mi a neve annak a fémdarabnak, ami a cső elején van, ahová a zár betolja a lőszert.

A zárra(bolt) gondolsz?

has block: gázhenger
gas tube retaining pin:a gázdugattyú-vezető retesz
grip bolt:markolat rögzítő csavar
carrier spring:helyretoló rugó(a szerkezet kompletten más)
bolt carrier:zárkeret
piston:gázdugattyú

Köszönöm.

mi a neve annak a fémdarabnak, ami a cső elején van, ahová a zár betolja a lőszert.

A zárra(bolt) gondolsz?

Szerintem nem..

https://www.apexgunparts.com/media/catalog/category/APEXAKM_Image_1.jpg

Innen a 22-esre. Front trunnion.

Az több mint valószínü,hogy a reteszágy lesz az a rész amibe a zár belefordul és ebben reteszelődik.

Érdekes ez a tokfedél kérdés. Állítólag a finn Valmet-nél ill. a Galil-nál elég stabil a tokfedél.

A továbbfejlesztés lehetőségei közül számomra a legjobbnak az amerikai M10X tűnik, ott tulajdonképp a nyugati alsó tok/felső tok megoldást sikerült kivitelezni, a nyugatiaknál nagyobb alsó résszel (tulajdonképp a normál AK tok tetejéből levágtak olyan 1cm-t, és a tokfedél/felső tok vastagabb/merevebb lett, és hosszabb is, és az van a csőhöz rögzítve.

Érdekes még a Joshua MK5 is. Meglevő fegyverek modernizációjánál jó ötletnek tűnik az az igen hosszú - a gázdugattyú vezető elejéig nyúló - , és vélhetően kellően stabil tokfedél.

Amit még mindenképp érdekes lenne megfontolni, az az AEK/971-nél, vagy méginkább az A-545-nél alkalmazott visszalökés csökkentő eszköz, ami a gázdugattyú vezető csőben működik.

A fotók alapján az a fegyver is az AK-ból lett kifejlesztve.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mennyire lehet stabil ez a fajta tokfedél?Kb.50mp-től.

Putyin Kalashnikov-ba látogatott....:

Összeállítás a Kalasnyikov Konszern legújabb fejlesztéseiből

A karabélynál a videó elején, bal kézzel azt az oldalsó-felső fogást miért szeretik egyesek?

RPK-16
5sE85r9l3XQ.jpg

Rn0RhTgJ9Dc.jpg

Nekem úgy tűnik, mintha rögzítve lenne (?) az új AK-12-n a tokfedél esetleg máshogyan kell szétszerelni? (1:45-től pedig a kedvenc A-545)

Talán az Armija topikban jött fel kérdésként, hogy ezek most akkor mire valók, de a leírás alapján távirányítású fegyverállványok kisebb kaliberű fegyverekhez
RSjO8mO3UNM.jpg

Nekem úgy tűnik, mintha rögzítve lenne (?) az új AK-12-n a tokfedél esetleg máshogyan kell szétszerelni? (1:45-től pedig a kedvenc A-545)
Ez nem a 12, hanem a 400.

Kalasnyikov csapatpróbán (már a 12-t is 400-nak írják VK-n, így most eléggé meg vagyok keveredve)
4EnZ13uKIs0.jpg

8hssDejJsKw.jpg

j_B9wzH_OHc.jpg

Ahogy én megfejtettem...
a 12-ről lemondhatunk, nem jutott el a 3 altípusból egy sem a csapatokhoz.
Amiket most kiadtak az (az A-545 mellett) a 400, ez van a videón is. A tokfedél kialakításán és rögzítésén, illetve a gázelvételen kívül mást újítást nem hordoz.
Magyarán nem neveztek át semmit, csak ez lép a 12 helyébe.

Ahogy én megfejtettem...
a 12-ről lemondhatunk, nem jutott el a 3 altípusból egy sem a csapatokhoz.
Amiket most kiadtak az (az A-545 mellett) a 400, ez van a videón is. A tokfedél kialakításán és rögzítésén, illetve a gázelvételen kívül mást újítást nem hordoz.
Magyarán nem neveztek át semmit, csak ez lép a 12 helyébe.
Ennyi erővel a 74M-ket is modernizálhatnák volna, és kb ugyanazon a szinten lennének. Ha a 12 helyett pedig ez lesz akkor én még inkább az A-545 fele húzok...

Ennyi erővel a 74M-ket is modernizálhatnák volna, és kb ugyanazon a szinten lennének. Ha a 12 helyett pedig ez lesz akkor én még inkább az A-545 fele húzok...
Igen, egy átalakító kitet kellett volna gyártaniuk a 74M tokfedelének rögzítéséhez (PKM-szerűen felhajthatóvá tette volna), és ugyan ez lett volna az eredmény.

• Tetszik
Reactions: nyugger