wolfram
Köszi a táblázatot, hasznos adatok vannak benne!
A sisak valószínűleg Dynema-ból készült. Viszont erős kétségeim vannak afelől, hogy puskalőszert megfog, max. 1000 méterről
Az orosz Specnaznak vannak olyan titán sisakjai amik képesek megállítani egy 5.45 oroszt, vagy egy 5.56 NATO-t viszont csak a hagyományosakat. PCT. lőszert az a sisak sem bírja, és akkor még nem is beszéltünk a nyakra ható erőkről meg a sisak súlyáról.
A lőszerek tekintetében értem, hogy miért vagy Grendel párti.
Viszont az én véleményem az, hogy mindent egy dologgal nem lehet leváltani. (USA-ban ez nagy mánia)
Szerintem a géppuska vagy az orvlövész puska (designated marksman) az igen is legyen puska lőszeres! Én itt a 7.62X54R-t preferálom.
A karabélyok meg legyenek karabély lőszeresek, itt pedig a kialakítása miatt a 6.8 mm-s SPC-t favorizálom.
Magánvéleményem az, hogy szerintem egy karabéllyal nem kell 400 méternél messzebb lévő célra lőni, sőt szerintem a mai karabélyok nem is képesek erre. (nem erre való) Hiába van hozzá 6.5 lőszer.
Viszont jó lenne ha a MH modernizálása kapcsán lenne súlya a kis eszmefuttatásunknak. Így igazából lényegtelen, hogy 6.8 vagy 6.5