Kalasnyikov variánsok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 438
86 580
113
Ez így tiszta sor, de akkor a 74M3, az RPK-16 és ez az új hamis 12 miért épít hasonlóan a tokfedélre?

Na szóval :) Szerintem azokkal is ugyan ez lesz a baj.Miért építik ugyan ilyen tokfedéllel?Azért mert ezek mind az ős AK-74(az pedig az AK-47 egyenesági leszármazottja idestova 70 éves konstrukció) ezredik újragondolásai és képtelenek elszakadni ettől az elavult alapkonstrukciótól.

• Tetszik
Reactions: nyugger

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Ilyesmire gondolsz?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Igen!
Ilyet kérek szépen minden mennyiségben. Ha nem AK, akkor a Gépkarabélyok topikba is jöhet.
Amire kíváncsi voltam, az 1:34 és 1:36 között látszik, 0.25-re lassítva a videót nekem nem egyértelmű, hogy az elmozdulást a gázelvezető furatba kilépő nyomás vezette újratöltési mechanizmus elindulása okozza.
Oda akarok kilyukadni, hogy ettől nem feltétlenül pontatlanabbak a félautomata fegyverek. Ahogyan ezt a Hiúz konstruktőre is elmondta, a lövedék előbb hagyja el a csövet.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 438
86 580
113
Attól pontatlanabb a félautomata fegyver,hogy a cső nem tud szabadon lengeni ami károsan hat a pontosságra.Ugye a cső nem csak egy helyen a csőfarnál van megtámasztva hanem még legalább egy helyen a gázelvételes résznél.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Na szóval :) Szerintem azokkal is ugyan ez lesz a baj.Miért építik ugyan ilyen tokfedéllel?Azért mert ezek mind az ős AK-74(az pedig az AK-47 egyenesági leszármazottja idestova 70 éves konstrukció) ezredik újragondolásai és képtelenek elszakadni ettől az elavult alapkonstrukciótól.
Egyetértünk, de ha ez így van, akkor ezek ellen miért nem emeltek kifogást a 12 megbuktatásával egyazon időben.
Mindemellett abban kételkedem, hogy a tokfedélre rögzítést ne gondolták volna végig, és ne működne.
Ha innen indulunk ki, az összes nyugati karabély is valamilyen leszedhető alkatrészre teszi az optikát, ott is jelentkeznie kellene a szétszedések utáni növekvő pontatlanságnak. Ha pedig jelentkezik, akkor ott miért nem gond, itt pedig miért igen.
Attól tartok megint egy hülyének volt nagyobb szava a kelleténél.
Ellenben hátha átadják nekünk a típust :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 438
86 580
113
Mondj még egy olyan karabélyt amin minden karbantartasnál le kell szedni az optikát a tok azon részéről ami mereven van rögzítve a csőhöz.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 772
113
Nem. Gyakorlatilag minden nyugati gépkarabélynál a cső és a tokfedél egy egységes részt képez. A tokot tisztításhoz alulról bontod meg és ami nincs rögzítve az a hátsó markolat és az elsütőszerkezet.
Az AK-nál pont fordítva van. Mint látod a filmeken az AK simán működik a tok felsőrésze nélkül is.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 772
113
Itt egy G3 puska szétszerelve, az összehasonlítás kedvéért.
522.jpg

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Én csak azt furcsállnám, ha a 12-t ebből az okból kaszálták volna el, míg ezeket meg nem.
A nyugati karabélyos résznél hülyeséget mondtam, nem minden takarításnál kell leszedni.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 772
113
Nekem az tűnik fel, hogy mennyire ragaszkodnak ehhez a préselt bádog tokhoz. Mintha nem akarnák lecserélni a gépsoraikat.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 146
32 267
113
Itt egy lassított Kalasnyikov
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt meg a konkurencia még az AEK-971 személyében
p82wF6C.gif

• Tetszik
Reactions: silurusglanis

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 573
62 073
113
Én nem bánom, hogy elkaszálták az AK-12-őt!
Szerintem sokkal jobb fegyver nála az AEK-971 (A-545)! Én azt rendszeresíteném a helyükben.

• Tetszik
Reactions: nyugger

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 772
113
Ugyanaz a megoldás a tokfedélnél és ugyanaz a préselt acéllemez. Sokkal előremutatóbb a Degtyarjev gépkarabélya.
AEK-971_51_copy.jpg

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 438
86 580
113
Volt pár kép a részleges szétszerelésről,hátrafelé kell kihúzni belőle mindent mint az MP5-nél.