy a Lynxnél a katonák az utastér túlzott zajszintjére panaszkodtak. A Redback a "gumilánctalp" miatt komfortosabb.

Nekünk is feltűnt a videókon, hogy nagyon csörög a lánctalp.
....és @krisss el is mondta erről, hogy ebből odabent semmi nem hallatszik. A külső zajon meg már dolgozik a RM.

Fu9npDtaUAAHlO4

Redback némileg jobban teljesített, mint német versenytársa, a KF-41 Lynx, és a Defense végül a kormányra halasztotta a döntést, mivel mindkét járművet „megfelelőnek” ítélték a Defence követelményeinek.
nem szerepelt le a redback a lengyeleknél? torony hiba vagy mi? vagy csak rosszul emlékszem....

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Redback nyerte a LAND 400-at

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A szerződés megerősíti a védelmi kapcsolatokat Dél-Koreával, mivel Ausztrália meg akarja erősíteni kapcsolatait regionális partnereivel a Kínával való növekvő feszültség idején. Enyhíti a kormány azon közelmúltbeli döntését is, hogy felére csökkenti a Hanwhától vásárolt önjáró tarackok számát.

Az üzlet lendületet ad Geelong gazdaságának, ahol a Hanwha új gyárat épít az Avalon repülőtér közelében páncélozott járművek összeszerelésére Ausztráliában. Azt azonban nem tudni, hogy itt mekkora összeszerelésre kerül sor, a cégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy tengerentúli építkezés alapján nyújtsanak be ajánlatot.

Mivel Hanwha a választói között van, Richard Marles védelmi miniszter visszavonta magát a döntéshozatali folyamattól.

A projekt teljes költsége 18 milliárd dollárról 27 milliárd dollárra emelkedett, mielőtt a projektet áprilisban visszavágták.

A jelentések szerint Hanwha Redback nevű járműve vált a hadsereg kedvenceként a tesztelést követően, bár a Rheinmetall Lynxje is megfelelt a képességkövetelményeknek.

A Rheinmetall – amely már másfajta páncélozott járművet épít a Brisbane melletti gyárban – jobb ajánlatot nyújtott a helyi ipar számára, beleértve a németországi exportot is.

A döntés miatt a queenslandi gyártású Boxer járművek eladásáról szóló egymilliárd dollár értékű üzlet a felhők alatt áll.